IP: *.adsl.highway.telekom.at 17.07.04, 19:24
czy jedynym naprawde skutecznym srodkiem walki z otyloscia jest bariatria
czyli chirurgiczna interwencja np.zmniejszenie zoladka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Re: nadwaga IP: *.ip-pluggen.com 17.07.04, 22:35
      To zalezy ile wazysz! Otylosc otylosci nierowna...
      A najbardziej otyli musza SCHUDNAC aby im chcieli przeprowadzic operacje.
      • Gość: ana Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 18.07.04, 10:28
        czy jest ktos na forum ktory mial zmniejszany zoladek lub wpuszczany balon ?
    • dominika8 Re: nadwaga 20.07.04, 09:46
      polecam fajną stronkę www.tyzdecyduj.pl, tam znajdziesz pomoc
      • Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.07.04, 17:24
        mnie chodzi o zalozenie balonu lub zmniejszenie zoladka a nie o kolejne diety i
        postanowienia
    • Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 21.07.04, 14:08
      ludzie jestem gruby prosze mi odpowiedziec
      • Gość: Majka Re: nadwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.04, 17:46
        Jeśli wiesz, ze kolejne diety nic Ci nie pomogą to własciwie nie rozumiem o co
        Ci chodzi. Jeśli wiesz, że pomoże Ci tylko balon lub chirurgiczne usunięcie
        części żołądka to powinieneś szukać info jak zakwalifikować się na taki zabieg.
        Wydaje mi się, że we Wrocławiu chyba w Klinice Endokrynologii przeprowadzają
        takie zabiegi.
        Jesteś gruby a co robiłeś do tej pory żeby być chudszym?
        • Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 22.07.04, 18:30
          probowalem wszyskiego bez skutku ja sie nie pytam gdzie to robia bo to wiem ja
          sie pytam jak sie czuja pacjenci po tych zabiegach i ile mozna schudnac
          • Gość: Majka Re: nadwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.04, 18:41
            A możesz podać swoje parametry? Z tego co wiem to muszą być konkretne wskazania
            zdrowotne. Ze względów kosmetycznych nikt Ci tego nie zrobi.
            Miałeś robione jakieś badania endokrynologiczne. Może masz jakieś zaburzenia
            hormonalne i dlatego nie możesz schudnąć?
            • Gość: gapo Re: nadwaga IP: *.adsl.highway.telekom.at 24.07.04, 18:24
              mam bmi 34 ale nie o to chodzi mam problemy zdrowotne powazne zwiazane z
              otylosci a nic ale to naprawde nic mi nie pomaga,probowalem juz wszyskiego
              hormony w porzadku, ruch, zdrowe jedzenie itp, wszystko do kitu.z dostaniem sie
              na operacje nie ma problemu jezeli sie to robi prywatnie, mnie chodzi o
              konsekwencje takiego czynu.
              • Gość: Magda Re: nadwaga IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.07.04, 18:40
                W tym roku w poniedziałki po Wiadomościach na TV1 Leciał do wakacji cykl filmów
                dokumentalnych o ile się nie mylę "oczy szeroko otwarte" W cyklu tym, może w
                styczniu a może później leciał film o pewnej dwudziestoparoletniej Irlandce,
                która poddała się operacji zaszycia żołądka. Film krecono przez kilka lat i
                było tam wszystko pokazane od A-Z. Może zadzwonisz albo napiszesz do TV i
                wypożyczą Ci ten film?? Ja mogę pomieszać parę istotnych faktów. Np. nie
                pamiętam jej początkowej nadwagi 200 150? Wiem, ze schudła do 70kg. Operacja
                była bardzo bolesna. Długo musiała leżeć. Potem usuwali jej fałdy skóry z
                brzucha. A i jeszcze. Z powodu nadwagi była na coś chora i lekarze nie chcieli
                jej początkowo zrobić.
                • Gość: Madga Re: PS IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.07.04, 18:44
                  Jeszcze sobie przypomniałam. Po tej operacji leżała kilka m-cy w szpitalu i
                  musiała przejśc na restrykcyjną dietę. Skoro chcesz zdecydować się na coś
                  takiego może warto najpierw spróbować, bez zaszywania żołądka ??? Polecam
                  głodówki, też w efekcie zmniejsza się żołądek. Głodówkę czesto nazywa się
                  operacją bez skalpela.
              • Gość: Halina Re: nadwaga IP: *.ip-pluggen.com 24.07.04, 18:55
                Zamiast wydawac pieniadze na operacje, wydaj je na pobyt w osrodku
                rehabilitacyjnym dla chorobliwie otylych.
                Tam wyszkolony personel przez 6 tygodni zajmuje sie od rana do wieczora
                (doslownie!) majacym schudnac.
                Plywanie, biegi, silownia, masaze, rozmowy motywujace no i oczywiscie scisla
                dieta.
                Pacjent o ktorym pisze, byl tam dwa razy w duzych odstepach czasu.
                Za kazdym razem schudl 25 kg.
                Bylo to przygotowanie do operacji zoladka i sprawdzian, czy pacjent ma
                dostateczna dyscypline aby funkcjonowac po operacji.
                Dlatego zrobiono mu przerwe w kuracji w osrodku i postawiono wymagania
                schudniecia dodatkowych kilogramow w swoim domu.

Problemem tgo pacjenta byl olbrzymi apetyt ktorego nie potrafil opanowac, a
                ktory pojawil sie po ukonczeniu przez niego czterdziestki.

W koncu "zasluzyl" na operacje. Byl z niej zadowolony, bo zona do niego
                wrocila i funkcjonowal znow normalnie wsrod przyjaciol.
                Potem bylo dlugo o nim cicho, a niedawno dotarla do mnie wiadomosc ze zmarl,
                jakies 8 lat po operacji.

Takiego osrodka nie ma w Polsce, a pobyt w nim wielokrotnie przewyzsza koszty
                dokonania operacji, no ale T y kilkakrotnie podkreslales ze pieniadze nie sa
                problemem.
    • goodman41 Re: nadwaga 07.06.14, 02:02
      Zanim dasz się dobrowolnie okaleczyć, poczytaj i obejrzyj wideo jak Marek Konopka schudł przy pomocy właściwego odżywiania prowadzony przez doświadczonego doradcę żywieniowego.
      Wpisz w Google poniższy tekst i znajdziesz stronę opisującą jego zmagania z otyłością.
      Niesamowita metamorfoza Marka K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka