Gość: AB IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 11:53 z ciągłych duszności, braku tchu. Flixotide nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jasio Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 13:37 > Mam astme, ale symptomy sa tylko bardzo sporadyczne od lat juz, dzieki samemu sobie.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 13:56 ale jak się Jasiu sam wyleczyłeś ? podaj jakiś przepis, czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 14:09 > Rozpocznij od lektury Linus'a Pauling'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 14:18 mam przeczytać podręcznik do Chemii ogólnej ? czy do Mechaniki kwantowej ? za stara juz jestem na takie lektury, ale gdybyś wiedział jak mnie wyleczyć to byłabym Ci wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 14:40 > Jest taka pozycja: 'How to live longer and feel better', Linusa Paulinga. Powinno byc tlumaczone nawet i na polski. > Na tym forum doceniana jest tylko enumeracja najrozniejszych trucizn i wszystkiego tego, co przyjmowane jest mozgownicami wypranymi poprzez 'wiare medyczna', wiec nauczony wczesniejszymi potykaniami sie o idiotow, nie wdaje sie w udzielanie porad. Poszukaj w archiwum pozycji z haslem 'astma', to moze znajdziesz i moje wypowiedzi. Niekoniecznie pod tym samym nickiem. > Moge Ciebie tylko zapewnic ze mozna sobie samemu pomoc i zyc w komforcie ...swobodnego oddychania, bez interwencji trucizn przemyslu farmaceutycznego i indolencji tzw.'lekarzy'. Dalem Tobie 'hint' i dalej sama doszukuj sie zrozumienia swoich problemow i przeciwdzialaniu im. Inaczej zawsze zdana bedziesz na bezmyslen 'leczenie' symptomow. > Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Leki? 29.07.04, 14:10 Oprócz Flixotide jest jeszcze Singulair, Tilade, Teofilina, Zyrtec, Serevent, a z doraźnych Berodual czy inne . Jeśli Flixotide Ci nie pomaga, poproś lekarza o inne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
alka44 Re: Leki? 29.07.04, 14:20 Flixitide to "steryd" Dusznosciom zapobiega Foradil. Nikt Cie tutaj nie wyleczy. Idź do pulmunologa. Ja najleoiej sie czuje po nebulizacji ze Steri Neb Salamol +pulmikort. Do tego Flixotide 500 2x + foradil 2X + Singulair 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.gfk.pl 29.07.04, 14:25 Dieta optymalna i prądy selektywne. Najlepiej najpierw skontaktuj się z jakimś lekarzem optymalnym. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:31 A może masz już rozedmę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 14:35 dajcie już spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mur Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 17:45 Masz wprowadzony podstawowy lek w Astmie - steryd - lek działający przeciwzapalnie (u Ciebie Flixotide, jest jeszcze np Pulmicort). Standartem nowoczestej terapii astmy to połączenie sterydu (terapia stanu zapalnego jakim jest astma) i beta2mimetykiem (lekiem rozkurczajacym oskrzela zapobiegajacym duszności np Oxis, Foradil, Serevent). Jeśli dotychczasowy model terapii nie jest skuteczny może porozmawiać z learzem o zwiększeniu na czas zaostrzenia dawki leków. (np połączenie Oxis/Pulmicort daje możliwość bardzo płynnego dostosowania dawki do objawów) Ale o tym powinnaś porozmawiać z lekarzem - a i powiedz mu o objawach towarzyszących terapii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:38 Od wielu lat mam stałe duszności - pomaga mi niezmiennie skutecznie berotec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)))) Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 31.07.04, 21:33 Asthma wiaze sie z uszkodzeniem systemu nerwowego a nie tylko inflamacja wiazaca sie alergiami jak poprzednio twierdzono. Lekarze jak zwykle lecza objawy nie rozumiejac powodow! Lekarstwa daja ULGE ale jej nie lecza! Am. J. Respir. Crit. Care Med., Volume 161, Number 5, May 2000, 1631-1635 Nerve Growth Factor Expression and Release in Allergic Inflammatory Disease of the Upper Airways ALVIN M. SANICO, ANDRZEJ M. STANISZ, TODD D. GLEESON, SUSAN BORA, DAVID PROUD, JOHN BIENENSTOCK, VASSILIS E. KOLIATSOS, and ALKIS TOGIAS Department of Medicine, Division of Clinical Immunology, and Department of Medicine, Division of Respiratory and Critical Care Medicine, Johns Hopkins Asthma and Allergy Center, Baltimore, Maryland; Department of Pathology and Molecular Medicine, McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada; Department of Pathology, Division of Neuropathology, Department of Neurology, Department of Neuroscience, and Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, Maryland It is well known that allergic airways disease is characterized by inflammation and hyperresponsiveness, but the link between these two conditions has not been elucidated. We have previously shown that in allergic rhinitis, hyperresponsiveness is attributable to increased neural reactivity. We thus hypothesized that nerve growth factor (NGF), which is expressed by inflammatory cells and effects changes that lead to increased neural responsiveness, could be a pivotal mediator in this disease. Using reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR), Western immunoblotting, and ELISA to evaluate NGF expression and release, we found that subjects with allergic rhinitis have significantly decreased NGF mRNA in superficial nasal scrapings and significantly higher baseline concentrations of NGF protein in nasal lavage fluids, compared with control subjects. Nasal provocation with allergen significantly increased NGF protein in nasal lavage fluids of subjects with allergic rhinitis, but not of control subjects. The concentrations of NGF protein in nasal lavage fluids were not affected by provocation with the vehicle for allergen or with histamine. These data provide the first evidence of a steady state of dysregulation in mucosal NGF expression and release in allergic rhinitis, and support a role of this neurotrophin in the pathophysiology of allergic inflammatory disease of the human airways. www.hopkinsmedicine.org/press/2000/MAY/000518.HTM www.hopkinsmedicine.org/healthnewsfeed/hnf_1314.htm www.uni-duesseldorf.de/dgfi2000/abstract/m27.htm www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12212982&dopt=Abstract allergies.about.com/library/weekly/aa060500a.htm ajrccm.atsjournals.org/cgi/content/abstract/161/5/1631 Odpowiedz Link Zgłoś