Dodaj do ulubionych

Sucha skóra - OILATUM

IP: *.torun.mm.pl 12.09.04, 23:45
czy znacie moze serię oilatum , ponieważ mam male dziecko / 2 letnie /
chcialam sie zapytac co sadzicie o tych preparatach na sucha skore oilatum.
Bo ja uzywam oliwkek do ciala. Poradzcie mi cos ? Bo nie znam serii oilatum.
Obserwuj wątek
    • Gość: man Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.09.04, 23:54
      Głównym składnikiem serii Oilatuo jak i oliwek jest ciekła parafina więc są
      podobne. Ale nie mówię że złe. Ale chyba trochę drogie. Są to dermokosmetyki,
      które wspomagają leczenie atopii.
      • Gość: Jola30 Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.torun.mm.pl 13.09.04, 23:31
        DZIEKI ZA INFORMACJE , ALE MOWIONO MI ZE OLIWKI ZATYKAJA PORY NA SKORZE I
        POWSTAJA POTOWKI. Dlatego warto uzywac czegos co sprawi ze moje dziecko nie
        bedzie mialo takich problemów - tak mi mowila moja kolezanka , bo wiesz ona
        jest pielegniarka. Mowi , ze warto kupic oilatum , bo jest bardzo wydajne i
        kosztuje ok 25zl za 250 ml. Mowi ze to wystarcza na duzo myc.Co sadzisz na ten
        temat
        • Gość: man Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.09.04, 23:56
          Do mycia Physiogel jest bardzo dobry i delikatny. A po myciu wodą oliwka,
          zasypka. Ale nie mycie oliwką.
    • izado Re: Sucha skóra - OILATUM 14.09.04, 08:51
      Gość portalu: Jola30 napisał(a):

Oliwki najlepiej wyrzuc - nie dosc, ze sa na nic to jeszcze szkodza.
      Do kapieli mozesz dodawac Balneum Hermal Plus (sluzy do kapieli leczniczych i
      zawiera olej sojowy).
      Tu znajdziesz wiecej informacji
      www.hermal.pl/hermal.php?o=produkty
      A do smarowania zdecydowanie najlepszy jest zwykly polski Linomag, ewentualnie
      inna masc zawierajaca witamine F.

Wiecej informacji i porad znajdziesz na forum eDziecko.

Poydrawiam,
      Iza

• Gość: Volti74 Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.tele2.pl 14.09.04, 14:18
      ja o olatum nie slyszlam ale mam dziecko z atopowym zapaleniem skory i lekarz
      polecil mi tzw. emolienty finskiej firmy Orion Pharma. Sa bardzo dobre,
      bezpieczne i tanie. Sama zmywam nimi twarz, uzywam jako kremu, a najtlustszego
      po depilacji i na stopki ;) Wejdz na strone emolienty.pl
      jedyne co moze w nich przeszkadzac to brak zapachu ale chyba wlasnie tez przez
      to sa skuteczne i nie szkodza. Zapach, dzwiny, roslinny jakby. Reszta bardzo
      bardzo ok.
      • Gość: Fori Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 11:38
        tez juz slyszalam cos o emolientach. Moja kolezanka w pracy uzywa i jest
        zachwycona. Non stop o nich gada. Cos jest na rzeczy skoro juz od ktorejs osoby
        slysze, ze sa rewelacyjne.
    • Gość: justy Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.09.04, 14:37
      pocztaj o oilatum na forum kosmetyki dziecięce.
    • Gość: calineczka Re: Sucha skóra - OILATUM IP: 195.245.217.* 14.09.04, 15:35
      ja mam atopowe zapalenie skóry i na krem z tej serii dostałam uczulenia, zaś
      żel do mycia właśnie odstawiłam, bo chyba tez mi nie służy, fajnie natłuszcza,
      to prawda, ale najwyraźniej, nie pomaga w leczeniu uczulenia
    • Gość: Ania Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.torun.mm.pl 29.09.04, 09:07
      uważam , że seria oilatum jest rewelacyjna. Stosuję ja już długo wychowałam na
      tym juz swojego 5 letniego synka i teraz myję OILATUM swoją 2 letnia córkę.A
      sami z mężem też sie w tym myjemy. Skóra jest po myciu jak jedwab. Gorąco też
      polecam OILATUM SOFT KREM jest świetny. Naprawę gorąco polecam !!! Sama
      zastosuj a przekonasz się jak bardzo dobry to preparat. To nic nie kosztuje
      tylko 30 zł ale na jak długo wystarcza. Nie będę cię przekonywała sama się
      przekonaj i po prostu kup.
    • rezurekcja Re: Sucha skóra - OILATUM 29.09.04, 09:23
      Gość portalu: Jola30 napisał(a):

> czy znacie moze serię oilatum , ponieważ mam male dziecko / 2 letnie /
      > chcialam sie zapytac co sadzicie o tych preparatach na sucha skore oilatum.
      > Bo ja uzywam oliwkek do ciala. Poradzcie mi cos ? Bo nie znam serii oilatum.

Doswiadczen z dziecmi z zakresie suchej skory nie mam, ale mnie na bardzo
      przesuszona skore dermatolog zalecil stosowac na zmiane masc optiderm f
      pomieszana z jakims mazildlem na recepte i nivea soft. Bo przesuszona czy sucha
      skore trzeba nawilzyc a nie natluscic. Oliwka (krajowa i zagraniczna) nie
      dawala zadnych rezultatow w moim przypadku.
    • Gość: gosia Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:25
      Moja córka ma w tej chwili 5 lat i dokładnie od 5 lat zmagamy się z suchą
      skórą. Jej stan pogarsza sie zawsze na jesień i zimę. Powie ci że wypróbowałam
      wszystkie mozliwe preparaty dostepne i w drogeriach i w aptekach....kazdy
      działa na krótką mete. Jednak po kilku latach wiem juz mniej wiecej co powinno
      się robić. po pierwsze czesto zmieniamy preparaty, poniewaz skóra się
      uodparnia, po drugie podaję stale dziecku wiesiołek ( tłoczony na zimno) jest
      wiele takich w aptece, ja kupuję w kapsułkach i wyciskam ten olejek i podaje na
      łyzeczce- to takie nawilżanie jakby od środka, po drugie do kapieli dodaję
      szklankę z wyciągiem z siemienia lnianego ( kolor wtedy niezbyt ładny jest
      wody) ale tworzy sie taka galaretka pokrywająca ciało dziecka. I sama robie
      mydło :) tzn. kupuje opakowanie szamponu Johnson i oliwe z oliwek i robi sie to
      tak. do garnka wlewasz butle szamponu i tyle samo oliwy z oliwek, podgrzewasz
      cały czas mieszajac...zrobi się taka masa białawo -żólta gęstości mydła w
      płynie. przelewam po wystudzeniu do większej butelki tym myję dziecko ( siebie
      też). REWELACJA bardzo polecam. Poza tym stwierdzam ze najlepszym preparatem
      natłuszczającym jest zwykła maść z wit. A ( 2,80 zł).czyli reasumując
      wiesiołek doustnie, mycie płynem zrobionym przez siebie, do kąpieli siemę
      lniane ( można też płatki owsiane w gazie zaparzyć, efekt podobny) + smarowanie
      kilka razy dziennie.
      Pocieszę cię jednak ,że z wiekiem skóra staje się lepsza i kłopotów mamy teraz
      mniej, jednak na jesień zaczyna sie tzw. obsypywanie i wtedy trzeba mocno o to
      dbać.
      Pozdrawiam
    • Gość: Gosiunia Re: Sucha skóra - OILATUM IP: *.torun.mm.pl 29.09.04, 19:55
      Powiem krótko OILATUM jest świetne !!! Mam bardzo dobre doświadczenia z tym
      preparatem niedość ,że nawilża to jeszcze natłuszcza. Poza tym ma właściwości
      myjące więc nie trzeba używać mydła co bardzo ułatwia życie i nie podrażnia
      skóry. Dodam jeszcze , że nie zostaje osad na wannie bo rozpuszcza sie świetnie
      w wodzie. REWELACJA !!! polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka