Dodaj do ulubionych

Szampon do atopowej skóry głowy

09.12.13, 11:48
Od lat cierpię na atopowe zapalenie skóry.Obecnie ze skóra jakoś sobie radzę, ale problemem stała się głowa. Przede wszystkim swędząca z sypiącym się łupieżem. Poza tym szybko się przetłuszczają i wylatują, ale to już mniej mnie denerwuje niż świąd z łupieżem. Poradźcie jakiś sprawdzony szampon. Szampony typu Nizoral nie pomagają.
Obserwuj wątek
    • ken-ya Re: Szampon do atopowej skóry głowy 09.12.13, 21:06
      Od lat posluguje sie ksiazkami Huldy Clark. Pisze ona ze szampony ,pasty do zebow ,i mydla to jedne z najgorszych produktow,Sa skazone zla chemia ,tym bardziej szkodza bo uzywa sie ich codziennie. Pisze zeby myc glowe w boraksie,NIE MYLIC Z KWASEM BORNYM plukac woda z octem, moze nawet lepiej sokiem z cytryny. Ja kupuje witamine C w proszku I rozpuszczam ja w wodzie , lecze tym rozne podraznienia na skorze , a nawet ostatnio problem z zatokami.Woda z witamina C, TO DOBRY DEZODORANT .Poczytaj tez o zyjatkach mikroskopowych co zyja w mieszkach wlosowych , Podobno to one sa sprawcami w duzo przypadkach problemow skornych, mozna je wyciszac nalewkami ziolowymi,ktore mozesz robic sama. Ja
      ostatnio mylam glowe soda, I zauwazylam wzrost lupiezu , skura potrzebyje troche kwasny odczyn , soda za mocno zasadowa dlatego do plukania trzeba troche zakwasic wode.
      • lianis Re: Szampon do atopowej skóry głowy 10.12.13, 16:22
        Delikatne szampony sprobuj, np hipp baby, albo inne bez sls'ow, odzywki tez raczej z gatunku delikatnych, woda z cytryna na koniec mycia, jako ostatnie plukanie, przygotuj sobie szklane dwie lyzki soku z cytryny plus letnia woda (chroni wlos i zamyka pory) przed myciem i uzyj juz po odzywce i niczym nie splukuj. Tee tree oil dziala tez dobrze przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie. Dobrze u mojego M sprawdza sie Australian tee tree cleansing shampoo i odzywka, znacznie lepiej niz nizoral i inne aptecznie kupowane.
    • szaser Stieprox 14.12.13, 07:18
      Lekarz da Tobie receptę na szampon Stieprox, leczniczy do atopowej skóry głowy i dodatkowo działa przeciwgrzybicznie i przeciwysieniowo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka