Dodaj do ulubionych

grzybica skóry

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 15:15
pomocy!!!podejrzewam,ze zaraziłam sie grzybica skóry,albo jej odmianą
łupiezem pstrym.jakie są sparwdzone sposoby na pozbycie sie teg..:(((
Obserwuj wątek
    • patyczako Re: grzybica skóry 03.11.04, 17:27
      ja na lupiez pstry stosuje pevaryl w sasztkach (na recepte) ale czasem udawalo
      sie kupic bez i pomagalo po kilku dniach... albo kup masc clotrimazolum bez
      recepty... ale lupiez ten ma tendencje nawrotowe... gdybys skorzystala tylko z
      masci musisz zlikwidowac lupiez na glowie bo to zrodlo zakazenia...smarowac sie
      najlepiej na noc...
      • Gość: alkaaaa Re: grzybica skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:47
        dzieki za porady
      • Gość: Beata Re: grzybica skóry IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.04, 14:12
        Czy możesz mi przybliżyć jak wygląda łupież pstry? Obawiam się, że cierpię
        własnie na tę odmianę grzybicy. Mam białe przebarwienia skóry w bardzo różnych
        miejscach : pod pachami, w pachwinach, na dłoniach, na udach. Czy clotrimazol
        to wyleczy? Czy może zdobycie pevarylu będzie lepszym rozwiązaniem? I po ilu
        dniach wszystko ustąpi? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: justy Re: grzybica skóry IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.11.04, 21:40
      nizoral do mycia ciała i włosów, może być też nizoral w kremie. clotrimazolum
      też moze pomóc. ewentualnie selsun lub selsun blue. to z rzeczy bez recepty.
      koniecznie lekiem należy traktować też skórę głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka