ada_brunchilda 05.07.13, 10:29 Hej Ostatnio mam problemy z żołądkiem i trawieniem. Znacie jakieś lekkie przekąski, które mogę przygotować sobie w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 05.07.13, 10:50 Wiesz co? Do tej pory problemów nie przysparzało mi pieczywo chrupkie. Czy to Wasa, czy Sonko, wolę osobiście Sonko. Parę kromeczek z jakąś zdrową wędliną i żołądek nie powinien dokuczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 05.07.13, 11:05 ha może to dziwne, ale jeszcze nigdy nie jadłam takiego pieczywa ;) Dziękuję, spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 08.07.13, 09:29 Kupiłam sobie w weekend Wasę orkiszową, bo tyle słyszałam, że to takie zdrowe. Fuuj, może i zdrowe ale jakie wstrętne ;/ Nawet moja psinka nie chciała się tego chwycić ;) hehehehe. Spróbuję jakieś jasne pieczywko tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 08.07.13, 13:42 Może minąć trochę czasu zanim trafisz na swój smak ;) Ja bym Ci jeszcze poleciła warzywa. W pracy chyba nie stoi nic na przeszkodzie, by przegryzać surową marchewkę, no nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 24.07.13, 15:14 Jasne, 3 zboża - pyszota. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 10.07.13, 11:28 Tym to się raczej nie najem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
milenatalar Re: Zdrowe i lekkie przekąski 20.08.13, 10:11 jak zeżresz całe opakowanie to moze Cię zemdlić, to syci Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 21.08.13, 10:28 Ja nie żre a jem. Trochę kultury, okej? Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 23.08.13, 12:14 Dobry ten słonecznik. Mam alternatywę w postaci pestek dyni. Bogate w magnez i nie trzeba wtedy łykać tabletek z magnezem. Poza tym faktycznie - garść takich pestek w zupełności wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 11.07.13, 11:15 A może musli w formie batonika? Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 11.07.13, 13:08 A może własny batonik, zrobiony własnymi rękami? Patrz co znalazłam: nazapiecku.blogspot.com/2012/08/zdrowe-batoniki-czyli-szybka-przekaska.html Aż sama smaku nabrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 12.07.13, 16:49 Ślicznie dziękuję. Akurat weekend to wykorzystam ten przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś
lajnakarolajna Re: Zdrowe i lekkie przekąski 17.07.13, 11:04 a naleśniczki dasz radę przygotować w pracy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 19.07.13, 11:19 Niby jest jakaś kuchenka, ale ja mam zawsze opory by coś przygotowywać w pracy. Zwłaszcza, że zaraz obok jest pokój, w którym przyjmujemy interesantów. Także to raczej odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
genowefakos Re: Zdrowe i lekkie przekąski 17.07.13, 14:50 Proponuję lekką Sałatkę Wiosenną. Byleby nie Przyprawiona cieżkim Majonezowym sosem. Zrób sobie w Domu i zjesz w Przerwie śniadaniowej w Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 22.07.13, 09:13 A jakie są składniki tej wiosennej sałatki? Odpowiedz Link Zgłoś
genowefakos Re: Zdrowe i lekkie przekąski 30.08.13, 10:15 Majonez możesz zastąpić Jogurtem. A do Sałatki wrzucić Warzywka - Pomidorki, mogą być koktajlowe, Ogóreczek zielony (nie pryskany), Kukurydza, Kiełki, jakaś ulubiona Sałata. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
bokek Re: Zdrowe i lekkie przekąski 16.08.13, 10:24 Nieby zdrowie ma się jedno ale jest też ono za krutkie by wszystkim się przej ować i zdrowo jadać. Ja tam jem goloneczki, kielbaseczki, ogóreczki oczywiscie nie w pracy. do pracy zonka mi szykuje pozadna pajde chleba z tlusciutka szyneczka i do tej pory nic mi się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniewskipadl Re: Zdrowe i lekkie przekąski 16.08.13, 11:50 Pewnie Gosciu, co ze b edziemy psuc organizm zdrowymi przekaskami :D ha Odpowiedz Link Zgłoś
zgred_zgredkowy Re: Zdrowe i lekkie przekąski 20.08.13, 12:23 Ha ha goścu powodzenia. Jedz tak dalej to niedługo się z wyra nie ruszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
bokek Re: Zdrowe i lekkie przekąski 20.08.13, 15:11 puki się ruszam o wlasnych silach to bede jadł jak mi się zywnie podoba. do nie ruszania się jeszce daleka droga wiec odpusc "gościu" Odpowiedz Link Zgłoś
klaugoral Re: Zdrowe i lekkie przekąski 20.08.13, 15:23 Generalnie jugurty są lekkie. Jednak u mnie powodują żołądkowe perturbacje. Nie wiem jak u Ciebie. Ale taki jogurt naturalny z dodatkiem owoców chyba się sprawdzi. Nie jogurt owocowy bo to nie wiadomo tak naprawdę co oni tam ładują, a dodaj sobie garść świeżych owoców takich jakie lubisz najbardziej. Myslę że taka przekąska na pewno się sprawdzi. Przygotowywać nie trzeba a i zapachy nie będą się unosiły po biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
bokek Re: Zdrowe i lekkie przekąski 26.08.13, 13:10 jogurty też lubie ale z miensem :D Odpowiedz Link Zgłoś
wisniewskipadl Re: Zdrowe i lekkie przekąski 27.08.13, 11:35 ha ha toś dowalił :D Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 21.08.13, 10:34 To Wy Panowie jedzcie sobie, co tam chcecie, ale widok coraz większej liczby, powiem nieładnie - spasionych - mężczyzn nie zachęca. Pal licho widok, pomyślcie o tym, co Was czeka za parę lat. Nie dość, że będą problemy z poruszaniem się, to jeszcze możecie tym doprowadzić do zawału serca. Ale każdy ma własną wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
biza-rra Re: Zdrowe i lekkie przekąski 19.08.13, 11:33 kanapki z pełnoziarnistego pieczywa do tego plaster chudej szynki, bez masła Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka.kata Re: Zdrowe i lekkie przekąski 19.08.13, 15:04 A gdyby tak przegryzać pistacje? Czytałam że można się tym napchać. Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 20.08.13, 09:18 Pistacje są mniamuśne ale lepiej by nie były solone. Bo o linię pewnie też dbasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ada_brunchilda Re: Zdrowe i lekkie przekąski 21.08.13, 10:47 Linia swoją drogą, mnie o żołądek chodzi. Pistacje to raczej wtedy, jak mnie najdzie ochota na coś słodkiego. Jako drugie śniadanie bym tego nie preferowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 12.09.13, 11:58 To byś musiała chyba zjeść całą paczkę na raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka.kata Re: Zdrowe i lekkie przekąski 27.08.13, 10:02 No tak, te niesolone miałam na myśli. Ale mnie teraz ochota naszła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klaugoral Re: Zdrowe i lekkie przekąski 29.08.13, 11:06 Lubię przegryzać pistacje czy też ziarna słonecznika ale też lubię pestki dyni. Generalnie to one się smakowo niewiele różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
kryspinawielka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 12.09.13, 11:59 Faktycznie bo w smaku są bardzo podobne. Zwłaszcza dynia ze slonecznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pisa.nka Re: Zdrowe i lekkie przekąski 17.10.13, 10:48 jak masz problemy z trawieniem (wnioskuje,że chodzi o zaparcia?) polecam wiecej warzyw i owoców wysokobłonnikowych, tak samo pieczywo pełnoziarniste, brązowy ryż, czy pełnoziarniste makarony. Odpowiedz Link Zgłoś
labocki Re: Zdrowe i lekkie przekąski 03.12.13, 13:46 najlepiej będzie jak zamówisz sobie jedzenie na telefon albo jak z innymi poskładacie się na pizze Odpowiedz Link Zgłoś
viollcia Re: Zdrowe i lekkie przekąski 02.04.14, 12:47 najlepiej to w domu pichcić i przynosić do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kikimax Re: Zdrowe i lekkie przekąski 08.04.14, 11:46 zainwestuj w warzywa i owoce i to przynoś do pracy i zajadaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
bubusik Re: Zdrowe i lekkie przekąski 17.04.14, 10:52 ja tam kupuję mrożonki i odgrzewam sobie w pracy, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
anu.lcia Re: Zdrowe i lekkie przekąski 23.09.15, 19:15 A co polecicie zdrowego dla dziecka? Nie wiem co mu dawać do szkoły hmm. Może kabanosiki? Odpowiedz Link Zgłoś
anu.lcia Re: Zdrowe i lekkie przekąski 02.10.15, 13:59 anu.lcia napisał(a): > A co polecicie zdrowego dla dziecka? Nie wiem co mu dawać do szkoły hmm. Może k > abanosiki? www.tarczynski.pl/pl/produkty/kabanosy-exclusive Odpowiedz Link Zgłoś