13.09.13, 22:14
Czemu nie piszą jak rozwiązać problem w własnym gronie (rodziny i bliskich, które osobę znają tylko powierzać problem obcym osobom). Artykuł na końcu sugerują leczenie farmalogiczne czyli psychiatrie, która oparta jest na wątpliwie pomagających lekach, które uzależniają i powodują spustoszenie w organizmie.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Histeria 14.09.13, 14:13
      atikei napisał(a):

> Czemu nie piszą jak rozwiązać problem w własnym gronie (rodziny i bliskich, któ
      > re osobę znają tylko powierzać problem obcym osobom). Artykuł na końcu sugerują
      > leczenie farmalogiczne czyli psychiatrie, która oparta jest na wątpliwie pomag
      > ających lekach, które uzależniają i powodują spustoszenie w organizmie.

Niestety, ale tak samo piszą o innych chorobach. Zamiast problemy z żołądkiem, płucami czy sercem rozwiązywać we własnym gronie (rodziny i bliskich, które osobę znają) powierza się je obcym osobom. A te obce osoby nieudolnie usiłują je rozwiązać stosując leki, które uzależniają i powodują spustoszenia w organizmie. Ba, czasem nawet ci obcy tną takiego człowieka z problemami, co jedynie jest przyczyną dodatkowych cierpień i problemów.

PS. Proponuję jakiś kurs dla analfabetów nie umiejących poprawnie pisać po polsku. Możesz na nim sporo się nauczyć.

S.
      • atikei Re: Histeria 14.09.13, 20:22
        Dziękuje za sugestie, po polsku umiem pisać skoro zrozumiałeś :) A różnica między chorobami serca, płuc i innymi jest taka ze można udowodnić ze się ją ma, a nie jak często bywa z chorobami umysłu, które powoduje środowisko w jakim się przebywa (wmówione, albo wywołane przez nakładające się różne problemy, czy brak zrozumienia innych) .

PS. Dziękuje za wypowiedz, każdy ma własne zdanie :)
        • snajper55 Re: Histeria 14.09.13, 21:42
          atikei napisał(a):

> Dziękuje za sugestie, po polsku umiem pisać skoro zrozumiałeś :)

Nie napisałem, że nie umiesz. Napisałem, że nie umiesz tego robić poprawnie.
          Zresztą może ty się spieszyłaś, a ja się "czepnąłem". :)

> A różnica międ
          > zy chorobami serca, płuc i innymi jest taka ze można udowodnić ze się ją ma, a
          > nie jak często bywa z chorobami umysłu, które powoduje środowisko w jakim się p
          > rzebywa (wmówione, albo wywołane przez nakładające się różne problemy, czy brak
          > zrozumienia innych) .

Całkiem sporo chorób, o których pisałem, da się udowodnić dopiero przy sekcji zwłok. Gdy pacjent żyje diagnozuje się na podstawie objawów, identycznie jak choroby psychiczne.

Wszystkie choroby poza genetycznymi wywoływane są przez środowisko. Nie jest to powód, aby ich nie leczyć.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka