30.07.13, 20:16
zdarza mi się od jakiegoś czasu, a dokładniej od 1,5 mies jak zaczęły mi się biegunki. obecnie biegunki zamieniły się w bardziej "normalne" ale nadal np. 3 x dziennie.
robiłam 2 razy bilans wodny. wyszedł ok. ale miałam też 2 dni takie, jak i wczoraj, że wysikiwałam więcej niż piłam. b. często czuję pragnienie w ustach, mega suchość. odwadniam się co widzę po nogach. napić się mogę tylko elektrolitami - sama woda nic nie daje.
byłam u 2 nefrologów.
miałam robione morfologię, kilka razy bad moczu ogólne. ogólnie ph mam powyżej normy (myślę, że od diety - cały czas jestem na diecie żołądkowej, gotowane węglowodany gł, czasem białko got. ). kilkakrotnie wyszły mi erytrocyty i leukocyty - w różnych opcjach. wg 1 nefrol to od biegunek i jak to się uspokoi to i to się powinno polepszyć. 2 nefr powiedział, że bez usg i testu na gęstość moczu nic nie powie. usg nic nie wykazało (robiłam całą jamę brzuszną ale u b. dobrego specj). czasem widzę, że sikam piaskiem. wczoraj znowu sikałam jakieś ilość mega, a w nocy nawet co godzinę. jestem wygłupiona. czytałam o moczówce prostej, boję się o nerki, nie wiem komu wierzyć. wydałam już sporo kasy na różne wizyty lekarskie. teraz jak czytam - może endokrynolog, może super urolog..na wszystkie wizyty się czeka, a ja problem mam teraz.. i nie wiem jak z nim poradzić. to odwadnianie się jest naprawdę masakryczne. rozważałam żeby iść do rodzinnej i błagać o skier do szpitala, no ale sama nie wiem czy to dobry pomysł. no i zawsze jest w ręku argument "nerwica". co jest poniekad prawdą bo mam teraz gorszy okres. ale nie słyszałam jeszcze o tym żeby się odwadniać z nerwicy.

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: wielomoc 01.08.13, 01:05
      Schizofrenia
      nerwica
      Hipohondria

3 choroby psychiczne
      trzeba leczyć i to ostro

a z normalnych chorób
      zespół jelita drażliwego
      i piasek zapalenie pęcherza moczowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się