Dodaj do ulubionych

bol kosci ogonowej do kogo sie udac z tym objawem

08.02.16, 14:13
od 2 miesiecy mam bol kosci ogonowej, co moze byc przyczyna bolu?
w grudniu spadlam ze schodow, ale nie zdawalam sobie sprawy ze taki upadek moglby sprawic ze cos sie tam stalo(chociaz cala pupe mialam w siniakach co by oznaczalo ze jednak niezle oberwalam ) bol przypisywalam zapraciom, zmiana diety spowodowalam ze uporalam sie z nimi a niestety bol dalej sie utrzymuje.
Bol towarzyszy mi w sumie caly dzien, najgorzej jest podczas siedzenia, po kilku minutach zaczyna strasznie mnie bolec, tak samo jest jak leze na plecach, bol jest lzejszy jak leze na boku, jak chodze rowniez jest troszke lzejszy. Czasami pojawia mi sie mrowienie w okolicy kosci i dretwienie lewej nogi.
Do jakiego lekarza mam sie udac z takimi objawami? do rodzinnego czy do jakiegos specjalisty
Obserwuj wątek
    • truskawka1112 Re: bol kosci ogonowej do kogo sie udac z tym obj 08.02.16, 14:16
      za 2 tyg mam miec wykonana kolonoskopie, ale teraz juz nie wiem czy ten objaw jest od jelit czy jednak od zjazdu ze schodow :)
      • snajper55 Re: bol kosci ogonowej do kogo sie udac z tym obj 08.02.16, 21:32
        truskawka1112 napisał(a):

> za 2 tyg mam miec wykonana kolonoskopie, ale teraz juz nie wiem czy ten objaw j
        > est od jelit czy jednak od zjazdu ze schodow :)

Nawet jeśli od zjazdu, to kolonoskopia ci nie zaszkodzi. A zrobić warto.

Stłuczenie kości ogonowej znam, potrafi boleć bardzo długo. Nie napiszę ile mnie bolało aby Cię nie straszyć. ;) Na RTG stłuczenia nie widać.

S.
    • koziorozka kość ogonowa 08.02.16, 16:52
      Rodzinny, ale tylko rtg wykaże, czy to stłuczenie, czy złamanie.
      W praktyce różnica niewielka - boli długo i często samo się goi. Jednak warto sprawdzić.
      Było dawno na tym forum, poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,75118867,75118867,Zlamanie_kosci_ogonowej_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka