Dodaj do ulubionych

złamanie a skóra

13.02.13, 13:45
Witam,

Miesiąc temu złamałem kostkę, po tygodniu na kontroli miałem prawie całą stopę fioletową, a teraz naskórek zrobił się biały na dużym palcu i jego okolicach. Z innych palców chyba się tylko starł jak jakiś brud. Zaobserwowałem podobny efekt na drugiej stopie, tylko że tam skóra wygląda tylko na wyschniętą. W dodatku paznokcie na nodze ze złamaniem rosną w stylu im większy palec tym wolniej rośnie paznokieć i rosną 3x wolniej niż na drugiej nodze. Czy to skutek niedoboru czegoś w organizmie, czy może to od gipsu. Co robić czekać, aż mi ściągną gips czy iść do lekarza, choćby pierwszego kontaktu.

Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marysiak47 Re: złamanie a skóra 17.02.13, 11:51
      Rozumiem, że masz stopę i podudzie w gipsie? To wszystko jest zupełnie naturalne. Po zdjęciu gipsu dojście krążenia, ukrwienia skóry do normy zajmie kolejne tygodnie. Przypuszczam na podstawie własnego doświadczenia, że to kompletnie naturalna reakcja organizmu. Oczywiście przy wizycie kontrolnej zapytaj lekarza.
      • rotkaeppchen1 Re: złamanie a skóra 17.02.13, 15:18
        No super! A moze gips jest zbyt ciasny? To moze byc nawet niebezpieczne dla zycia, bo moze sie zrobic zator. Oczywiscie, skoro nadal zyjesz, chyba jednak nie jest az tak zle ale w sytuacji zwichnietej kostki, gips kladziony jest oslonowo a nie tak, jak w przypadku zlamania, w celu usztywnienia zlamanego miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka