Dodaj do ulubionych

Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa,gardł

IP: *.chello.pl 19.10.04, 17:04
a ,czy polekowe uszkodzenie skóry[zamknięcie gruczołów łojowych]przechodzi
czy może pozostać na stałe????/
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, 19.10.04, 21:29
      Obawiam sie, ze na stale.
      • Gość: goska Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 19.10.04, 22:43
        Zartujesz???
        • lonusia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, 19.10.04, 22:45
          Dlaczego mam zartowac. Uszkodzona blona sluzowa na ogol nie ma z czego regenerowac.
          Gdybys byla milionerka to mozesz sobie czasem przeszczepic z innego miejsca, ale pewnie nie jestes.
          • lonusia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, 19.10.04, 22:46
            Przepraszam, ale pomylilam posty. Zignoruj moja wypowiedz.
          • Gość: Artur Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.ss.shawcable.net 19.10.04, 22:55
            To prawda, wiele tego typu uszkodzen jest permanentnych. Odrobine mozesz polepszyc funkcjonowanie tego co zostalo prawidlowa dieta (witaminy mineraly) oraz dbaloscia o prawidlowe nawilzenie powietrza oraz jego czystosc.
            • Gość: Gośka Re:do Artura IP: *.chello.pl 20.10.04, 00:29
              Mam do Ciebie pytanie brałam Roaccutan po którym mam niebotyczne problemy m.in
              suchość śluzówek z tym uszkodzeniem to przesadziłam dokładnie nie pamiętam co
              powiedzała laryngolog bo jest to kolejna sprawa której bohaterem jest pan
              Roaccutan i jego urocze skutki uboczne --lekarka stwierdziła że śluzówka nie
              pracuje prawidłowo i stąd ta suchość ,mam także zespół suchego oka z
              uszkodzeniem nabłonków narządu wzroku i nie pracują mi gruczoły łojowe stąd
              wszystkie moje problemy --brak nawilżenia skóry i jej makabryczna suchość co
              doprowadziło do takiego a nie innego stanu moje oczy[lekarze nie wiedza czy to
              przejdzie ,kiedy i jak]aczkolwiek nie wykluczają że przejdzie zwłaszcza że jak
              powiedziała mi okulistka takie schorzenia rzadko bywają permanentne zwłaszcza w
              tak jak to określiła"strasznie młodym "wieku [mam23lata],dlatego cierpię sobie
              [nie mogą mi zatkać kanalików bo jestem za młoda]!!!
              Miałam i oczywiście mam z tymże nie tak jak w lutym ten najgorszy zespół
              suchego oka---nie mogłam przez 2 miesiące na nic patrzeć dłużej niż sekundę ,o
              pracy na kompie nie wspomnę po prostu"odpychało"mnie jak włączałam
              monitor.Bolało w kącikach oczu przy i ch zamykaniu/otwieraniui/mruganiu.
              Przerabiałam wiele środków okulistycznych po 2miesiącach zorientowali się że
              mam uczulenie na konserwanty stosowałam Oftagel ,potem Vismed,Hylo-
              Comod ,Oculotet Fluid Sine,Tears Naturalle Free --z czasem nawet na te bez
              konserwantów reaguje źle .Najlepszy był Vismed ale ku zdziwieniu lekarza
              przestałam na niego reagować pozytywnie[a podobno nie ma nic lepszego na moją
              przypadłość --on najlepiej regeneruje ,stwarza przyjazne warunki dla
              regeneracji.]
              Teraz używam Tears naturalle free ale już zaczynam źle reagować na niego .Na
              noc stosuję vit A-pos.
              Oczywiście już przerabiałam Vidisic i normalne Tears Naturalle II oraz cornele
              gel[na wszystko uczuliłam się]
              Rogówkę mam ok ,pole widzenia i ostrość wzroku też.Oczy nieziemsko
              bolą ,opuchniętesą ,bez życia ,ciężko mi je utrzymać w "pionie".Problemów z
              tarczycą brak,parametry wątroby ,trzustki ok .Lepiej było jak używałam
              BIOMARINE570[podejrzewam że dzięki swalenowi w który ten preparat obfituje bo
              samo zażywanie omega 3 przez 2 miesiące nie dało rezultatów]
              Artur czy możesz mi coś doradzić jak długo Roaccutan może jeszcze utrzymywać mi
              się organizmie ????Skończyłam go brać w maju 2003 roku .Przez cały 2003 miałam
              deficyt łez a od 9 lutego 2004 mam zespół suchego oka.Nosiłam kontakty przez
              cały 2003 --lekarz dał mi krople uzupełniające ten deficyt --brałam tears
              naturale II a na noc Vidisic.Meksyk trwa od lutego tego roku przez 2003 mialam
              nawilżenie a teraz nic tak jak bym ciągnęła przez rok na resztkach a teraz
              postanowiło wysiąść.Przed R mialam tłustą ,łojotokową skórę ,nigdy żadnym
              problemów z NMF-em ani z oczyma ,przez 6lat nosiłam kontakty ,dbałam o oczy 2
              razy w roku wizyty ,żadnych problemów ,nic totalnie wszystko zaczęło się od i
              po Roaccutanie.Będę wdzięczna za Twoje sugestie,pozdrawiam
              • Gość: Gośka Re:do Artura IP: *.chello.pl 20.10.04, 00:31
                aha maiłam w sierpniu u prof Szaflika test łzowy bo do kwietnia 2004 wogóle nie
                mogłam płakać wyszło mi na tescie Schrimera 20mm
              • Gość: Artur Re:do Artura IP: *.ss.shawcable.net 20.10.04, 00:50
                Wczesniej nie wiedzialem, ze tu chodzi o Roaccutan.
                Z tym lekiem sa problemy o tyle, ze jego mechanizm leczniczy jest w miare znany ale mechanizm dzialan ubocznych - nie.
                W zwiazku z tym nie mam dla ciebie odpowiedzi definitywnej. Mowi sie, ze efekty toksyczne ciagna sie latami a moze i na zawsze. Nikt chyba nie wymyslil nic lepszego poza nawilzaniem (na ktore to niestety jestes uczulona).
                Chciabym byc bardziej pomocny ale obawiam sie, ze na tym moje mozliwosci sie koncza.
                Niemniej jak mi sie cos rzuci w oczy odnosnie twojego problemu to ci zapostuje.
                • Gość: Artur Re:do Artura IP: *.ss.shawcable.net 20.10.04, 01:01
                  Jeszcze jedno: nie wiem czy znasz jezyki obce, ale widzialem na internecie fora oraz strony pomagajace takim pacjentom jak ty - specjalnie nastawione na uszkodzenia skory i blony sluzowej.
                  Moze ci byc z nimi latwiej nie przeoczyc obiecujacej terapii lub leku kiedy cos takiego sie pojawi.
                  • Gość: Goska Re:do Artura IP: *.chello.pl 20.10.04, 12:53
                    Zanm ang i fr [aczkolwiek ciągle doskonalę]gdybys podał ewentualne namiary na
                    te strony --zawsze mogłabym czasem zajrzec o ile ślepia pozwolą
    • Gość: Basia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.cg.shawcable.net 20.10.04, 04:34
      Wspolczuje Gosiu, trzeba miec nadzieje ze organizm sie zregeneruje z biegiem
      czasu z Twoja pomoca.Na pewno wazne jest zebys nie zapominala o sporej ilosci
      plynow codziennie i to najlepiej wody dobrej jakosci.
      Jak sie zdecydujesz na branie witamin, to uwazaj (raczej nie bierz) witaminy A
      - Roaccutane czyli Isotretinoin jest pochodna witaminy A (jej metabolitem).
      Toksycznosc witaminy A (retinolu) w nadmiarze jest dobrze naukowo udowodniona.
      Poz
      • Gość: Gośka Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 20.10.04, 08:30
        Wiem o tym o czym piszecie--ja nie za bardzo moge tak buszować po internecie
        Arturze i Basiu ,bo potem płacę za tym jeszcze bardziej bolącymi oczyma ,mam do
        Ciebie pytanko Arturze słyszałeś może o preparacie BIOTEARS --specjalnie
        [stworzonym ] dla pacjentów z zespołem suchego oka ---przez Biosyntrych[firma]
        występuje jako biotears i biotears plus kiedy chore oko ma podłoże ma podłoże
        immunologiczne[wiesz toczeń ,Sjogren itd]jest tylko problem może Ty mi choć
        trochę pomożesz.Podobno to dziadostwo kumuluje się gdzieś w skórze tzn jeszcze
        gdzieć poza wątrobą i tkankami tłuszczowymi--tak się podejrzewa --odsyłam do
        strony www.roaccutanesurvivors.com--jest tam cały raport dlaczego niektórzy
        ludzie mają side effects of Roaccutane.Wiekszości z tych osób efekty uboczne
        przechodza w 2-4 lata po odstawieniu R [jest to około 61 %przypadków mam
        nadzieję że ja też się tu w końcu zakwalifikuję]niektórzy maja powyżej 4 lat
        [16%] a co poniektórym utrzymuje się efekt uboczny[różne]powyzej 8 lat.
        Pytanko [jak zwykle za rozwlekle pisze]zarówno Biomarine jak i ten Biotears
        [który pomaga w 70%osobom z suchym okiem]maja witamine A --nie znalazłam
        preparatu na te dolegliwośc który bny jej nie miał.Lekarze uwazają że Roaccutan
        się ze mnie wypłukał ale z tego co się sama dowiedziałam mam
        wątpliwości.Niestety oni są totalnie nie zorientowani --w temacie a już w
        efektach ubocznych to zupełnie nic.Jeden mi powiedział że gdyby to był"taki
        szkodliwy lek to przecież wycofano by go ze sprzedaży"-dobre sobie.I większośc
        jest zdziwiona -bo to taki rewelacyjny preparat.A mnie i tak trądzik i to
        gorszy wrócił po tym dziadostwie[wiem uzależnione to jest od dawki
        przyjmowanego preparatu itd---naprawdę już mam tonę info o tym trucicielu].
        Strasznie żałuję że tobrałam bo mam jeszcze inne rewelacje:bóle
        pleców ,zmienione rogowacenie skóry ,suchośc i ten nieznośny ból oczu ,zresztą
        widać że są chore musiałam zmienić okulary na kontakty co dla mnie jest
        dramatem,mam nie "swoją skórę i włosy",bóle nóg hirsutyzm[umiarkowany]i jestem
        zmeczona tym co się dzieje.Najbardziej chcialabym żeby mioczy przeszły bo
        nieziemsko bolą.Niecałe pół roku zażywania ---xlat cierpienia!!!!Nie wesoła
        perspektywa a jednak moja.Mam dołki [delikatnie to nazwałam ] z tego powodu ale
        cóż wierzę[co e-nty]dzień że będzie lepiej]choć wczorajsze info o śluzówkach
        troche mnie przybiło.
        Musze brac ten biomarin570 albo biotears sobie ściągnąć bo nawilżanie od
        zewnątrz raczej nie daje spektakularnych rezultatów tylko ta witamina A/Artur
        mógłbys sobie wstukac nazwe biotears do wyszukiwarki i zobaczył bys skład
        całegy preparatu co Ty na to?Wiem zajęty jesteś ale byłabym wdzięczna --nikt
        nie jest mi w stanie pomóc więc gdybys mógł się zainteresowac poczułabym się
        choś odrobine lepiej.
        Ten biotears znalazłam w Amerykańskim instytucie okulistycznym więc to nie jest
        żadna podpucha[mam zanieść swojej okulistce bo ona o nim nie słyszała do
        zaopiniowania---skład],generalnie co poniektórzy lekarze sa w związku ze
        mna "entuzjastami"tranu itd tyle tylko że nie wiem jak to jest do końca z tym
        wypłukaniem R ze mnie a zwykły poziom retinolu we krwi tego nie wykaże.
        Nie musze dodawać że R leczyła mnie slawa dermatologiczna -dr Chlebus i mialam
        do niej przeogromne zaufanie--jak widac lepiej mieć ograniczone,oczywiście
        mówiłam jej że się źle czuję ale ona potrafi przekonać że to nie od" tego".A
        nie mialam powodów żeby jej nie ufać.Nie nieuwazam że wszyscy lekarze są be
        tylko jak sie człowiek tak sparzy to..sami rozumiecie.Pozdrawiam.

• Gość: Gośka Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 20.10.04, 08:31
          Firma od Biotears nazywa się BIOSYNTRYX --przepraszam
          • Gość: Gośka Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 20.10.04, 08:37
            Artur jeśli chcesz podaję Ci swój -e mail [sam pisałeś że zapostujesz jak byś
            miał info mi pomocne co przecież zawsze może być za jakiś czas także podaję
            nefretete8@gazeta.pl]dzięki,pozdrawiam Meggy
            • artur737 Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, 20.10.04, 22:49
              www.xsorbit1.com/users/davec//index.cgi
              www.roaccutanesurvivors.com/
              • Gość: Gośka Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 20.10.04, 23:26
                Dzięki już ja znam te strony-----------koszmar totalny ale dzięki z tym że to
                nie nowość dla mnie!!!
        • Gość: Basia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.cg.shawcable.net 20.10.04, 08:54
          BioTears Gel Caps

Price: $32 per bottle of 120 gel caps
          Excellent formulation for chronic (and severe) dry eyes. See below for research
          and studies.

Each bottle contains 120 softgels. Recommended dosage is 4 capsules a day.

Ingredients:
          Serving Size: 2 Softgels
          Serving Per Container: 60

Vitamin A (as retinyl palmitate) ........ 1000 IU 20% RDA
          Vitamin C (as Calcium ascorbate ........ 100 mg 167%RDA
          and Ascorbyl Palmitate)
          Vitamin D (Cholecalciferol) ............. 59 IU
          Vitamin E (as mixed tocopherols oil)..... 32 IU 107% RDA
          Vitamin B6 (as pyridoxal-5-phosphate).... 8 mg 400% RDA
          Magnesium (as magnesium sulfate) ........ 20 mg 5% RDA
          Propriety blend of GLA and DHA EFA's .... 802 mg *
          (as Black Currant Seed Oil and Cod Liver Oil)
          Mucopolysaccharides (mucin complex) ..... 250 mg *
          Tumeric (Curcuma longa) extract (root) .. 100 mg *
          Lactoferrin ............................. 10 mg *
          Other ingredienets: Gelatin, glycerin, carob extract, yellow beeswax, titanium
          oxide and water.

GLA i DHA EFA to Omega3 i Omega6 kwasy tluszczowe,zawarte w mieszaninie oleju
          z nasion czarnej porzeczki i z dorsza.
          • Gość: Basia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.cg.shawcable.net 20.10.04, 08:59
            BioTears by Biosyntryx Inc.
            phone# 888-303-2111
            www.biosyntrx.com
            • Gość: Basia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.cg.shawcable.net 20.10.04, 09:10
              Znalazlam jeszcze numer bezplatny do Biosyntryx:
              800-688-6815
              Na stronie firmy mozna przeczytac informacje rowniez po niemiecku i francuzku.
              • Gość: Gosia Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 20.10.04, 09:23
                Wow Basiu!!!
                Sprawa jest taka chicalabym wiedzieć czy oni nie przejawią hurra optymizmu i
                nie wcisną mi od razu preparatu ,wiem że dużoosób dorobiło się dry eye w
                Australii ,chce zadzwonić do Biosyntrexu i zapytać się czy po uszkodzeniu
                nabłonków po R można tego ich preparatu używać,jedna lekarka[dermatolog]
                oglądała skład tego preparatu i pow.ze rzeczywiście jest tam trochę wit A a
                chciała ewentualnie tu w kraju zrobić zastępczą mieszankę ale czytałam na str
                biosyntrexu że to komponenty wykazuja synergiczne dzialanie czyli o ile wit
                można zastąpić to gorzej byłoby im z innymi składnikami ,a jak wspominałam same
                omega 3 nie dają mi rezultatów.Oczywiście nawilżam ciało specjalistycznymi
                balsamami typu Atodiane ,Effadiene ,Topialyse ,mam nawilżacz powietrza i
                cholernie zdrowo się odżywiam ,zażywam wit F---naprawdę dbam o siebie także
                pod tym względem sprawuję się na medal.Nic lece ,papatki
    • Gość: Teresa do Gośki IP: *.net-serwis.pl 20.10.04, 12:12
      jesli chcialabys spojrzec na swoje problemy od strony medycyny chinskiej i pomoc
      sobie, to chetnie porozmawiam, nawiaze kontakt, jestem z W-wy;
      krople itp. koncentruja sie wylacznie na objawach
      • Gość: Gośka Re: do Teresy IP: *.chello.pl 20.10.04, 12:50
        Wiesz co czemu nie ,kupa tu naciągaczy ale spróbować nie zaszkodzi interesuję
        się fitoterapią i zawsze jak mi nie będzie pasować ,to moge zrezygnować --już
        nie daję sobą manipulować.Mogłabyś podać mi namiary na siebie na mój e-mail??
        nefretete8@gazeta.pl[lecz odpisze dopiero w piątek --teraz już nie korzystam z
        kompa--konieczna przerwa.Też jestem z Wawy,pozdrawiam
    • Gość: pipi Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 15:25
      spróbuj leków homeopatycznych ale nie kompleksów z apteki od pani magister idź
      do lekarza DOBREGO homeopaty. Możesz też zapytać o problem na forum homeopatia
      gazeta.pl. Życzę zdrowia
      • Gość: man Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.10.04, 19:07
        Ja miałem podobny stan po Retin A to taki Roccutan w kremie. Dermatolog
        zaleciła mi na to Calcium pantothenicum tabl. 3#2, Beta karoten 30 000 jm,
        Oeparol 3#2, Vit. E 200 mg, Cetebe 2#1. Zewnętrznie krem Nanobase a do mycia
        physiogel. Leczenie trwało tak 3 miesiące, teraz jest w miarę.
        • Gość: man Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.10.04, 19:09
          A na błony śluzowe płukałem usta płynem Linomag i trochę go połykałem. Do tego
          pasta do zębów dla dzieci.
          • Gość: Gośka Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 21.10.04, 20:15
            Bardzo WAM dziękuję za pomoc---Linomag już od 2 tyg zażywam doustnie i
            oczywiście wewnętrznie wszystkie te natłuszczacze próbuje stosować---na razie
            za krótko żebym mogła powiedzieć że to daje rezultaty.Dziękuję z całego serca
            za Wasze wpisy--autentycznie cierpię!!!Pozdrawiam Gośka ---odezwę się w sobotę
            • Gość: up Re: Co regeneruje uszkodzone błony śluzowe ,nosa, IP: *.chello.pl 22.10.04, 19:26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka