strachliwamama 23.03.22, 10:45 Kto przeszedł, ale nie z powodu nowotworu? Szukam nadziei, moja mama leży w szpitalu z taka diagnoza, bardzo martwię się, ze niedrożność może być spowodowana nowotworem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 19:48 Więcej szczegółów ile ma lat ? jakie objawy ? na co chorowała czy miała problemy gastryczne jakie zastosowano leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
strachliwamama Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 20:26 Mama ma 65 lat, w zeszły poniedziałek zaczal bolec ja brzuch,w piątek wykonano usg jamy brzusznej- wynik Ok, brak wyproznien. W piątek wykonana kuracja środkiem do kolonoskopi, niestety nie zadziałała. W niedziele wizyta na sor- zalecenie lewatywy w warunkach domowych. Po lewatywie jedynie lekkie wypróżnienie. Wczoraj mama wylądowała na sor. Rtg jamy brzusznej wykazało niedrożność. Dzisiaj cały dzień lewatywy , jeśli jelito będzie oczyszczone kolonoskopia, a jeśli nie uda oczyścić, odrazu operacja.Mama przez ten czas narzekała na chwilowe mdłości, jednak bez wymiotów; bóle brzucha. Strasznie martwie sie, w głowie mam diagnoze onkologiczna… Odpowiedz Link Zgłoś
strachliwamama Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 21:20 Dlatego tak strasznie martwie sie Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 22:42 mój tata zmarł na raka jelita grubego a sąsiad na nowotwór jelita cienkiego co zjadł wymioty Odpowiedz Link Zgłoś
strachliwamama Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 22:48 Mój tata miał raka jelita grubego, żyje 7 lat po diagnozie, jego siostra tez rak jelita grubego, a ojciec rak jelita cienkiego..ja 37 lat i 3 razy już kolono miałam, również badania genetyczne w tym kierunku, które na szczęście wyszły dobrze… a teraz takie podejrzenia u mamy… jestem załamana, jutro wezystko się wyjaśni.. Odpowiedz Link Zgłoś
strachliwamama Re: Niedrożność jelita 23.03.22, 22:49 Jakie objawy miał Twój tata? U mojego taty nie było niedrożności,a bóle, biegunki, i anemia Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Niedrożność jelita 24.03.22, 01:33 Zaczął chudnąć Drożność miał Po operacji rok jako tako Potem prostata Po 3 latach zmarł z wycieńczenia organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
xena95 Re: Niedrożność jelita 07.11.23, 16:52 I jak zakończyła się ta sytuacja z mamą ? Odpowiedz Link Zgłoś
xena95 Re: Niedrożność jelita 07.11.23, 22:01 I jak zakończyła się ta sytuacja z mamą ? Odpowiedz Link Zgłoś