Dodaj do ulubionych

ból jednej strony głowy ?

10.10.13, 18:11
Mam taki problem, od jakiegoś dłuższego czasu co jakiś czas mam bóle głowy i zawsze boli mnie prawa połowa głowy, ból ciągnie się od nosa (tzn chyba od zatoki) przez czoło, brew aż do tyłu głowy, nieraz aż czuję oko i ucho, nie jest to jakiś mega ból, takie męczące uczucie, ciężkiej głowy, ból trzyma mnie nawet parę dni i nieraz nie mija po lekach przeciw bólowych. Ostatnio zdarza się że leci mi krew z prawej dziurki nosa , parę kropek i zawsze z tej samej dziurki, dodatkowo nieraz mam suchość w nosie i często kicham. Nie wiem czy mogę łączyć to wszystko w całość i nie wiem czy iść do laryngologa czy innego lekarza.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: ból jednej strony głowy ? 10.10.13, 21:01
      Idź od razu do laryngologa.
      • sp9tcu Re: ból jednej strony głowy ? 10.10.13, 22:06
        Na sygnale
        ropne zatoki
        • 1gibka Re: ból jednej strony głowy ? 11.10.13, 08:23
          Kurcze ale nie mam kataru i zapchanego nosa, ropne?
        • horpyna4 Re: ból jednej strony głowy ? 11.10.13, 08:59
          Niekoniecznie; przy ropie w zatokach czołowych zwykle ropieją oczy. To może być coś poważniejszego i niekoniecznie laryngologicznego, być może warto zrobić tomografię głowy. I na pewno mierzyć ciśnienie.
          • szaman.ka Re: ból jednej strony głowy ? 11.10.13, 20:57
            Migrenowe bóle głowy zwykle obejmują jedną połowę głowy.Krew z nosa może być spowodowana inną przyczyną.
            • szaman.ka Re: ból jednej strony głowy ? 11.10.13, 20:58
              Mogą też to być zatoki. Nie jesteśmy jasnowidzami.
    • easyblue albo kręgosłup 11.10.13, 21:06
      Dokłądnie takie objawy miałam - ból jednej strony głowy, ciągnący do nosa itd.
      Zatoki mi nie dokuczają. Aha, w badaniach nic mi nie wyszło /b.niewielkie zmiany w kręgach/, więc orzeczono... zespół szyjny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka