Dodaj do ulubionych

Astma - proszę mnie wyleczyć

IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 11:53
z ciągłych duszności, braku tchu. Flixotide nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasio Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 13:37
      > Mam astme, ale symptomy sa tylko bardzo sporadyczne od lat juz, dzieki samemu
      sobie....

>
      • Gość: AB Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 13:56
        ale jak się Jasiu sam wyleczyłeś ? podaj jakiś przepis, czy coś
        • Gość: Jasio Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 14:09
          > Rozpocznij od lektury Linus'a Pauling'a.
          • Gość: AB Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 14:18
            mam przeczytać podręcznik do Chemii ogólnej ? czy do Mechaniki kwantowej ? za
            stara juz jestem na takie lektury, ale gdybyś wiedział jak mnie wyleczyć to
            byłabym Ci wdzięczna
            • Gość: Jasio Re: Zbyt leniwy aby samemu sie wyleczyc, co? IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 29.07.04, 14:40
              > Jest taka pozycja: 'How to live longer and feel better', Linusa Paulinga.
              Powinno byc tlumaczone nawet i na polski.

> Na tym forum doceniana jest tylko enumeracja najrozniejszych trucizn i
              wszystkiego tego, co przyjmowane jest mozgownicami wypranymi poprzez 'wiare
              medyczna', wiec nauczony wczesniejszymi potykaniami sie o idiotow, nie wdaje
              sie w udzielanie porad. Poszukaj w archiwum pozycji z haslem 'astma', to moze
              znajdziesz i moje wypowiedzi. Niekoniecznie pod tym samym nickiem.

> Moge Ciebie tylko zapewnic ze mozna sobie samemu pomoc i zyc w
              komforcie ...swobodnego oddychania, bez interwencji trucizn przemyslu
              farmaceutycznego i indolencji tzw.'lekarzy'. Dalem Tobie 'hint' i dalej sama
              doszukuj sie zrozumienia swoich problemow i przeciwdzialaniu im. Inaczej zawsze
              zdana bedziesz na bezmyslen 'leczenie' symptomow.

> Powodzenia.
        • mysiam1 Leki? 29.07.04, 14:10
          Oprócz Flixotide jest jeszcze Singulair, Tilade, Teofilina, Zyrtec, Serevent, a
          z doraźnych Berodual czy inne . Jeśli Flixotide Ci nie pomaga, poproś lekarza o
          inne leki.
          • alka44 Re: Leki? 29.07.04, 14:20
            Flixitide to "steryd" Dusznosciom zapobiega Foradil.
            Nikt Cie tutaj nie wyleczy. Idź do pulmunologa.
            Ja najleoiej sie czuje po nebulizacji ze Steri Neb Salamol +pulmikort. Do tego
            Flixotide 500 2x + foradil 2X + Singulair 10
    • Gość: hydrogen Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.gfk.pl 29.07.04, 14:25
      Dieta optymalna i prądy selektywne. Najlepiej najpierw skontaktuj się z jakimś
      lekarzem optymalnym. Pozdro
      • Gość: Zuzanna Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:31
        A może masz już rozedmę ?
        • Gość: AB Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.bj.uj.edu.pl 29.07.04, 14:35
          dajcie już spokój
    • Gość: mur Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.toya.net.pl 29.07.04, 17:45
      Masz wprowadzony podstawowy lek w Astmie - steryd - lek działający
      przeciwzapalnie (u Ciebie Flixotide, jest jeszcze np Pulmicort). Standartem
      nowoczestej terapii astmy to połączenie sterydu (terapia stanu zapalnego jakim
      jest astma) i beta2mimetykiem (lekiem rozkurczajacym oskrzela zapobiegajacym
      duszności np Oxis, Foradil, Serevent).
      Jeśli dotychczasowy model terapii nie jest skuteczny może porozmawiać z learzem
      o zwiększeniu na czas zaostrzenia dawki leków. (np połączenie Oxis/Pulmicort
      daje możliwość bardzo płynnego dostosowania dawki do objawów)
      Ale o tym powinnaś porozmawiać z lekarzem - a i powiedz mu o objawach
      towarzyszących terapii
      • Gość: amy Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:38
        Od wielu lat mam stałe duszności - pomaga mi niezmiennie skutecznie berotec
    • Gość: ;-)))) Re: Astma - proszę mnie wyleczyć IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 31.07.04, 21:33
      Asthma wiaze sie z uszkodzeniem systemu nerwowego a nie tylko
      inflamacja wiazaca sie alergiami jak poprzednio twierdzono.
      Lekarze jak zwykle lecza objawy nie rozumiejac powodow!
      Lekarstwa daja ULGE ale jej nie lecza!

Am. J. Respir. Crit. Care Med., Volume 161, Number 5, May 2000, 1631-1635

Nerve Growth Factor Expression and Release in Allergic Inflammatory Disease of
      the Upper Airways
      ALVIN M. SANICO, ANDRZEJ M. STANISZ, TODD D. GLEESON, SUSAN BORA, DAVID PROUD,
      JOHN BIENENSTOCK, VASSILIS E. KOLIATSOS, and ALKIS TOGIAS

Department of Medicine, Division of Clinical Immunology, and Department of
      Medicine, Division of Respiratory and Critical Care Medicine, Johns Hopkins
      Asthma and Allergy Center, Baltimore, Maryland; Department of Pathology and
      Molecular Medicine, McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada; Department
      of Pathology, Division of Neuropathology, Department of Neurology, Department
      of Neuroscience, and Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Johns
      Hopkins University School of Medicine, Baltimore, Maryland

It is well known that allergic airways disease is characterized by inflammation
      and hyperresponsiveness, but the link between these two conditions has not been
      elucidated. We have previously shown that in allergic rhinitis,
      hyperresponsiveness is attributable to increased neural reactivity. We thus
      hypothesized that nerve growth factor (NGF), which is expressed by inflammatory
      cells and effects changes that lead to increased neural responsiveness, could
      be a pivotal mediator in this disease. Using reverse transcription-polymerase
      chain reaction (RT-PCR), Western immunoblotting, and ELISA to evaluate NGF
      expression and release, we found that subjects with allergic rhinitis have
      significantly decreased NGF mRNA in superficial nasal scrapings and
      significantly higher baseline concentrations of NGF protein in nasal lavage
      fluids, compared with control subjects. Nasal provocation with allergen
      significantly increased NGF protein in nasal lavage fluids of subjects with
      allergic rhinitis, but not of control subjects. The concentrations of NGF
      protein in nasal lavage fluids were not affected by provocation with the
      vehicle for allergen or with histamine. These data provide the first evidence
      of a steady state of dysregulation in mucosal NGF expression and release in
      allergic rhinitis, and support a role of this neurotrophin in the
      pathophysiology of allergic inflammatory disease of the human airways.

www.hopkinsmedicine.org/press/2000/MAY/000518.HTM
      www.hopkinsmedicine.org/healthnewsfeed/hnf_1314.htm
      www.uni-duesseldorf.de/dgfi2000/abstract/m27.htm
      www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12212982&dopt=Abstract

allergies.about.com/library/weekly/aa060500a.htm
      ajrccm.atsjournals.org/cgi/content/abstract/161/5/1631
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka