Gość: nena IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.04, 19:43 Czy byl ktos leczony jodem radioaktywnym (I131)? Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dominika Re: Nadczynnosc Tarczycy IP: 212.244.58.* 12.10.04, 10:16 Miałam podany 8 miesięcy temu jod. Mam stwierdzonę chorobę Gravsa-basedowa. Przed leczeniem nie miałam żadnych zmian ocznych. Po podaniu jodu zaczęły mi puchnąć. Teraz już jest lepiej, ale nadal są podpuchnięte i to jest moja chyba najgorsza zmora! Natomiast wyniki mam dziwaczne. Po dwóch miesiącach TSH spadł mi do 10! czułam się i wyglądałam koszmarnie. Teraz jest dużo lepiej. Mam odstawiony euthyrox. A moje wyniki wyglądały ostatnio tak: TSH- o,oo6, FT4 - 1,2 Wydaje mi się,że za szybko zdecydowałm sie na jod, teraz przynajmniej spróbowałbym medycyny naturalnej.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: Nadczynnosc Tarczycy 12.10.04, 10:22 Owszem. Ponad rok temu. Bezproblemowo, tylko tydzień siedzenia w domu, żeby się z ludźmi nie stykać. Skuteczność pełna, skutków ubocznych brak. W tej chwili biorę Euthyrox 75 mg i wszystkie wyniki w normie. Odpowiedz Link Zgłoś