Dodaj do ulubionych

Zabieg...Proszę o radę..

04.02.13, 16:25
Witam wszystkich.
Miałam zabieg wyłyżeczkowania z usg wyszło ognisko hiperechogeniczne na błonie śluzowej macicy które "mogło" odpowiadać polipowi .I za wysokie endometrium niejednorodne.
I tu teraz nie rozumiem,gdyż dostałam wynik histopatologiczny z którego nic nie wynika o żadnym polipie wynik był pobierany z j.macicy i kanału.I tam nic nie ma,czy jeżeli to był polip to również powinien być wysłany, chyba że lekarz go nie usunął bo jak to mówią ''łyżeczkowanie''jest w ciemno.Nie daje mi to spokoju a lekarz dopiero w piątek.
Ps.dodam że nadal mam bóle brzucha tak jak wcześniej miesiączkę miałam tylko 3dni ze skrzepami.Szczególnie boli mnie prawa strona aż ból dochodzi do uda-dziwne aż. Proszę o pomoc Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Zabieg...Proszę o radę.. 04.02.13, 17:39
      halinka2013 napisał(a):

> Ps.dodam że nadal mam bóle brzucha tak jak wcześniej miesiączkę miałam tylko 3d
      > ni ze skrzepami.Szczególnie boli mnie prawa strona aż ból dochodzi do uda-dziwn
      > e aż. Proszę o pomoc

A na WYPISIE ze szpitala nie masz informacji, że usunięto polip, oraz że w przypadku dolegliwości bólowych, albo podwyższonej temperatury należy zgłosić się ponownie na oddział? Leć do szpitala, nie czekaj jeśli źle się czujesz.
      W badaniu hist-pat badają tkanki.
      • halinka2013 Re: Zabieg...Proszę o radę.. 04.02.13, 18:01
        Dziękuje za odpowiedz.
        W wypisie pisze że wykonano wyłyżeczkowanie kanału szyjki i jamy macicy, więc bez polipa?nie rozumiem już tego..Lekarz powiedział a raczej wykrzyczał(strasznie nie przyjemny) że trzeba wyłyżeczkować.
        Nie mam temperatury, tylko od dnia zabiegu krwawię raczej to było plamienie później znów mocniejszy ale to była miesiączka powinnam akurat wtedy dostać.
        Czyli jeżeli nie został usunięty polip to znowu będzie mnie czekać zabieg?.Przyznam ze myślałam że w wyniku będzie coś o polipie a tu nie ma...
        Podczas usg wyszło że endometrium niejednorodne 19mm i ''polip(''te ognisko) błony śluzowej.Pozdrawiam i czekam za odpowiedzią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka