Dodaj do ulubionych

infekcja-zatoki

11.03.14, 14:20
Witam.
Kochani byłam u lekarza i przepisał mi antybiotyk amotaks, ale kazał wykupić jak nie przejdzie przez dwa dni.
Zaczęło się juz po trochu w piątek- zimno,katar z nosa a jednocześnie zatkane.
Doam że mam alergię ale biorę cały czas xyzal i nasonex do nosa, sinulan forte.
W sobotę i niedzielę też zawalone, temp. 37,3 i nic nie chcialo schodzić. Wczoraj byłam u lekarza i przepisał groprinosine, acc max, biore jeszcze te swoje xyzal, nasonex, nurofen zatoki, sinulan.
Dzisiaj wtorek moze trochę schodzi takie zielone, spływa po tylnej stronie gardła.Zastanawiam się jednak czy nie wziąć przepisanego antybiotyku, bo nadal zawalone w nosie, zatokach, kiedy to wszystko poschodzi.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 14:38
      3 tygodnie
      jak dobrze pójdzie 2 tygodnie
      za duzo lekarstw
      • jjacon2 Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 15:00
        Dziękuje, czyli nie am co sie spodziewać szybszych efektów. Co to znaczy za duzo leków- te swoje na alergię muszę brać czyli - xyzal,nasonex i sinulan forte ( "na zatoki w dobrym stanie"- co się u mnie nie sprawdza). Groprinosine chyba też nie zaszkodzi brać. Nie wiem tylko czy antybiotyk w tym przypadku nie byłby skuteczniejszy.
        • sp9tcu Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 15:31
          zalezy
          jesli to alergiczne to nie
          jesli bakteryjne tak
          proszę zajrzeć w google
          sp9tcu zatoki
          sp9tcu alergia
          pozdrawiam bratnią duszę
          • jjacon2 Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 16:29
            Rozumiem, tylko skąd wiedzieć czy to bakteryjne czy alergiczne.
            Na pewno alergia nie polepsza sytuacji. Ja tej wydzieliny mam cały czas dużo i spływa mi po gardle często.Teraz aktualnie jest ona podbarwiona na zielono i dodatkowo podrażnia gardło.Lekarz stwierdził że jest przekrwione.Jeszcze oczy mnie pieką chyba od tych zawalonych zatok.
    • jjacon2 Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 17:29
      Jeszcze się tak zastanawiam, czy płukanie zatok sinus rinse przyniosłoby jakis efekt. Jeśli nie teraz to czy w ogóle przy alergii, dużej ilości wydzieliny nie powinnam stosować takiego płukania.
      • sp9tcu Re: infekcja-zatoki 11.03.14, 20:39
        Sprubuj urzyć buderhin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka