Gość: gabi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 23:28 Na rękach mam blizny tzw sznyty których wstydze się okrutnie i utrudniają mi zycie, kontakty z ludźmi. Może ktoś wie czy można je usunąć, zmniejszyc tak aby byly mniej widoczne ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha chirurg plastyczny IP: *.astercity.net / 10.131.128.* 24.03.02, 00:27 Trzeba pójść na konsultację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO Re: usuwanie blizn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.02, 03:50 w sumie na pewno agulha ma racje, ze swojej strony polecalbym Cepan, ktory pomaga zabliznic sie w sumie ladnie bliznom;) ale chyba tylko takim w miare "swiezym".. choc znajoma uzywam go od 3 lat, zeby zmniejszyc blizne po usunieciu pieprzka- giganta.. lekarz bedzie konieczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: usuwanie blizn 25.03.02, 10:02 Na blizny i rozstępy ściągająco działa Contractubex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: usuwanie blizn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 19:48 W aptekach można dostać polecane już wcześniej maści na blizny: Cepan i Contactubex. Na stare blizny robi się z nich rodzaj okładu (nakłada się na gazik i tzyma na skórze 30-60 minut). Są stosowane nawet w przykurczach powodowanych przez blizny pooperacyjne. P.S. do joggera: wielokrotnie polecałeś o maść Contractubex; Może zainteresuje Cię, że Cepan (za 10,50zł, czyli dużo taniej) ma identyczny skład, z tą różnicą, że zawiera więcej wyciągu z cebuli i dodatkowo wyciąg z rumianku Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: usuwanie blizn IP: 217.96.36.* 25.03.02, 11:12 Gabi, mam ten sam problem, blizna ma już ok. 10 lat i mam wrażenie, że jest coraz bardziej widoczna.... Też chciałabym coś z tym zrobić. ALE CO???!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: usuwanie blizn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:39 Gość portalu: mona napisał(a): > Gabi, mam ten sam problem, blizna ma już ok. 10 lat i mam wrażenie, że jest > coraz bardziej widoczna.... Też chciałabym coś z tym zrobić. ALE CO???!!!!!! cześć Mona myślę, że będę musiała pojśc do chirurga plastyka, bo maści i lekarstwa nie pomogą na tak stare blizny. Jeśli jesteś z Warszawy to zajrzyj na stronę www.melilot.pl - podobno w tym gabinecie w poniedziałki są bezpłatne konsultacje pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: usuwanie blizn IP: 217.96.36.* 09.04.02, 15:45 Gość portalu: gabi napisał(a): > Gość portalu: mona napisał(a): > > > Gabi, mam ten sam problem, blizna ma już ok. 10 lat i mam wrażenie, że jes > t > > coraz bardziej widoczna.... Też chciałabym coś z tym zrobić. ALE CO???!!!! > !! > > cześć Mona > myślę, że będę musiała pojśc do chirurga plastyka, bo maści i lekarstwa nie > pomogą na tak stare blizny. > Jeśli jesteś z Warszawy to zajrzyj na stronę <a href="www.melilot.pl"tar > get="_blank">www.melilot.pl</a> - podobno w > tym gabinecie w poniedziałki są bezpłatne konsultacje > pozdrowionka > > Hej, Gabi! Byłaś na konsultacji? I CO?????? :-) Pozdr. mona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: usuwanie blizn IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 20:12 Gość portalu: mona napisał(a): > Gość portalu: gabi napisał(a): > > > Gość portalu: mona napisał(a): > > > > > Gabi, mam ten sam problem, blizna ma już ok. 10 lat i mam wrażenie, ż > e jes > > t > > > coraz bardziej widoczna.... Też chciałabym coś z tym zrobić. ALE CO?? > ?!!!! > > !! > > > > cześć Mona > > myślę, że będę musiała pojśc do chirurga plastyka, bo maści i lekarstwa ni > e > > pomogą na tak stare blizny. > > Jeśli jesteś z Warszawy to zajrzyj na stronę <a href="<a href="w > ww.melilot.pl"tar"target="_blank">www.melilot.pl"tar</a> > > get="_blank">www.melilot.pl</a> - podobno w > > tym gabinecie w poniedziałki są bezpłatne konsultacje > > pozdrowionka > > > > > Hej, Gabi! > Byłaś na konsultacji? I CO?????? :-) > Pozdr. > mona > Cześć jeszcze nie byłam, ale zbieram się pomalutku na pewno napiszę jak już będę po ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mel1 Re: usuwanie blizn 16.04.02, 13:14 Nie wiem czy to pomaga na blizny na innych częściach ciała jak twarz, ale możecie się zapytać kosmetyczek. Mam na myśli peeling azjatycki. Sama stosowalam na blizny potrądzikowe, moje zniknęły już po 1 zabiegu. Jeśli są głębokie to trzeba kilka razy powtórzyć. Bylam pod wrażeniem, jak zobaczylam rezultaty. Sam zabieg jest trochę kosztowny, niezbyt miły, ale można wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś