Dodaj do ulubionych

krew z odbytu

10.04.15, 11:25
witam, mam 23 lata i od ok tygodnia bardzo niepokojący problem,a mianowicie przy wypróżnaniu, pod koniec podcierania pojawia się na papierze krew. Dodam, że czasem coś zaszczypie i zaswędzi. Krwi nie jest dużo, plamki,ale jednak jest. Dodam, że mój odbyt wokól jest bardzo nabrzmiały, trochę się martwię i nie wiem co mam zrobić,a do lekarza narazie nie chce iść :<
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: krew z odbytu 10.04.15, 14:58
      Idź do wróżki tymczasem.
    • zoltyslonecznik Re: krew z odbytu 10.04.15, 15:08
      Chyba jest to forum na którym można zasięgnąć porady, Złośliwości i uszczypliwe uwagi nie są potrzebne. Nie masz ochoty, nie pisz.
      • wadera3 Re: krew z odbytu 10.04.15, 15:17
        zoltyslonecznik napisał(a):

> trochę się martwię i nie wiem co
        > mam zrobić,a do lekarza narazie nie chce iść :<

Skoro oczekujesz jakiejś porady, to każda, nawet uszczypliwa, uwaga jest dobra, bo jedyną sensowną radą jest wysłanie Cię do lekarza, a jak czytamy, tam się nie wybierasz, więc możesz iść gdziekolwiek, skutek zdrowotny będzie ten sam, czyli żaden.
        • margolcia_63 Re: krew z odbytu 10.04.15, 20:42
          Oj tam! oj tam!Najprawdopodobniej są to żylaki odbytu, zwane popularnie hemoroidami. Może być to też szczelina odbytu. Na początek zadbaj o dobre wypróżnienia, higienę i stosuj dostępne bez recepty czopki i maści z kaniulą doodbytniczą. Nie kucaj, za to sporo się ruszaj. Jak nie pomoże, a powinno, to jednak szoruj do lekarza proktologa. Odbyt to część Ciebie, jakkolwiek to brzmi, nie ma się co wstydzić.
          • zoltyslonecznik Re: krew z odbytu 10.04.15, 21:24
            A jednak można bez uszczypliwych uwag. Dziękuję bardzo, właśnie o to mi chodziło żeby nakierować mnie bo nie wiedziałam co robić. Zastosuje co poradziłaś, jak po jakimś czasie nie minie, oczywiście pójdę do lekarza. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedz :)
            • sp9tcu Re: krew z odbytu 10.04.15, 22:24
              Google
              sp9tcu hemoroidy
          • snajper55 Re: krew z odbytu 10.04.15, 23:16
            margolcia_63 napisała:

> Jak nie pomoże, a powinno, to jednak szoruj do lekarza proktologa.

Do proktologa bez skierowania? Poza tym do hemoroidów to chyba pierwszego kontaktu wystarczy.

S.
            • sp9tcu Re: krew z odbytu 10.04.15, 23:26
              Snajper wystarczy
              • margolcia_63 Re: krew z odbytu 11.04.15, 00:04
                A jak wg Ciebie snajper 55 ostatni kontakt obejrzy ten odbyt?Tzn. za pomocą czego? Wiem! Zrobi rektoskopię za pomocą stetoskopu? ;) Przecież on nie ma oglądać d...y, a odbyt, czyli wewnątrz też. Za pomocą palca też nie obejrzy. Za pomocą palca to każdy może się obejrzeć sam.
                A słyszałeś o tym, że jest coś takiego jak lekarz nie na NFZ? Na NFZ to może być termin w 2018? Zresztą na NFZ to można iść z katarem, bo on w większości przypadków i tak sam przejdzie.
                Zresztą to jałowa dyskusja, mam przekonanie, że to właśnie hemoroidy i jak Dziewczyna poświęci im trochę troski to ostatni kontakt i prywatny nie będą potrzebni. Żywa krew z tego miejsca to prawie nigdy nic poważnego.

• zoltyslonecznik Re: krew z odbytu 11.04.15, 13:15
                  zastosowałam maść i już dzisiaj jest poprawa, dziękuję za porady, te uszczypliwe również. Pozdrawiam :)
                  • wadera3 Re: krew z odbytu 11.04.15, 13:45
                    Tak to bywa, że w dobrych radach ludzie wolą widzieć uszczypliwość, zamiast sensu, no ale do pewnych rzeczy trzeba doróść ;)
                    A przy okazji - pamiętaj, że krew z odbytu, wbrew domorosłym poradom, nie musi oznaczać czegoś błahego. Mogą to być zarówno hemoroidy, poprzez szczelinę aż do bardzo poważnych schorzeń, których celowo nie będę przytaczać, bo za moment znów ktoś Ci napisze, że na chorobę xyz sąsiadka stosowała cośtamcośtam i pomogło.
                    Szpitale są pełne ludzi leczących objawy zamiast choroby.
                    • zoltyslonecznik Re: krew z odbytu 11.04.15, 17:40
                      Dobrze, już rozumiem, że poprzez swoja wg mnie uszczypliwą uwagę chciałaś mi uświadomić, że przez internet nikt mnie nie zdiagnozuję, masz rację. Oczywiście jeżeli problem nie minie wybiorę się do lekarza bo jak napisałaś może to być coś błahego,ale nie musi :)
                    • margolcia_63 Re: krew z odbytu 11.04.15, 22:29
                      Wadera, a czytać ze zrozumieniem umiesz? Mam wrażenie, że nie! Słuchać też pewnie nie umiesz.
                      Idąc dalej, a kto kładzie ludzi do szpitali, jak nie lekarze, .....więc?!
                      Ale jak by twój wywód pociągnąć dalej...cmentarze są pełne ofiar takich przemądrzałych doktorków co to wszystko lepiej wiedzą, nawet, czy pacjenta boli, czy nie - autentyk.
                      Przedstawiasz się, że leczysz, ale współczuję twoim pacjentom, tyle jadu, no, no,..... chyba, że leczysz jadem?! Coś mi się wydaje, że pacjentów to raczej nie masz za dużo, bo dużo cię na forum a i porady takie mało błyskotliwe, albo Ci choroba nie odpowiada, typowe dla ...., i co chory ma sobie znaleźć inną? No nic może znajdziesz tu takich co się zgłoszą do Ciebie na leczenie jadem. Powodzenia. Ja nawet na eutanazję do Ciebie się nie piszę.
                      • wadera3 Re: krew z odbytu 11.04.15, 22:54
                        Nie chce mi się z tobą gadać :D
                      • aqua48 Re: krew z odbytu 12.04.15, 10:13
                        margolcia_63 napisała:

> może znajdziesz tu takich co się zgłoszą do Ciebie na leczenie.

Znacznie lepiej zgłosić się na prawdziwe leczenie, a choćby na kontrolę do LEKARZA niż korzystać z wątpliwych porad internetowych w rodzaju: to nic poważnego, nie przejmuj się, zaaplikuj sobie coś bez recepty, bo mi pomogło.
                        Nie bierzesz pod uwagę, że Twoje porady tego typu mogą komuś kto ma poważne kłopoty ze zdrowiem realnie zaszkodzić?
                        • wadera3 Re: krew z odbytu 12.04.15, 11:56
                          Właśnie dlatego nie chce mi się z takimi "doradcami" gadać.
                          Ręce i cycki opadają.
                          • snajper55 Re: krew z odbytu 12.04.15, 13:54
                            wadera3 napisała:

> Właśnie dlatego nie chce mi się z takimi "doradcami" gadać.
                            > Ręce i cycki opadają.

Mnie tylko ręce. :D

S.
                            • wadera3 Re: krew z odbytu 12.04.15, 15:25
                              Nooo, to pogratulować :D
                              • margolcia_63 Re: krew z odbytu 17.04.15, 07:41
                                No ciekawe! Jest forum do wymiany doświadczeń, ale wymieniać się nie należy bo należy się zgłosić do lekarza.
                                Lekarz tzw. ostatni kontakt też na początek zoordynuje to co ja, śmieszne!
                                Na hemoroidy się nie umiera. Opanujcie się! Dziewczyna ma 23 lata! Hej!
                                To napisać w nagłówku forum zgłoś się do lekarza, nie radź się tutaj, nawet jak masz pryszcza na .... bo umrzesz. Litości!!! No a ci lekarze to.....koń, jaki jest każdy widzi.
                                Zresztą nawet lekarze zachęcają by najsamprzód i najsampierw popracować samemu ze sobą a nie czekać by lekarz farmakologią zniwelował skutki zaniedbań pacjenta bo to nie działa. Jeśli ktoś się obżera, nie rusza..... to.....i co....? Ma iść do lekarza?! Ale to nie do słonecznika.
                                • wadera3 Re: krew z odbytu 17.04.15, 08:50
                                  A Ty jeszcze się tu mordujesz?
                                  • zoltyslonecznik Re: krew z odbytu 17.04.15, 13:03
                                    jeej, nie chciałam żeby przez mój wątek powstawały jakieś spiny :< co do mojego problemu, dwa razy posmarowałam maścią, problem ustąpił więc chyba to jednak hemoroid bo pól mojej rodziny je ma, a też czytałam o skłonności do dziedziczności.
                                    • aqua48 Re: krew z odbytu 17.04.15, 14:56
                                      zoltyslonecznik napisał(a):

> dwa razy posmarowałam maścią, problem ustąpił więc chyba to jedn
                                      > ak hemoroid bo pól mojej rodziny je ma, a też czytałam o skłonności do dziedzic
                                      > zności.

To poczytaj jeszcze o profilaktyce.
                                      • margolcia_63 Re: krew z odbytu 17.04.15, 17:08
                                        Żadne spiny, słonecznik, spokojnie. Tak tylko ktoś chciał się pomądrzyć i trochę mu nie wyszło. Cieszę się, że pomaga.
                                        • wadera3 Re: krew z odbytu 17.04.15, 17:15
                                          margolcia_63 napisała:

Tak tylko ktoś chciał się pomądrzyć i troch
                                          > ę mu nie wyszło.

Samokrytyka zauważona - doceniona.
                                          • margolcia_63 Re: krew z odbytu 17.04.15, 17:37
                                            No i twoje na wierzchu, wygrałaś! OKLASKI!!! I owacje na stojąco.
                                            • wadera3 Re: krew z odbytu 17.04.15, 17:50
                                              Zwyczajowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka