Dodaj do ulubionych

pachy -nadmierna potliwość po depilacji laserem?

25.03.16, 11:41
Proszę o polecenie dobrego antyperspirantu. Próbowałam etiaxil, vichy, svr. A może spróbować też tabletek? Jest tego sporo w aptekach.

Nie wiem czy nadmierna potliwość ma związek z tym, że usuwałam włosy pod pachami laserem. Z tego co pamiętam, przed zabiegami pociłam się prawie z identyczną intensywnością. Miałam kilkanaście zabiegów laserem. Pozostały pojedyńcze wlosy- dosłownie kilka. Z efektu jestem bardzo zadowolona, sądziłam, że laser sprawi, że nie będę się pociła, ale niestety nie stało się tak. Zauważyłam, że większy problem mam w sytuacjach stresujących oraz gdy ubiorę się w bluzkę, która dotyka bezpośrednio pachy.

Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: pachy -nadmierna potliwość po depilacji laser 25.03.16, 16:53
      Pocisz się tak samo, tylko przedtem wilgoć rozkładała się też na włosach, teraz ma tylko skórę.
      Szukając blokera nie patrz na jego nazwę tylko skład.
      Te, które wymieniłaś zawierają sole glinu, ale skuteczne są też zioła. Perspiblock?
      O konkrety pytaj wujka google i dermatologa.
      • margolcia_63 Re: pachy -nadmierna potliwość po depilacji laser 25.03.16, 22:10
        Laser na włosy działa na włosy w przypadku gruczołów potowych chyba stosuje się botulinę.
      • s3ptember Re: pachy -nadmierna potliwość po depilacji laser 25.03.16, 22:12
        Dziękuję za odpowiedź, poczytałam o perspiblock, ale to chyba lek nie dla mnie. Mam problem urologiczny - często oddaję mocz (jestem w trakcie diagnozowania przyczyn), a ten lek zapewne by je jeszcze zintensyfikował. Dermatolog to dobry pomysł, wybiorę się w kwietniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka