Gość: Mała IP: *.kpk.gov.pl 21.10.04, 11:24 Czeka mnie dzisiaj wyrwanie zęba(ósemka), strasznie się boję. Czy ktoś z was już to przechodził, czy to bardzo boli po zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko12 Re: wyrwanie zęba 21.10.04, 12:04 Oj, ja to miałam przewalone ze swoim zębem, mam silne uzębienie, a ząbek był tak popsuty że tylko nadawał się do wyrwania, no i poszłam do dentysty - mężczyzny bo kobieta nie ma na tyle siły aby wyrwać. Zabieg trwał 30 min. Najpierw dwa zastrzyki znieczulające, byłam tak przerażona że nic nie poczułam, ale pod koniec wyrywania gdzie trzeba było usunąć nerwa popłakałam się, buzię miałam całą we krwi, a dentysta niechcąco przeciął mi górną wargę. Pozniej przepisał leki przeciwbołowe i antybiotyk. Zastrzyk przestał działac i po powrocie do domu zaczęło tak boleć że nie mogłam wytrzymać. Dwa dni byłam opuchnięta, i leczyłam tą wargę. No ale nie było tak źle, wyrywanie zęba do najprzyjemniejszych rzeczy nie nalezy ale nie ma co panikować. Będzie oki, szybko minie. Pozdr. i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: wyrwanie zęba IP: *.kpk.gov.pl 21.10.04, 15:34 O rany, no to się nazywa horror! Aż się nogi pode mną ugięły jak przeczytałam. Może zabrać ze sobą męża do gabinetu żeby trzymał za rękę i uspokajał? A jak sam zemdleje(nie lubi zapachu krwi)to będzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: wyrwanie zęba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:56 Żeby Cię "pocieszyć" ;) - nie jesteś sama. Pewnie już jesteś "po", więc 3maj się - będzie dobrze. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=12633386 Odpowiedz Link Zgłoś