Dodaj do ulubionych

Brak okresu

IP: 65.172.193.* 12.10.04, 17:20
Od lutego nie mam okresu. Wcześniej przeżyłam tragedię, przez miesiąc prawie
nic nie mogłam jeść, w rezultacie schudłam ponad 6 kilo. Nadal psychicznie
jest ciężko, choć waga powróciła do normy, a okres się nie pojawił.
Sprawdzałam poziom prolaktyny jest w normie. Nie wiem, co mam robić. Czas
mija, niedługo będzie rok... Poradźcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Brak okresu IP: *.chello.pl 12.10.04, 17:34
      ginekolog powinien zapisać zastrzyki z progesteronu. Wywołują krwawienie, a w
      ciąży - ją podtrzymują. Rozumiem, że nie jesteś w ciąży, chcę tylko wykazać, że
      to bezpieczna metoda. Trzy - do sześciu zastrzyków, codziennie, domięśniowo, w
      każdym gabinecie zabiegowym. Progesteron kupisz w aptece, kosztuje kilka złotych
      Nie będę pisać: idź do psychologa, bo wiem jak trudno o znaleźć kogoś, kto ci
      będzie pasował. Ale może spróbujesz? Okres jest mniej ważny, niż psychika.
      pozdrawiam ciepło.
      o.
    • Gość: lekarz specjalista Re: Brak okresu IP: *.aster.pl 12.10.04, 17:42
      na bank jesteś w ciąży !
      a to będzie bardzo duże dziecko - urodzi się za 3 lata i będzie miało ponad metr
      osiemdziesiąt centymetrów wzrostu i będzie ważyć 70 kilo...

pozdrawiam !
      • Gość: noname Re: Brak okresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:01
        A co na to lekarz ?
        Nie masz przypadkiem anoreksji ? Często występuje przy tym brak miesiączek.
        • Gość: Andaluzja Re: Brak okresu IP: 65.172.193.* 13.10.04, 09:29
          Miałam robione USG, na jajnikach pęcherzyki są puste, zanik komórek
          dojrzewania.. czy coś takiego. Niby wszystko w normie, a jednak nie...
          Anoreksji nie mam, bo normalnie się odżywiam... Nie najlepiej jest z psychiką,
          ale kto teraz nie potrzebuje specjalisty..
          • Gość: mari Re: Brak okresu IP: 195.205.163.* 13.10.04, 09:49
            powinnas zrobic hormony i zobaczyć jak pracuja jajniki. Wydaje mi się, że
            branei CLO powinno pomóc zmusic je do pracy.
            Dziwi mnie, że ginekolog nie wywołał Ci jeszcze okresu.
            • Gość: Andaluzja Re: Brak okresu IP: 65.172.193.* 13.10.04, 10:54
              Gin powiedziała, że świadomie nie chce wywoływać okresu, bo to nie w tym rzecz.
              Powinno się to odbyć naturalnie, że to nie będzie prawdziwy okres. Miałam
              robioną prolaktynę, wyszła ok. Najgorsze, że zdania są podzielone. Jedni
              uważają, że powinno się wywołać, inni że nie. I komu zaufać?
              • Gość: ola Re: Brak okresu IP: *.chello.pl 13.10.04, 11:55
                dziwna ta twoja ginekolog. Tylke miesięcy, na co ona czeka. Spytaj ją o ten
                progesteron. To nie jest nic zdrożnego, ani groźnego. Przeciwnie, potem okres
                może właśnie się sam unormować. Co to znaczy, że powinno sie odbyć naturalnie,
                bo to nie będzie prawdziwy okres? To jakieś, sorry, brednie. Ile ona Ci radzi
                poczekać? Rok, dwa, całe życie...Im prędzęj wszystko wróci do normy, tym
                lepiej. Lepiej chyba mieć nieprawdziwy okres, niż nie mieć go wcale.
              • Gość: mari Re: Brak okresu IP: 195.205.163.* 14.10.04, 07:57
                zgadzam sie z Olą. Lepiej mieć ten okres jakikolwiek by nie był. Pierwszym
                krokiem jest tzw próba P, czyli progesteron. Bierzesz tabletke pod jeżyk do
                ssania. Jeśli to nie pomoże powinnaś zrobić hormony i zobaczyć czy nie ma jakiś
                zaburzeń. Większość lekarzy wywołuje okres wtedy poprzez tabletki anty (Głownie
                Cilest, bo on dobrzez działa na hormon jajnikowy FSH). Polecam zmienić
                ginekologa. Są jeszcze inne metody wywołania okresu, gdzieś czytałam, że
                herbatka z czarnej (albo czerwonej) malwy pomaga.
                • Gość: mari Re: Brak okresu IP: 195.205.163.* 14.10.04, 07:58
                  polecam stronę www.nasz-bocian.pl
                  tam jest skarbnica wiedzy o kobiecym zdowiu, zwłaszcza od strony ginekologicznej
                  • Gość: Andaluzja Re: Brak okresu IP: 65.172.193.* 14.10.04, 10:34
                    Polecono mi zrobić neuro-krynologię... cokolwiek to jest.
                    • Gość: asik Re: Brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:04
                      a co zrobić żeby nie mieć okresu?
                      • lanzarota Re: Brak okresu 14.10.04, 16:05
                        pewnie tabletki...
                        ale czemu nie mieć???
                        przecież to nienaturalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka