Dodaj do ulubionych

Pozycyjne zawroty głowy.

12.12.13, 14:40
Od ponad dwóch tygodni mam okropne zawroty głowy. Nie mogłam stać, siedzieć, leżeć. Lekarz przepisał mi betaserc i jest trochę lepiej. Przynajmniej mogę jakoś funkcjonować. Byłam u neurologa. Fakt, wysłuchała mnie dość dokładnie i przepytała, ostukała młotkiem. Poleżałam na leżance, przewracałam się z boczku na boczek i widziała, że mi się kreci bo oczopląs miałam w chwili zawrotu. Diagnoza: pozycyjne zawroty głowy, przepisała większą dawkę betaserc, zaleciła unikać stresu (ha ha ha ciekawe jak) i powiedziała, że przejdzie, tak 1 do 3 miesięcy. Koniec badań i diagnozy? Iść jeszcze do innego neurologa?
Szczerze mówiąc mam dość takich tekstów: przejdzie, taka Pani uroda. Słyszę to od laryngologa w związku z częstymi problemami z zatokami. Taka Pani uroda, proszę się przyzwyczaić – a niby jak się przyzwyczaić do dyskomfortu?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Pozycyjne zawroty głowy. 12.12.13, 17:00
      Nerwica
      kręgosłup
      zwłaszcza kręgosłup
    • 0oo.owieczka Re: Pozycyjne zawroty głowy. 12.12.13, 19:22
      Od 14 lat cierpię na to. Stwierdzono dysfunkcję błędnika, a rezonans magnetyczny i zdjęcia RTG wykazały duże zmiany w kręgosłupie szyjnym. Z tym trzeba żyć:(
      Mam długie miesiące względnego spokoju, dni, gdy nie ruszam się z łóżka i stany przejściowe, gdy chodzę próbując nie zataczać się. (Cztery kopytka ułatwiają poruszanie;))
      Pomagają masaże i ogólnie rzecz biorąc rehabilitacja.
      Przeczytaj ten artykuł:
      www.mediton.pl/library/orl_volume-9_issue-2_article-892.pdf
      Link do tego samego artykułu:
      www.mediton.pl/PL/czasopisma/otorynolaryngologia/archiwum_9.2.0.html otrzwórz dokument "Rehabilitacja w zespole zawrotu szyjnego"
    • sp9tcu Od sp9tcu 12.12.13, 20:39
      Osobiscie takich rzeczy nie miąłem
      ale z racji ze mam rozwalony kręgosłup
      wiem że bóle głowy a przede wszytskim zawroty po wykroczeniu cisnienia i serc a
      są od kręgosłupa
      kilka lat temu miałem uszkodzenie w 6 lub 8 kegu piersiowym
      nic nie mogłem nosić
      poza tym miałem koszmarne zawroty głowy
      leczenie
      nie istnieje
      tylko rechabilitacja dobrze robią masarze kręgosłupa

• evee1 Re: Pozycyjne zawroty głowy. 13.12.13, 06:36
      Na wszelki wypadek isc, bo zawroty glowy powinno sie porzadnie zdiagnozowac.
    • pola782 Re: Pozycyjne zawroty głowy. 13.12.13, 07:23
      Dzięki za wpisy.
      Co to za czasy, że trzeba samemu się diagnozować i leczyć za pomocą internetu ;)
      Obstawiam nerwicę (trochę mi sie stresów nałożyło) lub kręgosłup (praca siedząca).
      • krzysiek.marcinowicz Re: Pozycyjne zawroty głowy. 16.12.13, 15:47
        MIałem to samo.
        Ja chorowałem od 2 roku życia na różnego rodzaju zapalenia uszu.
        Gdy kończyłem 28 rok życia, wstałem z łózka aby wyjść z psem na spacer.
        Dałem jeden krok i poleciałem na pysk jak kłoda plus zwymiotowałem pod siebie.;/

Okazało się, że niestety ale zrobiło mi się w kanale błędnikowym guz - niezłośliwy - który rozwalił mi cały układ równowagi;/

Całe życie mi mówili to moja uroda że mam zawroty głowy, że stres, że dupa, że pierd srerd.

Do dzisiaj nie mogę oglądać wystaw, muszę powoli jeździć autem, nie mogę biegać i nie mogę np. iść i oglądać produktów na półkach jak jestem w sklepie i robię zakupy.

Polecam dobrego laryngologa najlepiej otolaryngologicznego oddziału szpitalnego w Twoim mieście. Jak coś będzie nie tak to od razu będziesz przyjęta na oddział. Nie będziesz czekać wieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka