Dodaj do ulubionych

Bezsenność

26.02.14, 09:36
Witam,

moja sytuacja jest następująca:
Mam 52 lata i jestem aktywny fizycznie i zawodowo. Dobrze się odżywiam i codziennie rano jeżdżę na rowerze ok 60-70km. Jakieś 6 miesięcy temu zacząłem brać w formie zastrzyków nervobion 5000 oraz doustnie żelazo, magnez i jakieś tam suplementy diety. Po pewnym czasie zacząłem cierpieć na bezsenność (sypiałem raz na 3 dni po 5h), udałem się do lekarza który przepisał mi estazmolan (wziąłem łącznie 60 tabletek - obecnie jestem po odstawieni tego leku). Początkowo ww. lek pomagał mi w zaśnięciu, później dalej miałem problem. W między czasie porobiłem wszystkie możliwe badania z których wynika, że jestem zdrów jak ryba. Starałem się też bezsenność połączyć ze stresem, tylko, że właśnie w ostatnim czasie w ogóle go nie miałem. Jedyne co teraz przychodzi mi do głowy to nadużycie witamin B1, B6 i B12 z nervobionu, wcześniej nie brałem tego pod uwagę a cały czas (z 3 -4 razy w miesiącu) biorę zastrzyki. Czy mogłem przedawkować witaminy? czy to może mieć wpływ na bezsenność?
Obserwuj wątek
    • basia.gfd Re: Bezsenność 05.03.14, 18:07
      Jak radzić sobie z bezsennością?
      W walce z bezsennością stosowane są różne metody leczenia. Im wcześniej zostaną tu podjęte odpowiednie kroki – tym lepiej dla pacjenta. Głównym celem leczenia może być usuniecie przyczyny bezsenności (a zazwyczaj jest to stres lub nieprawidłowy tryb życia) oraz wzmocnienie tych procesów, które są odpowiedzialne za sen człowieka. Ważny jest tu m.in. odpowiedni rytm okołodobowy oraz zwiększanie aktywności fizycznej. Za pomocą odpowiednich terapii można nauczyć się regulować zarówno długość, jak i głębokość snu, co pozwala rozwiązać wiele problemów związanych z bezsennością.
      polecam leczeniebezsennosci.pl
      • narfi Re: Bezsenność 06.03.14, 12:24
        Jaka dostajesz prowizje od kazdego sprzedanego egzemplarza ?
        Domyslam sie, ze sprzedajesz rowniez poradniki jak wyleczyc raka w sposob latwy i przyjemny. Mozna prosic o link?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka