Dodaj do ulubionych

Badanie krwi - wyniki

07.12.16, 00:05
Witam!
Zwracam się z prośbą o opisanie mniej więcej moich wyników krwi. Martwię się, ze to początki czegoś poważnego. Miałem wcześniej helicobacter, podobno już przeleczony (jakieś 3tyg od ostatniego antybiotyku minęły). Mam czasami uczucie jakbym mógł wziąć mniej powietrza (lekkie uczucie gniecenia klatki) oraz dziwne kaszlniecia, które nagle się pojawiają i po chwili znikają (po tym mogę normalnie oddychać) Mam również od czasu do czasu takie fale bólu i gorąca rozchodzace się po całym ciele z okolic serca a wlasciwie okolice między sercem a barkiem. Miałem robione echo serca, ekg 4 razy, usg, rtg klatki piersiowej oraz rezonans magnetyczny całego kręgosłupa (szyjny, piersiowa, ledzwiowy). Wszystko w porządku, lekkie nieprawidłowości kręgosłupa ale tego akurat się spodziewałem. Kardiolog wykluczył cokolwiek związanego z sercem. Psycholog stwierdził zaburzenia lękowe lecz po kilku sesjach jest zdecydowanie lepiej. Aktualnie biorę controloc (jedna tabletka rano) oraz duspatalin retard (jedna rano, jedna na noc).
Byłbym wdzięczny o udzielenie mi jakichkolwiek wskazówek bądź opisania wyników (czy te odchylenia A poważne czy może związane z tym, ze biorę ciągi leki itp). Z góry bardzo dziękuję za przeczytanie moich wypocin.

Wyniki krwi:
zapodaj.net/5bf74f2eda3e9.jpg.html
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: Badanie krwi - wyniki 07.12.16, 07:29
      Jeśli jesteś wyleczony to dlaczego nadal bierzesz Controloc?
      IPP zaniżają wydzielanie soku żołądkowego, opóźniają opróżnianie żołądka, zmęczenie zwieraczy i w rezultacie reflux. Upośledzają też trawienie i jeszcze otwierają wrota zakażeniom wszelkim.
      Te objawy ze strony serca mogą właśnie być objawem refluxu.
      Morfologią póki co, bym się nie przejmowała, jesteś niedługo po leczeniu a krew potrzebuje trochę czasu by się zregenerować.
      Stosowanie IPP, upośledzając trawienie temu nie pomaga. Dusputalin też. Ukł. trawienny to b. skomplikowany twór a gastrolodzy traktują go jak kowal komputer.
      Te leki które stosujesz odstawia się stopniowo.
      Morfologię powinieneś powtórzyć po kilku tygodniach, jak już odstawisz.

• gleuq Re: Badanie krwi - wyniki 07.12.16, 09:10
        Po zakończeniu leczenia helicobacter miałem problemy z trzustką i z trawieniem. Gastrolog stwierdziła abym bral jeszcze controloc i właśnie duspatalin na unormowanie trzustki i pracy jelit. Ogólnie sprawy trawienne jakby wróciły już do normy (jeszcze mam trochę problem z trawieniem tluszczy jeżeli ich za dużo zjem ale ogólnie jest w porządku). Controloc mam jeszcze na około 10dni natomiast duspatalin do stycznia. Dzisiaj postaram się umówić do mojej P. Gastrolog (podobno jedna z najlepszych w województwie). Zobaczymy jak Ona to zinterpretuje :) dziękuję bardzo za odpowiedź, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka