malapasqda 15.02.05, 23:33 jest taka pyszna sałatka ... ryż ... ananas ... pierś z kurczaka rodzynki ... takie podstawowe składniki ... a moje pytanie: co jeszcze do niej dodajecie albo jakie macie pomysły na urozmaicenie jej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: sałatka IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 23:34 orzechy włoskie i duzo curry Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: sałatka 15.02.05, 23:41 mnie tam jeszcze seler pasuje. Ale nie taki ze sloika, tylko swiezy, pokrojony w zapalki , kostki lub starrty na grubej tartce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem nic Re: sałatka IP: 195.205.32.* 15.02.05, 23:59 a może tak łopatologicznie,krok po kroku z proporcjami-please!!!!!!!musze zrobić w sobote przyjecie mojemu 2-latkowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sałatka IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 00:04 pierś kurzą gotowac w wodzie z przyprawami - ziele, pieprz sol, listek itp Schłodzic i pokroić w dosc drobną kostkę ananasa - najlepiej swiezego pokroić w kostkę orzechy potraktowac tłuczkiem :))) - albo w jakikolwiek inny sposób rozdrobnić majonez wymieszać ze spora iloscią curry Swego czasu robiłam tę sałatkę, ale bez ryzu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: sałatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:01 seler skrop sokiem z cytryny - jak lubisz dodaj jajko pokrojone na osiem części. Odpowiedz Link Zgłoś
femcia Re: sałatka 16.02.05, 00:19 hmmmm ... a ktos mi kiedys mowil ze chyba jeszcze dodawal sok z tej puszki z ananasa czy ryz w tym maczyl ... czy cus ... ale cos z tym sokiem bylo. Wie ktos co? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malapasqda Re: sałatka 16.02.05, 14:29 ;-))) dzieki wszystkim za odpowiedzi. Stanelo na opcji: ryz ananas kukurydza piers z kurczaka orzechy i rodzynki ;-) Biore sie do robienia zobaczymy co wyjdzie ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa Re: sałatka IP: *.ryder.krakow.pl 16.02.05, 14:34 Ja jeszcze dodaję malutkie kostki sera żółtego. Fajnie tam pasują. A piersi nie gotuję, tylko obsmażam na łyżce oleju lub oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś