Dodaj do ulubionych

no to zaczęło się.......;)

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.07.04, 14:14
zaczęłam dietę kapuścianą ....zobaczymy......trzymajcie kciuki
Obserwuj wątek
    • martini_very_bianco Re: no to zaczęło się.......;) 25.07.04, 17:30
      O matko.
      Wyrazy wspolczucia.
      Brrrrr

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: Halina Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.ip-pluggen.com 25.07.04, 18:41
        A dlaczego WSPOLCZUCIA? Mnie ta zupa bardzo smakowala, byly wyniki,
        tylko ze wkoncu nie chcialo mi sie jej gotowac, kanapki sie szybciej robi...
        Moj syn ktory nie jest przyzwyczajony do zup, jescze dotad sie pyta o zupe
        kapusciana!
        • martini_very_bianco Re: no to zaczęło się.......;) 25.07.04, 18:43
          Ja bardzo lubie zupy wszelkie i repertuar mam przebogaty, ale... no wlasnie,
          przebogaty, bo cos jest dobre, jak jest jedzone raz na jakis czas, a nie przez
          kilka tygodn na sniadanie, obiad i kolacje.
          Nuda! Zeby nie wiem, jak to modyfikwowac, to i tak - nuda.

16%VOL
          22%VAT
        • Gość: grubcia Re: do Halinki IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.07.04, 20:38
          jak doprawials to zupsko bo jest tak mdłe ze chyba umre...;(ratuj!!!!!
          • Gość: tx Re: do Halinki IP: *.ztpnet.pl 25.07.04, 20:49
            Uważaj żeby kapucha nie rozwaliła ci wątroby!
            Jak cię wzdyma to będziesz wzdęta grubacha...
            • Gość: Halina Re: do Halinki IP: *.ip-pluggen.com 26.07.04, 00:20
              Wyobraz sobie, po tej kapuscie i nie tylko (sa w niej tez inne skladniki),
              wcale mnie nie wzdelo, odwrotnie zrobil mi sie luz w pasie zanim cos zaczelo
              byc widoczne na wadze.
              Kolezanka stosowala taka diete przez 3 miesiace i schudla 15 kg (miala z
              czego!).
          • Gość: Halina DOPRAWIANIE ZUPY IP: *.ip-pluggen.com 26.07.04, 00:24
            Doprawialam ja stale czyms innym: kminkiem, majerankiem, czosnkiem, sosem
            sojowym (smakuje jak maggi). No i przeciez dodaje sie kostki jarzynowe.
    • Gość: manny_bo Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:32
      A tak z ciekawości... Ile mozna schudnać na tej diecie?

Pozdrwaiam :)
      • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.07.04, 21:42
        statystycznie to podobno 8 kg
        • Gość: tx Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.ztpnet.pl 25.07.04, 22:04
          8 kg, ale chyba w ciągu 8 lat ?
    • Gość: Milka Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 00:34
      No to trzymam za Ciebie kciuki z calej sily !!! Dieta jest rewelacyjna - jest
      to chyba jedna z nielicznych diet ktora chwala lekarze ale ta monotonia jest
      przerazliwa !!! Wytrzymalam 5 dni ( efekt byl 1,7 kg ) ale po 5 dniu otwierajac
      lodowke ( ugotowalam wieksza ilosc i zamrozilam sobie porcje ) mialam odruch
      silnie wymiotny !!! Moja znajoma mieszka w niemczech i mowila mi ze mozna tam
      kupic gotowe zupki kapusciane w puszkach = 1 porcja w 4 czy 5 smakach jako
      klassic, meditarane, asia i jakies tam jeszcze byc moze to jest sposob na nude
      zupy kapuscianej - lekka zmian skladnikow oczywiscie nie tuczacych ale jakby
      tak pomarzyc o goloneczku w zupce kapusicianej .... oj ja niegrzeczna !!!!
      Trzymaj sie i napisz jak dlugo dalas rade no i oczywiscie jakie efekty !!!!
      • Gość: GRUBCIA Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.07.04, 08:10
        dzisiaj jest mi niedobrze, czuje sie jak na kacu...boje sie tylko zeby mi
        wątroba faktycznie nie wysiadła...dzisiaj warzywka i dietka a do Halinki w moim
        przepisie niemozna stosowac kostek jarzynowych ...!!! a można????to zaraz
        właduje ze 6..;)))
        • Gość: Halina Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.ip-pluggen.com 26.07.04, 11:34
          Na pewno bylo wiele odmian tej diety na necie. Ja dostalam ja od kolezanki ze
          Szwecji.
          Widzialam gdzies te diete jako "Dieta prezydenta Kwasniewskiego".
          Kostki warzywne nadaja swietny smak.
          Ale o mrozeniu nigdy nie slyszalam!
          Kolezanka gotowala duzy garnek i trzymala w lodowce.
          Stwierdzila jednak, ze najlepiej smakuje gotowana codziennie.
          Ja tak wlasnie probowalam, ale znudzilo mi sie codzienne obieranie warzyw!

Dla zmiany smaku mieszalam czasem pol na pol z kiszona kapusta.
          Wtedy zupa byla PYSZNA.
          Dwa kilo w kazdym razie zeszlam, a najbardziej czulam w pasie i ze brzuch
          stal sie miekki.

Nie sadze aby to moglo zaszkodzic na ZDROWA WATROBE. Kolezanka diete te
          znosila bardzo dobrze, ja tez.
          • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.07.04, 11:58
            dzięki i pozdrawiam Halinke. A dlaczego tylko 2 kg spadłas?bo ja tu sie szykuje
            na 5-6 gdzies ;))))))
        • Gość: Milka Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 13:43
          A ja dostalam te przepis od kolezanki z niemiec i tez mozna bylo wrzucac kostki
          warzywne ( 1 kostka na 3 czy 4 litry ) do tego do smaku mozna zaprawiac
          czosnkiem i np mloda cebulka.
          • Gość: Milka Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 13:46
            i jeszcze cos , nie bardzo rozumiem dlaczego sie tak uparlas anta watrobe ???
            Kapusta moze co najwyzej wywolac rozwolnienie albo luzniejsze stolce a poza tym
            jest cholernie zdrowa ( duzo zelaza ) przeciez jej nie zapiekasz na masle bo
            wlasnie pieczone moze "nie smakowac" watrobie. Wcinaj zupke, chudni a potem
            zrob nam wszystkim "smaka" na szczuplutka figure !!!!!!!!!!
            • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.07.04, 13:54
              wcinam wcinam teraz jest pychotna z tą kostką warzywną!!!i kalafiorka
              wszamałam...i pije tyle ,że częściej siedze w kiblu niż w pokoju ;))))dzięki za
              słowa otuchy trzymajcie kciuki! pozdrawiam
    • Gość: pati Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 14:11
      Ja bym z tym uważała.Po 1-sze rożne takie warzywa kapuściane działają
      wolotwórczo ( tarczyca ),a po 2-gie to słyszałam o takiej babce,która też coś z
      tym próbowała,więcznie kapusta i kapusta i o mało nie znalazła sie na tamtym
      świecie.Myśle więc, że na dłuzszą metę może być to niebezpieczne.
      • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.07.04, 14:42
        eeeeee no myśle ze przez tydzień wole mi nie urośnie i nie zejde z tego
        padołu....;))a ponieaz wogóle nie jadałam witamin tylko ptasie mleczko
        (najlepsza witaminka)...to troche mi sie przyda no nie??pozdrówka
    • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 27.07.04, 08:15
      3 dzień -1,5 kg mniej.....;)))))))))
      • moonray Re: no to zaczęło się.......;) 27.07.04, 08:50
        Dołaczam sie do dysykusji, bo ta dietka jest mi bardzo bliska :) Stosowałam
        parę razy i świetnie się czułam. Pytałam nawet lekarza czy warto stosować taką
        dietę i nic nie słyszałam o jakis efektach ubocznych. To zależy od
        indywidualnych cech organizmu, niektórzy moi znajomi twierdzili, że ta dieta
        nic im nie pomogła schudnąć. A ja schudłam.
        Wg mojego przepisu również mozna dodać kostki smakowe, inaczej ciężko by to
        było zjeść. Ja też po 5 dniach nie mogłam patrzeć na te zupę, kiedyś wpakowałam
        do niej mielone mięsko i duzo koncentratu pomiodorowego - smakowało jak masa z
        gołąbków. Pozdrawiam i życze wytrwałości!!!
    • Gość: ISIA10 Re: no to zaczęło się.......;) IP: 80.244.134.* 27.07.04, 09:33
      JA TEŻ CHCĘ SCHUDNĄĆ I BARDZO PROSZĘ O PRZEPIS NA TĘ ZUPKĘ (JAK DŁUGO TRZEBA JĄ
      JEŚĆ?)
      • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 27.07.04, 11:27
        Składniki na zupę:
        1 główka kapusty,
        6 dużych cebul ze szczypiorem,
        2 zielone papryki,
        6-12 świeżych pomidorów (albo 1-2 puszki),
        1 pęczek selera naciowego,
        Zioła: pieprz, curry, pietruszkę, koper, czosnek, bazylia, estragon, cząber,
        oregano itp.
        Nie można używać: soli, tłuszczu (nawet kostek rosołowych)!!! Ewentualnie można
        doprawić sosem sojowym.
        Trzeba też pożyczyć od kogoś bardzo duży garnek, żeby wszystkie te warzywa się
        do niego zmieściły... Ostatecznie można podzielić je na porcje i gotować na
        raty. Porcja z przepisu wystarcza na cały tydzień, przechowuje się ją w
        lodówce. I teraz:Wszystkie warzywa trzeba pokroić, wrzucić do garnka, zalać
        wrzącą wodą i zagotować. Po 10 minutach należy zmniejszyć ogień i gotować zupę
        pod przykryciem tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę tę należy
        jeść do woli, kiedy tylko poczujecie głód. Zupa ta bowiem praktycznie nie
        dostarcza kalorii, za to bardzo dużo witamin. Można ją jeść na wiele sposobów,
        np. w postaci zmiksowanej zupy-krem. Dieta ta więc nie głodzi! Oprócz zupy
        należy ściśle przestrzegać poniższego menu na każdy dzień tygodnia. Tylko
        ścisłe przestrzeganie przepisu i nie oszukiwanie daje rezultaty. A z tydzień
        człowiek lżejszy o 3 - 7 kg.
        Menu:
        1 dzień:Tylko zupa i owoce (oprócz bananów). Oczywiście trzeba dużo pić: gorzką
        herbatę, kawę oraz wodę.
        2 dzień:Zupa i warzywa (surowe albo gotowane), najlepiej zielone. Nie wolno
        jeść: fasoli, grochu i kukurydzy. Na kolację "w nagrodę" ugotujcie lub
        upieczcie w skórce dwa duże ziemniaki, jednak zjedzcie je bez soli z odrobiną
        masła. Nigdy ziemniak nie smakował lepiej! Nie wolno jeść w tym dniu żadnych
        owoców!
        3 dzień:Dziś zupa, owoce i warzywa (oprócz ziemniaków i bananów), w dowolnych
        ilościach. Uwaga, już można odczuć spadek wagi!
        4 dzień:Zupa oraz 3-4 banany. W tym dniu trzeba wypić 8 szklanek odtłuszczonego
        mleka i wody.
        5 dzień:Uwaga, dziś mięso oraz pomidory: Wolno zjeść od 1/4 do 1/2 kg mięsa
        (najlepiej wołowiny, może też być pierś z kurczaka czy indyka lub chuda ryba)
        oraz 6 niedużych surowych pomidorów. Mięso powinno być gotowane albo opiekane
        bez tłuszczu i soli. Trzeba wypić 6-8 szklanek wody i nie zapominajcie o zupie -
        przynajmniej raz.
        6 dzień:Wołowina i warzywa, najlepiej zielone bez ograniczeń. Zamiast wołowiny -
        ryba, kurczak, indyk. Oczywiście przynajmniej raz zupa.
        7 dzień:Dziś trzeba zjeść: oczywiście przynajmniej raz zupę, trochę gotowanego
        ciemnego, niełuskanego ryżu, warzywa. Do picia: woda i soki warzywne w dużych
        ilościach..
        A jutro rano stajemy na wagę lub ubieramy dżinsy z dawno zapomnianych wakacji!
        I jest sukces?
        Uwaga:Nie wolno!Używać soli, tłuszczu, cukru, spożywać produktów zbożowych,
        pieczywa, pić napojów gazowanych i alkoholu (pod każdą postacią), potraw
        smażonych.
        Trzeba!Pić co najmniej 1 litr niegazowanej wody, gorzkiej herbaty (ziołowe,
        owocowe), kawy (bez cukru), soków owocowych (najlepiej świeżych), mleka (0%
        tłuszczu) itp.
        JA JESTEM 3 DZIEŃ I 1,5 KG ZJECHAŁAM Z WAGI.NIE WIEM ILE WYTRZYMAM ALE MOZNA
        TAK DO "ZERZYGANIA"JA STOSOWAĆ PODOBNO . JA JEDNAK JA PRZEZYJE TEN TYDZIEŃ TO I
        TAK BEDZIE CUD!!! MOJE PTASIE MLECZKO ŚNI MI SIE PO NOCACH...;)))
        • Gość: szczupla Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.arcor-ip.net 27.07.04, 21:03
          No to zdradz jak dlugo chcesz te diete uprawiac i jak zakonczysz to co zrobisz?
          Ile chcesz zjechac z wagi i co potem? Blado widze - niestety - ale powodzenia.
          • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 27.07.04, 22:55
            muszę cię zmartwić, nie jestem zapasioną beczułką wieć dietę stosuję od czasu
            do czasu dla odstresowania organizmu, oczyszczenia. wytrzymam tyle ile da mi
            poczucie lekkosci a potem bede jadła normalnie . nie jestem zwolenniczką zycia
            na trawie!
            • Gość: Halina Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.ip-pluggen.com 28.07.04, 01:55
              Takiego wariantu jeszcze nie widzialam!
              Kolezanka zyla wylacznie na ZUPIE i schudla 15 kg w ciagu 3 miesiecy.
              No, nie jestem pewna czy czegos nie podjadala, ale jako DIETA byla wylacznie
              ta zupka.
              I Grubciu, przeciez w Twoim przepisie sa przyprawy, wiec nawet bez kostki
              powinno smakowac.
              Przeciwnicy tej zupy twierdza, ze efekt polega na wydzielaniu wody z organizmu.
              Faktem jest w kazdym razie, ze czesto chodzi sie do ubikacji, bo i stolec robi
              sie rzadszy, co jest dobre dla osob z obstrukcja!
              Ja przerwalam kuracje, bo nie chcialo mi sie gotowac tej zupy... leniwa
              jestem... ale teraz obiecuje...
              • Gość: jola Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.abhsia.telus.net 28.07.04, 06:19
                jutro gotuje zupke i moze wytrzymam
                na tej diecie 2tyg?Rosnie mi brzuszek,
                czy myslicie, ze ta dieta pomoze mi go stracic?
              • Gość: grubcia Re: no to zaczęło się.......;) IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 28.07.04, 10:24
                wczoraj wieczorej podjadłam kromeczkę czarnego chlebka bo myslałam ,że umrę!
                ale dzisiaj bananki i mleczko i zupka z kapustki ...zastanawiam się tylko jak
                ja to przezyje kapusta + mleko ....;))))))))))))
                • Gość: szczupla pytanie troskliwe IP: *.arcor-ip.net 29.07.04, 14:42
                  Grubcia zyjesz jeszcze? I jakie jeszcze dalsze doswiadczenia z tego kulinarnego
                  masochizmu?
                  • Gość: grubcia Re: pytanie troskliwe IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 29.07.04, 21:04
                    w ramach odchudzania dzisiaj ze 30 razy obruciłam na 3 piętro z panelami ,
                    płytkami i farbami bo zbliżamy się do remontu wielkimi krokami!!!
    • brumbak Re: no to zaczęło się.......;) 29.07.04, 21:10
      - dieta troche zbyt monotonna ale nie jest zła
      osobiście nie jadłbym miesa- bo jestem vege
      a zamiast zupy
      jadłbym surówki
      zdrowsze wiećej witamin i mozna jeśc do oporu kilka razy dziennie
      i bym bardziej urozmaicił,- różne warzywa
      jezeli kapusta - to pekińska - znakomita do surówek
      pzdrv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka