Dodaj do ulubionych

problem z paznokciami u stop dziecka!!!!

26.01.14, 17:12
Witam, zdjecie ponizej!!!
bardzo prosze o pomoc, moja córeczka ma od jakiegos czasu prblem z duzymi paznokciami i ogolnie palcami stop. Skora przy paznokciach jest sucha i twarda czasami. Paznokcie są łamliwe i niekiedy żóltawe końce maja. Nie jest to grzybica widziała to kiedys dermatolog i kazała smarowac olejekiem rycynowym ale on srednio pomaga. Teraz dopiero za tydzien idziemy na wizyte a szukam pomocy moze ktos mial podobny przypadek i cos pomagało. Czy moze to byc na tle alergicznym? Corka ma tylko to na duzych palcach.
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/15/xegd.jpg
Obserwuj wątek
    • marbor1 Re: problem z paznokciami u stop dziecka!!!! 26.01.14, 20:20
      Nie jestem lekarzem, ale wg mnie to jest grzybica paznokci. Idź jeszcze do innego dermatologa. Profilaktycznie kup w aptece bez recepty DKAKTARIN -krem i smaruj córci palec wraz z paznokciem 2 razy dziennie. Ten krem jest przeznaczony dla pacjentów w każdym wieku.
      • sp9tcu Re: problem z paznokciami u stop dziecka!!!! 26.01.14, 20:28
        Grzybica ( to nie rak !!!!!!!!!!! )
        paskudnec świństwo moze boleć
        i przenosić się na inne cześci ciała
        idź do dobrego dermatologa
    • goodman41 Re: problem z paznokciami u stop dziecka!!!! 26.01.14, 21:53
      "Nie jest to grzybica widziała to kiedys dermatolog".
      Ot i takich mamy specjalistow. Zamiast skierowac pacjenta do laboratorium w celu zidentyfikowania patogena, to zaleca sie jakies smarowidla nie wiadomo na co.
      Udaj sie sama do laboratorium. Niech wezma probki z paznokci oraz z tego bialego nalotu i zrobia posiew na grzyby.
      Jesli to jest Trychophyton rubrum, to leczenie badzie latwiejsze, a jesli Candida albicans, to sprawa nie bedzie juz taka prosta. Wyglada, ze to moze byc kombinacja tych dwoch grzybow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka