Dodaj do ulubionych

luszczyca na glowie

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 22:39
moj maz na to cierpi ,minelo ladnych pare lat zanim rozpoznano luszczyce.czy
moze ktos zna jakis skuteczny preparat?szampony przeciwlupiezowe w ogole nie
dzialaja.Slyszalam ze dieta jest pomocna.ale dokladnie jaka i czy
rzeczywiscie komus z was pomogla?
bede wdzieczna za kazda informacje na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: luszczyca na glowie IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.04, 22:49
      Slyszalam kiedys opinie ze luszczyca ma swoje podloze w watrobie. Generalnie
      nalezy zaczacod tego ze skora jest jak gdyby zwierciadlem naszego ciala, w
      wiekszosci chorob biewiadomego pochodzenia pojawia sie cos na skorze. Babacia
      mojego bylego chorowala na luszczyce ( ale ta na ciele ) i ktos jej kiedys
      powiedzial ze to od watroby zaczela stosowac diete np nie jadla wogole jablek i
      ich przetworow ze wzg na kwas ) i troche sie jej poprawilo, nie wiem jak
      wyglada w tej chwili bo tak jak napisalam byla to babacia mojego bylego ....
      • Gość: ula Re: luszczyca na glowie IP: *.chello.pl 07.09.04, 09:41
        Ja też w wielu książkach z zakresu medycyny naturalnej spotkałam sie z opinią
        że przyczyną łuszczycy mogą być zabużenia funkcjonowania wątroby. Np. dr
        Górnicka zaleca przy łuszczycy zioła: Betagran, Cholegran i Nerwogran - 2 x
        dziennie po łyżeczce kazdego z tych ziół, popić naparem z dziurawca.
        zaleca też picie świeżego soku z marchwi, dyni, szpinaku, buraków + 2 x
        dziennie po 4 tabletki Lewitanu.
    • jedrus1a Re: luszczyca na glowie 07.09.04, 09:52
      Ola;

GALARETKA ALOESOWA
      Można ją używać na zewnątrz i do wewnątrz. Działa przeciwwirusowo,
      przeciwbakteryjnie, bakteriostatycznie, przeciwzapalnie.
      Na skórę:
      żylaki podudzi - nawet otwarte (razem z polami zieleni, absorbentem C),
      grzybica, łuszczyca, egzema, swędzenia, podrażnienia, krosty,
      goi oparzenia, rany,
      działa znieczulająco,
      ukąszenia owadów
      z linku:
      www.flp.bydgoszcz.pl/antidotum.php
      Ponad to polecam roztwór chlorofilu:
      zobacz: www.surawka.republika.pl/
      artykuły, soki
      9. Zielenina pszenicy, jej sok:dietetyczne i medyczne korzyści

Pozdro.

Jędruś
    • diastema Re: luszczyca na glowie 07.09.04, 12:13
      ja uzywam szamponu co sie polytar AF nazywa.musisz myc codziennie glowe przez
      10dni trzymajac piane na glowie przez 10min przed splukaniem.nie mozesz uzywac
      w tym czasie zadnych innych kosmetykow do wlosow.jesli po 10dniach ci nie
      przejdzie to powinnas sie udac do lekarza najprawdopodobniej wypisze ci wtedy
      recepte na masc salicylowa.powodzenia
      • Gość: man Re: luszczyca na glowie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.09.04, 17:53
        Dieta bogata w kwasy tłuszczowe np. ryby albo tran. Olej z wiesiołka też jest
        dobry. Zewnętrznie oliwka Salicylol na 3 h. przed myciem głowy. Potem łagodny
        szampon np. dla dzieci. A później Cerkosol 10 płyn, aby nawilżyć skórę.
        Szampony dziegdziowe tj. Polytar też są dobre ale tak co 3-4 dni, gdyż czasami
        powodują zapalenie skóry oraz uczulają na światło. Warto również unikać stresu.
        Aby usprawnić pracę wątroby najłatwiej brać tabletki Sylimarol 35 mg 3#1, bo to
        lek ziołowy.
        • diastema Re: luszczyca na glowie 07.09.04, 20:09
          nie na 3- 4 dni tylko kuracja trwa 10 dni ja naprawde wiem co pisze jesli sie
          zabieram do pisania.salicylol niestety na duze zmiany jest zaslaby lepiej pojsc
          do lekarza zrobic 5%masc salicylowa zamkanc sie na 3dni w chacie i przez 3dni
          chodzic z tym na glowie codziennie dokladajac masci i starac sie wyczesac
          troche lusek pomaga ale zacznij od tego szamponu.dieta ma niewielki wplyl na
          leczenie.
    • Gość: ola Re: luszczyca na glowie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 22:31
      dziekuje za dobre rady i sprobuje kurowac meza.musze przyznac ze to schorzenie
      nie tylko dokuczliwe ale i bardzo nieestetyczne...
      • Gość: Molson Re: luszczyca na glowie IP: *.sympatico.ca 07.09.04, 22:54
        Mialem ten sam problem ,a teraz nie mam .Dieta wystarcza w zupelnosci .Ludzie
        smieja sie z tej diety i nie wierza .Jest to dieta optymalna .Nie wiem jak
        szybko pomoglaby twojemu mezowi ,ale umnie znaczna poprawa byla juz po dwoch
        tygodniach stosowania ,teraz nie mam nawet lupiezu .Jak sam o tym pomysle to nie
        jestem pewien czy ja naprawde na to cierpialem .Napewno lepsze to niz lekarstwa
        i inne tam swinstwa .Przy okazji zgubilem kilka kilogramow i cisnienie krwi
        spadlo mi z lekka .Pozdrawiam.
        • arecibo1 Mózgojady wysiadka 07.09.04, 22:58
          Molson zacheca Cie do tej diety, ktora podobno leczy (diety!, przypominam)
          takze AIDS i raka, przynajmniej wg jej tworcy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=13107372
        • izado Re: luszczyca na glowie 05.10.04, 12:16
          Gość portalu: Molson napisał(a):

> Mialem ten sam problem ,a teraz nie mam .

Ale czy miałeś go dokładnie na głowie???

Iza
    • Gość: arek Re: luszczyca na glowie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 14:15
      popieram dieta optymalna i niskobialkowa
    • mallory Re: luszczyca na glowie 09.09.04, 15:13
      Znam osobę, która zmagała się z łuszczycą mnóstwo czasu. Wiem od niej jedną
      rzecz: jak najdalej trzymać się od środków chemicznych i leków. Wyleczyła się
      całkowicie i to nie tylko z łuszczycy dzięki naturalnym produktom. Skuteczność
      gwarantowana. Polecam gorąco. a.lasecka@legalni.com, gg:2750935
    • Gość: man Re: luszczyca na glowie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.09.04, 17:27
      Takie leczenie naturalne jest dobre zwłaszcza teraz, gdy jedzenie jest nie
      takie. Więc olej wiesiołkowy, tran, Sylimarol a zewnętrznie szampony
      dziegciowe, salicylo, cerkosol 10 - to takie leki skuteczne, ale łagodne. Mało
      stresu i optymizm też pomaga.
    • cudaziolowe Re: luszczyca na glowie 05.10.04, 03:43
      Oto wyciąg z Badań Klinicznych dot. działania Alveo przy łuszczycy:

Metodyka: podwójnie ślepa próba kontrolowana
      Badani: 15 pacjentów chorujących na łuszczycę
      Interwencja: ALVEO , doustnie 28-56 ml, rano na czczo
      Wyniki: Po 16 tygodniach stosowania ALVEO stwierdzono częściowe ustąpienie
      objawów u lub znaczną poprawę u 88% pacjentów.
      Nie wiem, czy na tym forum mogę podać kontakt do dystrybutora tego preparatu w
      Polsce. Jeśli tak, to proszę o wyraźną na to zgodę.
    • Gość: agata Re: luszczyca na glowie IP: 80.48.245.* 05.10.04, 12:32
      mamluszczyce w rodzinie.po ojcu odziedziczyła ja moja siostra na szczęscie na
      owłosionej skórze głowy.nasze spostrzeżenia sa takie , że choroba ta ma etapy
      emisji i remisji , podleczy się ja jakis czas spokoj i na nowo.No może jest
      trochę w tym naszej winy bo siostra katuje włosy farbami odżywkami pasemkami
      itp , ponadto jest młoda i raz się odchudza , potem objada itp.
      • Gość: ola Re: luszczyca na glowie IP: *.chello.pl 05.10.04, 13:28
        zdaje się seboderm, bez recepty, ok. 20-30PLN, nie jestem pewna, bo szukałam
        czegoś innego, a S. okazał się na łuszczycę właśnie. Poproś w aptece o ulotkę z
        opakowania. Jeśli nie prekręciłam nazwy, to jest bardzo dobry specyfik na
        owłosioną skórę.
    • Gość: Bora Re: luszczyca na glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:33
      Widze, ze jest cudowny lek na wszystko Transwer Factor!
      A powaznie, na luszczyce na glowie powinien pomoc szampon NIZORAL, do kupienia
      w aptece.
      Nie ma skutecznego leku na te chorobe, zadne ziola, tluste masci, diety...
      Prawdopodobna przyczyna jej rzutow sa stresy, a tak naprawde boi sie ona
      jedynie slonca, polecam choc krotki wyjazd do cieplego kraju, potrafi po takiej
      kuracji zniknac na rok.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka