Gość: gapo IP: *.adsl.highway.telekom.at 17.07.04, 19:24 czy jedynym naprawde skutecznym srodkiem walki z otyloscia jest bariatria czyli chirurgiczna interwencja np.zmniejszenie zoladka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Halina Re: nadwaga IP: *.ip-pluggen.com 17.07.04, 22:35 To zalezy ile wazysz! Otylosc otylosci nierowna... A najbardziej otyli musza SCHUDNAC aby im chcieli przeprowadzic operacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 18.07.04, 10:28 czy jest ktos na forum ktory mial zmniejszany zoladek lub wpuszczany balon ? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: nadwaga 20.07.04, 09:46 polecam fajną stronkę www.tyzdecyduj.pl, tam znajdziesz pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.07.04, 17:24 mnie chodzi o zalozenie balonu lub zmniejszenie zoladka a nie o kolejne diety i postanowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.07.04, 14:08 ludzie jestem gruby prosze mi odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: nadwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.04, 17:46 Jeśli wiesz, ze kolejne diety nic Ci nie pomogą to własciwie nie rozumiem o co Ci chodzi. Jeśli wiesz, że pomoże Ci tylko balon lub chirurgiczne usunięcie części żołądka to powinieneś szukać info jak zakwalifikować się na taki zabieg. Wydaje mi się, że we Wrocławiu chyba w Klinice Endokrynologii przeprowadzają takie zabiegi. Jesteś gruby a co robiłeś do tej pory żeby być chudszym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.07.04, 18:30 probowalem wszyskiego bez skutku ja sie nie pytam gdzie to robia bo to wiem ja sie pytam jak sie czuja pacjenci po tych zabiegach i ile mozna schudnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: nadwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.04, 18:41 A możesz podać swoje parametry? Z tego co wiem to muszą być konkretne wskazania zdrowotne. Ze względów kosmetycznych nikt Ci tego nie zrobi. Miałeś robione jakieś badania endokrynologiczne. Może masz jakieś zaburzenia hormonalne i dlatego nie możesz schudnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.07.04, 18:24 mam bmi 34 ale nie o to chodzi mam problemy zdrowotne powazne zwiazane z otylosci a nic ale to naprawde nic mi nie pomaga,probowalem juz wszyskiego hormony w porzadku, ruch, zdrowe jedzenie itp, wszystko do kitu.z dostaniem sie na operacje nie ma problemu jezeli sie to robi prywatnie, mnie chodzi o konsekwencje takiego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: nadwaga IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.07.04, 18:40 W tym roku w poniedziałki po Wiadomościach na TV1 Leciał do wakacji cykl filmów dokumentalnych o ile się nie mylę "oczy szeroko otwarte" W cyklu tym, może w styczniu a może później leciał film o pewnej dwudziestoparoletniej Irlandce, która poddała się operacji zaszycia żołądka. Film krecono przez kilka lat i było tam wszystko pokazane od A-Z. Może zadzwonisz albo napiszesz do TV i wypożyczą Ci ten film?? Ja mogę pomieszać parę istotnych faktów. Np. nie pamiętam jej początkowej nadwagi 200 150? Wiem, ze schudła do 70kg. Operacja była bardzo bolesna. Długo musiała leżeć. Potem usuwali jej fałdy skóry z brzucha. A i jeszcze. Z powodu nadwagi była na coś chora i lekarze nie chcieli jej początkowo zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madga Re: PS IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.07.04, 18:44 Jeszcze sobie przypomniałam. Po tej operacji leżała kilka m-cy w szpitalu i musiała przejśc na restrykcyjną dietę. Skoro chcesz zdecydować się na coś takiego może warto najpierw spróbować, bez zaszywania żołądka ??? Polecam głodówki, też w efekcie zmniejsza się żołądek. Głodówkę czesto nazywa się operacją bez skalpela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re: nadwaga IP: *.ip-pluggen.com 24.07.04, 18:55 Zamiast wydawac pieniadze na operacje, wydaj je na pobyt w osrodku rehabilitacyjnym dla chorobliwie otylych. Tam wyszkolony personel przez 6 tygodni zajmuje sie od rana do wieczora (doslownie!) majacym schudnac. Plywanie, biegi, silownia, masaze, rozmowy motywujace no i oczywiscie scisla dieta. Pacjent o ktorym pisze, byl tam dwa razy w duzych odstepach czasu. Za kazdym razem schudl 25 kg. Bylo to przygotowanie do operacji zoladka i sprawdzian, czy pacjent ma dostateczna dyscypline aby funkcjonowac po operacji. Dlatego zrobiono mu przerwe w kuracji w osrodku i postawiono wymagania schudniecia dodatkowych kilogramow w swoim domu. Problemem tgo pacjenta byl olbrzymi apetyt ktorego nie potrafil opanowac, a ktory pojawil sie po ukonczeniu przez niego czterdziestki. W koncu "zasluzyl" na operacje. Byl z niej zadowolony, bo zona do niego wrocila i funkcjonowal znow normalnie wsrod przyjaciol. Potem bylo dlugo o nim cicho, a niedawno dotarla do mnie wiadomosc ze zmarl, jakies 8 lat po operacji. Takiego osrodka nie ma w Polsce, a pobyt w nim wielokrotnie przewyzsza koszty dokonania operacji, no ale T y kilkakrotnie podkreslales ze pieniadze nie sa problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
goodman41 Re: nadwaga 07.06.14, 02:02 Zanim dasz się dobrowolnie okaleczyć, poczytaj i obejrzyj wideo jak Marek Konopka schudł przy pomocy właściwego odżywiania prowadzony przez doświadczonego doradcę żywieniowego. Wpisz w Google poniższy tekst i znajdziesz stronę opisującą jego zmagania z otyłością. Niesamowita metamorfoza Marka K. Odpowiedz Link Zgłoś