milaw2 30.12.13, 22:04 Witam. Mam haluksy na dwóch stopach. Myślę o kupieniu aparatu Bunito. Szukam opinii o tym aparacie. Dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiania Re: aparat Bunito 30.12.13, 22:16 A nie myślałaś o operacyjnym usunięciu haluksów? Odpowiedz Link Zgłoś
milaw2 Re: aparat Bunito 30.12.13, 22:20 Oczywiście, że myślałam.Ale zanim będę musiała to zrobić, chciałabym spróbować mniej inwazyjny sposób. Znam kilka osób, które poddało się operacji i zdania są podzielone Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: aparat Bunito 30.12.13, 22:25 Aha, OK. Mi dwóch różnych ortopedów sugerowało właśnie zabieg, a nie ortoprotezę, więc po prostu poszłam za ich radą. Na razie OK, nie żałuję. A co tobie radzi ortopeda? Odpowiedz Link Zgłoś
milaw2 Re: aparat Bunito 30.12.13, 22:52 Nie byłam u ortopedy. Moje haluksy widać "gołym" okiem. Nie bolą mnie tak bardzo(dlatego się nie spieszę się z wizytą u ortopedy) Wyglądają nie estetycznie i dlatego szukam ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: aparat Bunito 30.12.13, 23:14 Oj, to dla mnie było za późno. Ale faktem jest, że koleżanka z pracy mówiła, że jak jej się zaczęła kostka wybrzuszać, to poszła do ortopedy, kazał jej jakiś aparat zakładać i jakoś się jej to cofnęło. Niestety, nie pamiętam nazwy aparatu. Pewno wszystko zależy od konkretnego przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
77krystek Re: aparat Bunito 11.01.14, 19:05 Witam Zdecydowanie warto spróbować aparatów, bo iść pod nóż zawsze jest czas. Miałem oryginalny hallufix, aparat jedyny aktywny jaki był na rynku. Teraz kupiłem bunito duo dla większych stóp:), hmm jest bardzo podobny do poprzednika, ale unowocześniony bo ma 2zawiasy i lepiej się załamuje przy chodzeniu, posiada wkładkę z żelu którą można schłodzenia i łagodzi ból:) Odpowiedz Link Zgłoś
milaw2 Re: aparat Bunito 11.01.14, 19:10 Dzięki za odpowiedź. Czy można nosić ten aparat w obuwiu codziennym (nie myślę o szpilkach :)) czy tylko w sportowym? Odpowiedz Link Zgłoś
fabulous2 Re: aparat Bunito 14.01.15, 09:20 Jak chcesz zmieścić aparat trzeba mieć buty z szerszym przodostopiem, ja raz próbowałam wcisnąć do balerinek i udało mi się do takich ze skóry i właśnie jak były szerokie z przodu. Ja też mam bunito duo, bo mam duża stopę i, rzeczywiście odciąga palec i wygodnie się w nim chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś