Dodaj do ulubionych

Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:14
Mam 13 lat.Przy wzroście 178,5 wazę 66kg.Macie jakies sposoby na rzucenie
zbędnych kilogramów?A może jakies dietki?Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:16
      to jest zla waga? czy ty na glowe upadlas? idz do psychiatry!!!
      • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:27
        moje nogi nie są zbyt szczuple a brzuszek tez nie jest idealnie płaski marze o
        tym by przejsc sie do miasta w krotkiej spódniczce i obcisłej bluzce czekam na
        porady a nie słowa krytyki...
    • aka10 Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 14.08.04, 21:17
      Masz BMI 20,83 (idealna waga,to BMI 19-24).Z czego sie chcesz odchudzac?
      Pozdrawiam.
    • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:30
      Czekam!!!
      • Gość: facet Nie lubię szkieletorów! IP: *.ztpnet.pl 14.08.04, 21:38
        Uwierz mi że twoje BMI mówi że jesteś szczupła
        A większość facetów nie lubi za chudych dziewczyn/w tym ja/
        Zresztą z czego chcesz się odchudzać : z kości na ości?
        • Gość: Natalia Hmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:48
          a ja sie boje ze tej wagi nie utrzymam bowiem nie jestem pewna czy akurat taka
          waga to nie skutek choroby przez którą ostatnio przechodziłam...byłam trzy dni
          na kroplówce w szpitalu lezalam tydzien tam zarcie mieli jakby "rozcienczone" a
          w domu jestem juz pare dni i boje sie ze w moim przypadku wróce do wagi 73 kg
          bo nie moge dzwigac ani cwiczyc pozostaje mi wiec jakas dieta bo nie chce tego
          wszystkiego zaprzepascic!zastanawiam sie nad ograniczeniem ilosci jedzenia
          czyli śniadanie i ok. 2 litry mineralnej co o tym sądzicie?
    • Gość: liderek Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 22:00
      nie ograniczaj tak drastycznie jedzenia!! może jedz mniejsze porcje ale
      częściej albo poszukaj książki maji błaszczyszyn "dieta życia" polecam
      szczególnie tą drugą metodę. można schudnąć i ZACHOWAĆ wagę
      • Gość: facet Ogranicz słodycze! IP: *.ztpnet.pl 14.08.04, 22:06
        Nawet jak będziesz ważyć 73 kg ,to i tak nie będziesz za gruba!
        Możesz ograniczyć słodycze,lody,napoje słodkie i gazowane.
        Pozdr
        • Gość: Natalia Re: Ogranicz słodycze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:26
          nie pije napojów gazowanych jesli chodzi o slodycze to tylko herbatniki jem
          (obecnie),lodów nie jadłam jakies 2 miesiące
    • powiew.wiatru Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 15.08.04, 09:16
      Ogranicz słodycze i nie katuj ciała dietami, jestes b.młoda i drastyczna dieta
      może w Twoim organiżmie poczynic wielkie spustoszenie!
      • Gość: Anna J. Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 19:49
        Dziewczyno, nie wierz dietom cud. Jesteś bardzo młoda i napewno musisz jeść
        warzywa owoce gdzie jest duzo witamin. Pić soki owocowo-warzywne. W zadnym
        przypadku nie możesz się głodzić. Gdy będziesz głodziła się w wieku 20- 30 lat
        będziesz miała kłopoty z kośćmi, z kręgosłupem.Teraz chcesz być bardzo modna
        ale postaraj się polubić siebie z tyloma kg. Nie figura jest ważna ale
        osobowość i to coś co możesz mieć w sobie. Więcej usmiechu, pogody ducha i z
        humorem możesz pożartować z siebie a otoczenie przyjmie to również tak jak ty.
        AnnaJ.
    • Gość: znawca Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 09:26
      dobry sposób to sex..
      • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:05
        sexu nie uprawiam!a poza tym czem jesli jestem wedlug was taka szczypla to
        dlaczego calkiem niedawno nosilam rozmiar 42(teraz mieszcze sie w 40 i troszke
        miejsca zostaje) a ja chce miec przynajmniej 38 a moim marzeniem jest
        osiągniecie wagi 55 kg
        • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:09
          czekam na sensowną wypowiedz!i niczego o sexie nie chce tu znalezc!
          • pia.ed Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 15.08.04, 10:31
            Sensowne odpowiedzi juz dostalas. Wejdz na forum DZIECI, tam zapytaj sie o
            odchudzanie w twoim wieku.
      • Gość: rebella Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.icpnet.pl 15.08.04, 10:33
        do znawcy : może przeoczyłeś, ale ta dziewczyna pisała, że ma 13 lat... Zanim
        coś chlapniesz, to poczytaj uważnie i zastanów się 2 razy (albo chociaż raz
        jeden...)... Teraz pozostaje tylko czekać, aż ktoś namierzy dane komputera, z
        którego piszesz i będziesz miał zabawę lepszą niż Andrzej S., przygłupie jeden!
        Mam nadzieję, że admin podejmie jakieś działania w tym kierunku.

Do Natalii:
        Natalio, nie podobasz się sobie, bo w Twoim wieku większość normalnych ludzi
        dojrzewa, rozwija się, także psychicznie. I Twoje ciało też się zmienia
        jeszcze, więc nie marnuj się na diety, bo możesz narobić sobie różnych kłopotów
        (np. zaburzyć gospodarkę hormonalną, stracić okres, zachorować na anoreksję,
        wpaść w anemię, w choroby serca albo układu pokarmowego, albo chociażby w efekt
        jo-jo...) Psychika 13-letniego (czy nawet jeszcze 18-letniego) człowieka tak
        jakoś już ma, że wypacza rzeczywisty obraz siebie. Do tego cała ta komercja
        krzycząca z plakatów i czasopism w stylu Bravo wmawia Ci, że powinnaś wyglądać,
        jak modelka (a te modelki są albo starsze od Ciebie, albo mają "chudość" w
        genach). Myślę, że problem jest nie w Twoim wyglądzie, w tym, że nie potrafisz
        odnaleźć się w świecie Bravo... Jesli chciałabyś jakoś się wyróżnić i wyglądać
        ładnie, to zmień styl ubierania sie, zaszalej sobie z ciuchami i z
        eksperymentowaniem w ubiorze, w uczesaniu. Spróbuj pouprawiac jakis sport - to,
        co lubisz (pływanie bardzo ładnie modeluje sylwetkę, szczególnie w młodym
        wieku, jak się jeszcze rozwijasz). Porozmawiaj o tym z rodzicami, jesli się da
        (żeby uprzedzić ich zaskoczenie;)). Rozwijaj się duchowo, ucz się pewności
        siebie, asertwności. Pewnie masz jakieś zainteresowania, hobby - rozwijaj je
        tak, aby być w czymś specjalistką. Zobaczysz, jak zmieni się Twoje postrzeganie
        siebie i innych ludzi. Nie skupiaj się tylko na swojej urodzie i szczupłym
        wyglądzie - bo to jest zgubne bardzo.
        Pewnie nie zadowala Cię ta moja "rada", bo nie czegoś takiego oczekiwałaś. Ale
        zastanów się nad tym, co napisałam, bo warto zaczynać zmiany siebie od środka,
        a nie od powierzchni.
        Pozdrawiam serdecznie. I życzę więcej wiary w siebie.

• Gość: Artur Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: 70.64.1.* 15.08.04, 20:08
      Czy ty dziewcze przypadkiem nie rozwijasz anoreksji?
      Moze bys lepiej poszukala pomocy pod tym katem.
      • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:30
        nie rozwijam zadej anoreksji chce byc poprostu szczupła i tyle a jesli chodzi o
        eksperymenty z ciuchami(rada z poprzedniego listu)to juz dawno bym to robiła
        gdybym chociaz w przyzwoite ubrania sie miesciła a takie nie zawsze znajde w
        rozmiarze 42 czy 40.załamka:(
        • narysuj.mi.baranka Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 16.08.04, 13:03
          Dziecko, jestes po prostu wysoka. Zas pragnienie by byc szczupla, gdy wskaznik
          BMI jest prawidlowy oznacza pewne zaburzenie postrzegania siebie i brak
          akceptacji charakterystyczne dla okresu dojrzewania. Jednoczesnie jest to jakis
          symptom anoreksji.
        • len_a5 Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 16.08.04, 18:58
          Natalio przede wszystkim nie patrz na swoją wagę. Liczba kilogramów nie musi
          świadczyć o nadwadze(pamiętaj, że jesteś wysoka a i budowa ciała ma tu
          niebagatelne znaczenie). Powinnaś się raczej skupić na właściwym
          odżywianiu.Koniecznie zjadaj 3 posiłki dziennie, ale na przykład wyklucz z
          diety tłuste pokarmy. Unikaj wieprzowiny( zwłaszcza boczku i słoniny), ogranicz
          spożycie słodyczy, nie łącz pewnych pokarmów na przykład mięsa i ziemniaków,
          wybieraj raczej ryż i kasze(ziemniaki łącz z warzywami, a nie z mięsem). Tak
          naprawdę nie ma idealnej diety musisz nauczyć się umiaru.Jedz o wyznaczonych
          porach i nie podjadaj między posiłkami.Pij dużo wody mineralnej i soków(ok.2.5
          litra dziennie, żeby oczyścić organizm).jeśli nie możesz ćwiczyć spacerój(20
          minut szybkiego marszu pozwala spalić ogromną liczbę kalorii).Co do ubrań na
          lato radzę zaopatrywać się w sieci sklepow India, ich ciuchy są lekkie,
          zwiewne, a przy tym świetnie maskóją niedoskonałości figury.
    • Gość: aga Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 18:21
      zapraszam na to forum za kilka lat z prośbą o pomoc, gdy już będziesz
      anorektyczką
    • Gość: Natalia do leny 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:07
      MUSZE ZA WSZELKA CENE POZBYC SIE TEGO BLESNEGO TŁUSZCZU Z UD I ŁYDEK ZROBIE
      WSZYSTKO BY SCHUDNĄC DZIEKI LENA 5 ZA PORADE ALE CZY MOZESZ MI PRZYBLIZYC
      POJĘCIE sklep india?
      • len_a5 Re: do leny 5 17.08.04, 00:01
        Natalio pamiętaj, że tkanka tłuszczowa w okolicach ud oraz łydek jest zupełnie
        normalna,a u kobiet szczególnie rozbudowana i nie można się jej pozbywać bez
        opamiętania bez szkody dla swojego zdrowia.Lepszy efekt osiągniesz wykonując
        ćwiczenia odpowiednie dla interesujących Cię partji ciała, które pomogą je
        ujędrnić i nadać im ładny kształt(polecam jazdę na rowerze).Co do sklepów India
        jest to sieć obecna w dużych miastach(w Poznaniu nawet na Starym Rynku), a
        niekiedy także w tych mniejszych.Odzież sprzedawana w tych sklepach wzorowana
        jest na modzie orientalnej, a jednocześnie dostosowana do europejskiego stylu
        ubierania.Warto tam zajżeć i wybrać sobie fajną bluzkę, czy spudnicę na lato.
    • Gość: tiesta Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:16
      kobieto! jesli mozna cie tak nazwac, skoro przeszkadza ci wielki brzuch to
      porob brzuszki,pewnie przez to wydaje ci sie ze jestes gruba, zacznij cwiczyc
      przez 3 tygodnie i efety murowane. Co do rozmiarow twoich ciuchow to jest
      niemozliwe zebys nosila 42,pewnie numeracja jest zawyzona,rozmiar rozmiarowi
      jest nierowny,moja mama przy wzroscie 163 i wadze 65 nosi rozmiar 42 ale nie
      taki patyczak jak ty, ty powinnas nosic 36,zmien swoj sklep, ja standardowo
      nosze 38 a spodnie ostatnio kupilam w sklepie o numeracji 44 wiec sama widzisz!
      i zajmij sie czyms pozytecznym a nie swoim wygladem, jesli tak bardzo ci to
      przeszkadza to znaczy ze do anoreksji juz niedaleko.
      • Gość: Natalia do leny 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:17
        lena 5 ja mam wrażenie że tylko z Tobą można tu normalnie podyskutować więc
        napisze ci co postanowiłam-zero masła cukru i soli zakaz jedzenia po 19.00 zero
        słodyczy(uda mi sie to pewnie dlatego ze jestem na diecie powyrostkowej)myśle
        tez nad odstawieniem potraw smażonych(czyli koniec z kotletami!)których narazie
        z wiadomych przyczyn nie spożywam i gdy tylko bede mogła to przestawie sie na
        chleb razowy a jak myślsz czy zrezygnować z ostrzejszych przypraw typu pieprz
        czy nie ma takiej potrzeby?no i czy podobają ci sie moje postanowienia?
    • Gość: Marghe_72 Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 18:20
      zacznij cwiczyc. To Ci akurat nie zaszkodzi.
      A diety zostaw naprawde potrzebującym
      m.

• qoo Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 17.08.04, 19:55
      W Twoim wieku wszelkie diety moga miec brzemienne skutki. Zamiast tego zacznij
      sie po prostu ruszac rolki, rower, pilka nozna zamiast siedziec w domu i
      wlepiac nos w telewizor lub komputer. Jedyna rzecz jak powinienes ograniczyc to
      siedzenie, picie coli i jedzenie chipsow lub innych marsow.
      • Gość: Natalia Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:19
        chce wszystkim oznajmić ze nie pije coli nie jem chipsów ani marsów czyli NIE
        JEM SŁODYCZY (juz od dłuższego czasu)a chipsów po prostu nie lubie coli też po
        niej jest mi niedobrze
        • Gość: ale problem... Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:41
          ja mam 171 cm i waze 64 kg. chodze w mini bo jestem normalna/ nie chuda nie
          gruba. taka ok. nie musze sie stresowac. mam biust (miskaC) mam zgrabny tylek.
          mezczyzni sie ogladaja za mna. ja nie chce byc inna. chce byc zawsze taka jaka
          jestem.
          nikt mi z kumpli nie powie ze jestem gruba. bo jak sama o tym mowie to
          stukaja sie w glowe....
          pozdrawiam.
    • kkinga23 Re: Błagam!!!Pomóżcie mi Kochani!!! 17.08.04, 20:44
      Opamiętaj sie dziewczyno!!!Ważysz nawet za mało!!!Wpadłam w anoreksję mając 15
      lat-5 roków wyciętych z życiorysu...Idź na lody i nie piernicz o
      kaloriach,nadwadze i chuj wie o czym jeszcze.Z poważaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka