Dodaj do ulubionych

trichomonas vaginalis

29.09.16, 20:49
Witam! Moja przyjaciółka udała się do ginekologa na okresowe badania. Przeżyła szok gdy dowiedziała się, że ma bakterię trichomonas vaginalis. Jest zrozpaczona ponieważ jedynym partnerem był jej mąż. Po wyjściu od ginekologa zaraz przekazała mężowi co usłyszała od lekarza. Lekarz powiedział, że musiał ją zdradzić z najgorszą brudaską. Mąż się zarzeka, że nigdy jej nie zdradził. Prosiła mnie żebym w jej imieniu szukała ratunku. Jest zrozpaczona i załamana. Czy możliwe jest aby została zarażona w inny sposób czy poprostu mąż ją okłamuje?. Pomocy, proszę. Boję się, że może dojść do tragedii.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: trichomonas vaginalis 29.09.16, 23:31
      "Źródło infekcji to chory partner seksualny, lecz możliwe jest też zarażenie przez używanie wspólnie przedmiotów higieny osobistej, bielizny."

pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4%99sistkowica

S.
      • zmarszu Re: trichomonas vaginalis 30.09.16, 22:09
        Oczekiwałam fachowej odpowiedzi a nie skopiowanej z wikipedii. Tyle to też potrafię.
        • snajper55 Re: trichomonas vaginalis 01.10.16, 00:41
          zmarszu napisała:

> Oczekiwałam fachowej odpowiedzi a nie skopiowanej z wikipedii. Tyle to też potr
          > afię.

To dlaczego zadałaś pytanie, na które odpowiedź można znaleźć w Wiki?

S.
        • wadera3 Re: trichomonas vaginalis 01.10.16, 10:01
          Dostałaś wystarczająco fachową odpowiedź(zapewne lekarz powiedział Ci/koleżance to samo) można zarazić się wielorako, więc nie oczekuj bardziej fachowej odpowiedzi.
          Możesz jeszcze zatrudnić detektywa.
          • margolcia_63 Re: trichomonas vaginalis 02.10.16, 13:33
            Lekarz powiedział, że zdradził ją mąż z najgorszą brudaską?!
            Nie wierzę!
            Choroby przenoszone drogą płciową nie mają absolutnie nic wspólnego z zachowaniem tzw. higieny osobistej.
            Ktoś tu chyba coś kręci.
    • zuzanna241177 Re: trichomonas vaginalis 02.10.16, 19:04
      Rzesistek to nie żerzączka..Rzęsistekiem mozna się zarazic w miejscach publicznych-toaleta.basen
      • margolcia_63 Re: trichomonas vaginalis 02.10.16, 23:34
        Rzęsistek i rzeżączka to coś innego niż chlamydia trachomatis. Tzw. choroby przenoszone drogą płciową przenoszą się równie ochoczo drogą poza genitalną i bez kontaktów płciowych.
        A brud akurat w tych zakażeniach nie ma większego znaczenia. Można kompletnie się nie myć nawet wiek i nie mieć, a można dokonywać ablucji wielokrotnie w ciągu dnia i mieć.
        Lekarz tak powiedział? Acha! A myszy to się lęgną z brudu i inne srutu tutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka