Dodaj do ulubionych

Zakole z jednej strony

11.12.20, 14:04
Witam serdecznie

Mam mały problem i może ktoś z użytkowników będzie w stanie mi doradzić.

Otóż po prawej stronie głowy zrobilo mi się już jakiś czas temu zakole.
Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to , ze lewa strona jest bez zmian.
Czytałem sporo o tym łysieniu androgenowym , ale zarówno ojciec , bracia , dziadkowie nie mieli z tym problemu i mają bujne fryzury. Także opcja genetyczna chyba odpada.

Wiem ,że powinienem wybrać się z tym do lekarza , ale ten cały covid troszkę mi to utrudnia . Zastanawiam się co może być tego przyczyna , że jedna strona jest normalna , a druga niestety nie :/ To trochę wróżenie z fusów , ale jakby ktoś z Was miałby pomysł , to byłbym wdzięczny. Bo zastanawiające jest to ,że mam to zakole tylko z jednej strony.
Mam 26 lat i jestem facetem. Dodam też , ze od paru miesiecy dostrzegam częstsze wypadanie włosów.

Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Zakole z jednej strony 12.12.20, 10:41
      Po pierwsze - należy dobrze się odżywiać, przede wszystkim różnorodnie.

Po drugie - istnieją szampony hamujące wypadanie włosów. Odkąd używam szamponu "Rzepa" firmy Joanna, zdziwiłam się, że to naprawdę działa. Nie jestem pewna, ale tych szamponów jest kilka rodzajów; ważne, żeby był "dla włosów wypadających".

Po trzecie - trzeba włosy czesać mocno asymetrycznie, podkreślając asymetrię linii nad czołem. Będzie to wyglądać na efekt zamierzony.

A do lekarza trzeba się wybrać, jak już nie będzie utrudnień. Bo pół biedy, jeżeli jest to łysienie androgenowe, ale może też świadczyć o jakimś niedokrwieniu w tym miejscu. Asymetrie w wypadaniu włosów, czy w siwieniu, mogą sygnalizować, że pod spodem jest coś nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka