Dodaj do ulubionych

Co to może być?

12.05.13, 09:28
Przez 3 noce i dni miałam niesamowite bóle nóg(ból od pasa do koniuszków palców). Jakby ktoś lał wrzątkiem i piłował. Do tego powiększone węzły chłonne i gorączka. Wzięłam antybiotyk. Nogi nadal bolą,ale jest to ból znośny. Węzły się powiększyły(cała szyja mnie boli) i na dole szyi wyszły 2 guzki. Dodam,że nogi bolą mnie od dawna(ale był to ból łagodny) i pomagały leki na reumatyzm. Dziś jest niedziela,więc do lekarza nie idę. Na pogotowiu trzeba czekać wiele godzin na przyjęcie-raz ze zwichniętą nogą czekałam 5 godzin! Boję się,że to mogą być początki jakiejś choroby.
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: Co to może być? 12.05.13, 12:56
      Ja bym jednak wybrala sie na pogotowie. Skoro trzeba czekac, wez cos do czytania. Co za roznica, czy siedzisz w domu czy na pogotowiu? A przynajmniej jest szansa na jakas diagnoze.
    • komanchu Re: Co to może być? 12.05.13, 20:05
      Zapisz się na wizytę do lekarza rodzinnego. Przeżyłaś trzy dni, więc myślę, że dzisiejszej nocy też nie wykorkujesz. Symptomy pasują do wielu schorzeń o różnorakim podłożu:
      - borelioza
      - mononukleoza
      - płonica
      - gorączka reumatyczna albo inna choroba o podłożu reumatycznym.
      Równie dobrze może to być infekcja wirusowa lub bakteryjna tudzież reakcja organizmu na kontakt z alergenem. Również udar słoneczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka