Gość: alkaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 15:15 pomocy!!!podejrzewam,ze zaraziłam sie grzybica skóry,albo jej odmianą łupiezem pstrym.jakie są sparwdzone sposoby na pozbycie sie teg..:((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyczako Re: grzybica skóry 03.11.04, 17:27 ja na lupiez pstry stosuje pevaryl w sasztkach (na recepte) ale czasem udawalo sie kupic bez i pomagalo po kilku dniach... albo kup masc clotrimazolum bez recepty... ale lupiez ten ma tendencje nawrotowe... gdybys skorzystala tylko z masci musisz zlikwidowac lupiez na glowie bo to zrodlo zakazenia...smarowac sie najlepiej na noc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkaaaa Re: grzybica skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:47 dzieki za porady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: grzybica skóry IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.04, 14:12 Czy możesz mi przybliżyć jak wygląda łupież pstry? Obawiam się, że cierpię własnie na tę odmianę grzybicy. Mam białe przebarwienia skóry w bardzo różnych miejscach : pod pachami, w pachwinach, na dłoniach, na udach. Czy clotrimazol to wyleczy? Czy może zdobycie pevarylu będzie lepszym rozwiązaniem? I po ilu dniach wszystko ustąpi? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: grzybica skóry IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.11.04, 21:40 nizoral do mycia ciała i włosów, może być też nizoral w kremie. clotrimazolum też moze pomóc. ewentualnie selsun lub selsun blue. to z rzeczy bez recepty. koniecznie lekiem należy traktować też skórę głowy. Odpowiedz Link Zgłoś