Gość: Poslaniec IP: *.246.101.58.Dial1.NewYork1.Level3.net 17.12.02, 02:30 Jestem za a nawet przeciw jak Walesa,tak czy owak ja na 100% zaglosuje na NIE!i wszystkich wzywam do tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joint Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.dialog.net.pl / *.jgora.dialog.net.pl 17.12.02, 03:08 Wzywac to sobie mozesz swojego czlonka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.246.101.58.Dial1.NewYork1.Level3.net 17.12.02, 04:25 Jak argument nie trafia to juz pozostaje tylko wezwac,bo inaczej poprowadza ich tow Wiatr i Miler za raczke i to jak glupiego pod chate.Zeby to tylko o nich chodzilo to pol biedy, a tu razem z nimi tez niestety nas i to jest najgorze . A ci co przemysla to sami dojda i tych faktycznie ze popedzac juz nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.12.02, 04:38 Gość portalu: joint napisał(a): > Wzywac to sobie mozesz swojego czlonka :-) no tak kogo tu mamy jestem Laska z Polski lubie palic jointy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Hej, poslanic z piekła rodem IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 04:35 Czy ty nie jesteś z tej skty radi Maryja ( pisze przez duże z innych powodów )? Co wy chcecie zrobić temu narodowi? Przybic jak krowę do pastwiska ( oczywiscie, które nie ma 1 hektara ) i nich się pasie? Jakim prawem wzywasz na nie? To już Papieża i wiekszości polskich biskupów nie słuchasz, tylko tego męciciela Rydzyka? Łatwo się straszy lud, żeby na nim żerować, manipulować i sciągać datki ... Umia Europejska to nasza szansa na zmianę, bo jak do tej pory, to nauczyliśmy się tylko kraść i nienawidzić. Chłopie ( nie obrażając rolników )nie ulegaj propagandzie "imperialistycznej" populistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiropagoimirago Re: Hej, poslanic z piekła rodem IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.12.02, 04:40 Gość portalu: benek66 napisał(a): > Czy ty nie jesteś z tej skty radi Maryja ( pisze przez duże z > innych powodów )? Co wy chcecie zrobić temu narodowi? Przybic > jak krowę do pastwiska ( oczywiscie, które nie ma 1 hektara ) i > nich się pasie? Jakim prawem wzywasz na nie? To już Papieża i > wiekszości polskich biskupów nie słuchasz, tylko tego męciciela > Rydzyka? Łatwo się straszy lud, żeby na nim żerować, manipulować > i sciągać datki ... Umia Europejska to nasza szansa na zmianę, > bo jak do tej pory, to nauczyliśmy się tylko kraść i > nienawidzić. Chłopie ( nie obrażając rolników )nie ulegaj > propagandzie "imperialistycznej" populistów. dales mu popalic benek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemnogrod II Re: Hej, poslanic z piekła rodem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.02, 05:21 Gość portalu: benek66 napisał(a): > Czy ty nie jesteś z tej skty radi Maryja ( pisze przez duże z > innych powodów )? Co wy chcecie zrobić temu narodowi? Przybic > jak krowę do pastwiska ( oczywiscie, które nie ma 1 hektara ) i > nich się pasie? Jakim prawem wzywasz na nie? To już Papieża i > wiekszości polskich biskupów nie słuchasz, tylko tego męciciela > Rydzyka? Łatwo się straszy lud, żeby na nim żerować, manipulować > i sciągać datki ... Umia Europejska to nasza szansa na zmianę, > bo jak do tej pory, to nauczyliśmy się tylko kraść i > nienawidzić. Chłopie ( nie obrażając rolników )nie ulegaj > propagandzie "imperialistycznej" populistów. A gdyby ksiedza Rydzyka nie bylo, to gdzie bys szukal "chlopca do bicia"? Jesli Rada Biskupow i Papierz to dla Ciebie ekonomisci pierwszej klasy to reprezentujesz jakies siermiezne myslenie. Sproboj podreperowac swoje poczucie wartosci; moze nie bedziesz jak ta krowa na lancuchu co czeka na zbawiciela - EU. Ten artykul z The Times to tez pewnie sprawka ks. Rydzyka albo Lukaszenki co? tygodnikforum.onet.pl/1103852,0,4206,922,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Ciemnogrodzie drugi, albo już setny IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 08:13 Jak ciemnogród to ciemnogród, a niby taki oczytany. Papież to się pisze przez ż, anie rz. Poza tym, podając autorytety kościelne ( dla ciebie to ciemnogród w sprawach ekonomicznych, bo ty wszystko wiesz najlepiej)dawałem przykłady ( moralnych autorytetów, którzy nie są tacy głupi jak ci się wydaje ) wypowiedzi dla ciemnogrodu. Co twoich gazetek, to powinienieś wiedzieć, że każdy pisze i drukuje to co mu pasuje i ile jak mu zapłacą,bez względu na to czy to w Nowym Yorku czy Berlinie. Wielu ( zwłaszcza amerykańskich Żydów), zrobi wszystko, by Polsce się nie polepszyło, by Polska nie weszła do Unii, bo będzie mocna, bo bedzie miała za sobą siłę Europy i nie będzie można nią poniewierać...Więc czytaj dalej te Żydowskie artykuły, ale mnie tu nie wyjeżdżaj czyje to dzieło. Co do Rydzyka, to nie źle spełnia swją misję ...kapłana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Mój argument ZA UNIĄ EUROPEJSKĄ.. IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 05:07 Mam znajomych przyjaciół w Portugalii i Hiszpanii, którym opowiadałem o naszych obawach przed wstąpieniem...Oni mieli takie same. Przed ich przystąpieniem też mieli populistów, którzy straszyli katastrofą ekonomiczną, wykupieniem ziemi, pogorszeniem standartu życia i inwazją Francuzów czy Niemców... NIC TAKIEGO NIE NASTĄPIŁO. I oni mieli okres przejściowy w niepełnych dopłatach ( Portugalia jeszcze ma, np. niepełne dopłaty do rolnictwa, - a jak powiadali rolnicy, to były pierwsze pieniądze jakie dostali, bo do czasów Unijnych, spożywali to co wyprodukowali, bez możliwości zarobku ). Jednak wszyscy moi przyjaciele, mówią mi, że najlepszą decyzją ich życia było - "TAK" - DLA UNII EUROPEJSKIEJ.Nikt z nich nie ma wątpliwości, że po wejściu, poziom ich życia znacznie sie poprawił ( to głosy rolników i robotników). Jasne, że nie wszyscy są jednakowo zadowoleni ( np. złodzieje ), ale nikt dzisiaj już nie podważa dobroczynny wpływ wejścia do Unii. Kazali mi przekazać Polakom - " Nie bójcie sie Unii, to nie diabeł, to demokracja narodów Europy". Przeciw wszystkim prorokom co to wszystko wiedzą ( z przyszłością włącznie) i mesjaszom, którzy walczą przeciw Unii jak z diabłem, wiem jedno - wejście do Unii Europejskiej Portugalii i Hiszpanii, zmieniło w kilka lat te kraje z najbiedniejszych w bogate. Ludziom żyje sie tam w miarę dobrze i dostatnio. A my Polacy, możemy tylko jechać do nich i pracować na czarno, jak murzyni, bo na tyle nas stać. Przy tych sukcesach jakie polskie rządy udowodniły do tej pory, bez interwencji z zewnątrz nie widzę przyszłości. Każy daje tu argumenty z własnej kieszeni. Straszy dla własnych potrzeb. Przestańmy mysleć jak złodzieje - "ile mi jeszcze nie dali". Dajmy Polsce szansę, jak inne narody pozwólmy stanąć wśród innych. JESTEM ZA UNIĄ EUROPEJSKĄ DLA POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemnogrod II Re: Mój argument ZA UNIĄ EUROPEJSKĄ.. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.02, 06:33 Gość portalu: benek66 napisał(a): > Mam znajomych przyjaciół w Portugalii i Hiszpanii, którym > opowiadałem o naszych obawach przed wstąpieniem...Oni mieli > takie same. Przed ich przystąpieniem też mieli populistów, > którzy straszyli katastrofą ekonomiczną, wykupieniem ziemi, > pogorszeniem standartu życia i inwazją Francuzów czy Niemców... > NIC TAKIEGO NIE NASTĄPIŁO. Hiszpania nie jest zintegrowana narodowo tak jak jest Polska. Znajdziesz rozne opinie. Hiszpanie przede wszystkim sa zadowoleni ze wspolnej waluty - bardzo ulatwia zycie turystom, z ktorych czerpia ogromny dochod. Polska jest atrakcyjna turystycznie, ale trudno jest porownywac sie z Hiszpania pod tym wzgledem. Ziemia *jest* wykupowana przez Anglikow a szczegolnie Niemcow w miejscach najbardziej atrakcyjnych turystycznie. Sa miejsca gdzie glownie slychac jezyk Niemiecki (Majorka). Ogolnie zyja tam przyjemni ludzie, ale czesto leniwi i chetni aby ktos inny za nich myslal o sprawach gospodarki. Majac przyjemny klimat i bogata historie, wcale sie im nie dziwie. > niepełnych dopłatach ( Portugalia jeszcze ma, np. niepełne > dopłaty do rolnictwa, - a jak powiadali rolnicy, to były > pierwsze pieniądze jakie dostali, bo do czasów Unijnych, > spożywali to co wyprodukowali, bez możliwości zarobku ) 10 mln Portugalczykow nie stac na wiecej niz Polske. Bez czapy ochronnej unii, drobne rolnictwo i przetworstwo portugalskie nigdy nie mogloby konkurowac skutecznie z Polska. Jedyne co maja wspolnego z naszym krajem to wiara Katolicka - 94%; moze akurat ten ich atrybut przekonuje Cie do Unii? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Re: Mój argument ZA UNIĄ EUROPEJSKĄ.. IP: *.mad.es.ibm.com / *.es.ibm.com 17.12.02, 14:41 Akurat teraz przebywam w Hiszpanii i wiem, ze benek66 ma racje. Tutaj nikt nie kwestionuje tego, ze jest lepiej. Jedyna "niewygoda" to najazd Marokanczykow, mieszkancow Ameryki Pld i Afryki. Co do euro to sie nie zgodze, bo choc obowiazuje juz prawie rok, to i tak wszyscy licza wszystko w pesetach. Problem przeciwnikow UE jest taki, ze nigdy nie byli zagranica i gowno wiedza. Ja mialem to szczescie, ze mieszkalem juz w kilku krajach i wszyscy sa zadowoleni z tego, ze sa w uni. Jasne, ze ludzie lepiej wyksztalceni maja wieksze szanse, ale na Boga, Polska bez uni tylko zbiednieje. To, ze ludzie boja sie zachodniej konkurencji swiadczy tylko o ich ograniczonych wizjach, niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Jestem za Unią, a przeciw poslaniec IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 05:21 D obrze ci się żyje poslaniec w tych stanach i chcesz, by zachować ten naród jak bydełko w starej stajnii. Dobrze, że Rydzyk miał tyle pieniędzy, by głosić swoje herezje po świecie ( nawet ty możesz go słuczć ), ale to co wy robicie temu narodowi ( zamykając go w swoim starym i pustym korycie ) woła o pomstę do nieba. Najpierw sprawdź swoją wiedzę o Unii Europejskiej, a potem sobie wzywaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.zydowce.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 08:18 Jestem za przystapieniem do Unii. Jednak nie odpowiadam za siebie jezeli Miller i spolka beda mnie do tego przez nastepne szesc miesiey namawiac. Moim zdaniem najlepszym wyjsciem bylaby dymisja tych Panow, wtedy latwiej bedzie mozna sklonic niezdecydowanych do glosowania na "tak". A swoja droga jak mozna sadzic, ze ludzie zaufaja osobom o tak niskim zaufaniu spolecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 08:36 Dlaczego pokazujecie większość złych opinii na temat UE! Bez UE Polska będzie niczym! Musimy wejść do Unii! Żeby teraz przekonać tych niedowiarków to już rola nie tylko rządu ale też telewizji, radia i prasy! Bądźcie więc sprawiedliwi pokazujcie też wypowiedzi ludzi którzy są zdecydowanie za wejściem Polski do Unii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Wejście do Unii Europejskiej to nie kolejne rozbiory!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 08:46 Ludzie kto wam takich głupot go głów napakował? Jak słucham lub czytam wypowiedzi ludzi, którzy są przeciwko wejściu Polski do Unii to aż wytrzymać nie mogę ze złości. Ich argumenty że nas okradną, że rozgrabią nasze ziemie, że będziemy gorzej traktowani. To straszne głupoty! Jakieś zacofane poglądy. Niektórzy mówią, że najlepiej to jakby nam dali 100% dopłat i jeszcze ze 500 miliardów Euro, to by było dobrze. Tylko nikt nam tyle nie da! A najlepiej jeszcze jak byśmy nic nie musieli robić a każdemu dali do ręki po 100 miliardów. Też by się pewnie wtedy taci znaleźli co by powiedzieli, że to za mało. Teraz dopiero widać jak naród polski jest zacofany, zawistny i pesymistyczny. Większość widzi, że szklanka jest do połowy pusta a jest przecież do połowy pełna! Walczmy o lepszą przyszłość naszych dzieci tak jak o naszą przyszłość walczyli nasi dziadowie podczas wojny!!! UNIA TO JEDYNE WYJŚCIE, NAJLEPSZE WYJŚCIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Kto walczy z Unią? IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 08:58 Wiesz koleś, kto walczy z Unią, ten kto jest chory na władzę i rządzenie, a wcale nie ważne są sumy, dodatki, lepsza przyszłość czy gorsza. Chodzi o to by naród był biedny, głupi i posłuszny. Nawet ten niby ksiądz Rydzyk, to na tym straszeniu Unią ( dobrze jak jest wróg, to ładwiej się sciąga datki), bo zastraszeni rodacy wolą oddać ostatni grosz, niż zginąć z rąk tego potwora ( czyt. Unia Europejska ). Większość oczywiście powtarza zasłuszane banialuki, lub szuka potwierdzenia w "artykułach". Sami napiszą, a potem podają jako dowód przeciw. A biedni rodacy wierzą, bo kto się zastanawia, co chciał osiągnąć autor i dlaczego pisze półprawdy ( czyli kłamie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciemnogrod II Kto walczy z Unią? Zaplute karly reakcji !!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.02, 04:08 Gość portalu: benek66 napisał(a): > ( czyt. Unia Europejska ). Większość oczywiście powtarza zasłuszane banialuki, > lub szuka potwierdzenia w "artykułach". Sami napiszą, a potem podają jako dowód > > przeciw. A biedni rodacy wierzą, bo kto się zastanawia, co chciał osiągnąć > autor i dlaczego pisze półprawdy ( czyli kłamie) "Potwierdzenia" i wyroczni to nawiedzeni szukaja w swietych tekstach. Natchnienia - ludzie slabi - a ktoz czasem nie jest? Ludzie nauki, postepu, i wolnosci walcza z cenzura. Za Twoje publiczne antyzydowskie poglady, w UE bedziesz mogl pojsc siedziec. Unijny internet to juz cenzura, a w tym zakresie obiektywnie mozna stwierdzic, ze w UE bedzie jeszcze gorzej. Z tego co tu piszesz wynika, ze jestes stalym sluchaczem Radio Maryja i ze strachu trzesiesz d.. . Czy wiesz, ze Jan Pawel II pozdrowil i poblogoslawil *publicznie* pracownikow tej rozglosni, wtedy kiedy rozni "malowani" zaczeli ja najezdzac w zeszlym miesiacu? Przestan ich sluchac (Radio Maryja) i przestan sie bac. Swiat stanie sie kolorowy. Posluszaj, pa polskie: pisze sie i mowi "zaslyszane" zamiast "zasluszane". I kto tu jest z Bialorusi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaw Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: 148.81.40.* 17.12.02, 08:46 Gazeta pisała, że w Unii będzie dla nas droższa żywność. Młodzi i pracujący jakoś się wyżywią. W referendum wezmą (lub nie) udział również emeryci. Czego dobrego oni mogą spodziewać się w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 08:53 A czego dobrego mogli się spodziewać nasi dziadowi walczący na wojnie? Walczyli dla nas, byśmy mogli teraz żyć w wolnym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Zagłosujcie na TAK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 08:51 To jedyna sznasa dla Polski, może taka się już nie powtórzyć. Nie bądźmy egoistami, nie patrzmy z zawiścią na innych. Dzięki Unii sami osiągniemy bardzo dużo. Walczmy o lepszą przyszłośc dla naszych dzieci i całego narodu, tak jak nasi dziadowie walczyli dla nas w czasie wojny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Re: Zagłosujcie na TAK!!! IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 09:02 Dzięki koleś, nie jestes sam. Ja na pewno zagłosuję na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karin Re: Zagłosujcie na TAK!!! IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 09:04 Ja też jestem za Unią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnow Re: Zagłosujcie na TAK!!! IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 09:06 Tarnow jest za Unią Europejską, choćby wszyscy nacjonaliści byli przeciw. ja to zrobię dla dobra tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcys Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.mrkch.pl / 10.17.0.* 17.12.02, 09:20 te opinie są żenujące. czemu mamy miec 100% dopłat skoro u nas są 2 razy niższe koszty produkcji w rolnictwie. i tylko o to chodzi? zresztą te dopłaty, przesunięcie z funduszy inwestycyjnych na bezposrednie dopłaty do produkcji(!!!) utrzyma tylko status quo na wsi. nie bedzie liczenia sie z rachunkiem ekonomicznym, bo rząd i tak da. Ja jestem przeciw unii. Tam jest tak naprawdę socjalizm i straszna biurokracja. A jak do nas przyjdzie ich kasa to łapę na tym położy PSL i dotować będzie swoich kumpli. Nam potrzebna jest prawdziwa terapia szokowa, balcerowicz powinien dokończyć to co zaczął. Kapitalizm zawsze się sprawdzał - tearz też by sie sprawdził. No ale jak pół kraju na rentach... Zresztą i tak za pół roku spadam do Australii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 marycys wie dużżżżżooo... IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 09:32 Może spadaj już teraz, bo to co piszesz to twoje mrzonki. Po pierwsze pieniądze dla rolników bedą posyłane bezpośrednio do nich ( nie przez rząd, ten tylko mały dodatek ). Po drugie Unia Europejska na bardzo dobry system kontroli ( i nie da sie kraść jak do tej pory )pieniędzy przesyłanych na konkretne cele. Po to też jest biurokracja, a nie jak w Polsce, by brać łapówki. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Typowe podejście Polaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 12:53 To się ugryź w d... i spadaj do tej Australii! Typowe podejście Polaczka: ja nie będę miał to inni też niech nie mają! Zawiść i jeszcze raz zawiść! Najlepiej jakby każdy wszystko olał i wyjechał do Austarlii jak Ty! Najlepiej się poddać i spie....ć do innego kraju a potem biadolić jak to źle w Polsce. Lepiej w ogóle nie głosuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacek Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 09:59 Niestety, prowadzona kampania sukcesu ukazuje tylko jedną strone medalu, a z integracją jest tak, że pewne rzeczy zmienią się an gorsze. A widzicie to w telewizji- bo ja nie... Będę za wejsciem, bo tak jest lepiej dla Polski, ale nie zdziwię się gdy inni powiedzą Unii: nie włąśnie za sprawą bylejakiej, zakłąmanej kampanii informacyjnej. Najlepiej możnaby ująć stosunek obecnej władzy do obywateli tytułem piosenki Kazika S: " Czy Wy nas macie za idiotów?" Co do zagrożeń wiem, bo studiuje integrację europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek66 Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.acessonet.com.br 17.12.02, 10:06 Gość portalu: Gacek napisał(a): > Niestety, prowadzona kampania sukcesu ukazuje tylko jedną strone > medalu, a z integracją jest tak, że pewne rzeczy zmienią się an > gorsze. A widzicie to w telewizji- bo ja nie... Będę za > wejsciem, bo tak jest lepiej dla Polski, ale nie zdziwię się > gdy inni powiedzą Unii: nie włąśnie za sprawą bylejakiej, > zakłąmanej kampanii informacyjnej. Najlepiej możnaby ująć > stosunek obecnej władzy do obywateli tytułem piosenki Kazika > S: " Czy Wy nas macie za idiotów?" Co do zagrożeń wiem, bo > studiuje integrację europejską. Przy jednym przyznaje ci rację. Zagrożenia są i bedą ( zawsze ), ale nie zawsze muszą sie spełnić, tym bardziej jeśli je znamy i zapobiegamy. Propaganda to propaganda, a ty myśl i pokazuj innym tak pozytywy jak i zagrożenia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 12:47 No pewnie, że są też jakieś zagrożenia. Wiadomo, że pierwsze kilka lat będzie ciężko ale wiedząc, że później może być tylko lepiej to nie ma innego wyjścia, musimy wejść do Unii. Przecież nikt nam nie obiecuje gór złota. To jak zwykle Polakom się wydaje, że to co nam zaproponowano to za mało. A to już od dawna wiadomo, że żeby coś wyjąć to najpierw trzeba włożyć!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Jak nie Unia to co??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 12:58 Ludzie Unia to jedyne, najlepsze wyjście dla Poski! Jak nie Unia to co połączymy się z Ruskimi, a może do Iraku ablo Al- Kaidy? Nie mówcie tylko, że mamay trzymać z USA! OK. jesteśmy w NATO ale Polska leży w Europie i to tu musimy działać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Pieronek Re: Jak nie Unia to co??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.12.02, 20:03 Władywostok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec Re: Polska przed referendum w sprawie UE IP: *.244.100.58.Dial1.NewYork1.Level3.net 18.12.02, 02:21 No dobra jesli mozna to i ja jeszcze dwa slowa bo jakies wyjasnienie sie Wam nalezy,przedewszystkim nie odpowiadam za LPR,ND,RM i ta opcje ale ich popieram.Z tego co wiem jednak ci WW wcale nie sa przeciwko Europie tylko uni,jest to zasadnicza roznica o ktorej bardzo prosze niezapominac,dodam ze LPR ma nawet swoich przedstawicieli w Radzie Europy.Dlaczego ue NIE to juz tyle sie pisze ze trudno teraz powtarzac.Powiem tylko ze wyobrazam sobie Europe jako jeden wielki wspanialy gmach w ktorym jednak kazdy z nas(narod) ma swoje mieszkanie.Wszyscy wspolnie dbamy zarzadzamy tym naszym domem zeby naprzyklad dach nie przeciekal i razem zylo sie nam w spokoju ,zgodzie bezpiecznie itp itd.Kazdy z nas ma prawo jednak do tego swojego mieszkania, prywatnosci, swojego Ja,i w koncu tozsamosci.JESLI KTOS MA DO MNIE PRZYJSC TO NIE DLATEGO ZE ON MA DO TEGO PRAWO (BO TAKI JEST CHORY PRZEPIS USTALONY DLA LOKATOROW),ALE TYLKO DLATEGO ZE JA GO SAM ZAPROSZE!!!.Wiecie jest takie przyslowie ze nie wolno do czyjejs duszy wchodzic z bucioromi(to ja mam wam to tlumaczyc?!).Unia przypomina mnie jakas wspolnote mieszkaniowa ,posowiecki kolchoz a nie domowe gospodarstwa.Ja nie wyroslem w jakims kubicu ,to nie jest zgodne z moja natura i zawsze sie bedzie ze mna klucilo ,i to juz jest pierwszy powod dla ktorego ja (unie) odrzucam . Drugi nie mniej wazny to ekonomiczny,doprowadzaja mnie do wscieklosci te wszystkie ograniczenia kwoty,limity ubijanie produkcji jawne i nie jawne(jak u nas w Polsce np Ozarow).Moze tez i dlatego ze tak bardzo lubie wolnosc wiec uznaje ze kazdy powinien produkowac co chce jak chce i kiedy chce jesli tylko uzna ze to moze sprzedac.Ograniczenia powinny byc tylko te podstawowe np zeby nie zagrazalo to ludzkiemu zdrowiu panstwu itp.To ze lubie wolnosc wcale nie znaczy ze unikam obowiazkow i wyznaje zasade ze obywatel ma niec obowiazki ale i przemysl(biznes) tez.Przyklad jeli uciekaja za granice bo tam jest tanszy robotnik to i na granicy powinni clo wieksze plaic.Obecnie w imie globalizacji i szybkiego zysku pieniadza mozna pozostawic po sobie (przenosnia)wyciety las i to do ostatniego pnia , nie liczac sie z faktem ze z tego lasu zyja przeciez ludzie.(dotyczy to nie tylko uni). Gadu gadu i znowu cala strona wiec moze tylko krotko na jakich warunkach moglbym zaglosowac za unia,a raczej bym to nazwal nasza Europa. 1)Nie wolno sie nikomu osiedlac bez zgody wladz krajowych i lokalnych spolecznosci,malzenstwa i rodziny nie dotyczy .Do pewnego okresu wszyscy powinni byc ze tak powiem sprawdzeni(karalnosc itp) i dopiero wtedy mogi by uzyskac pelnoprawne obywatelstwo.Pozwolilo by to uniknac konfliktow ,a przybyszom sie wtapiac.Chodzi mnie tez o zaszlosci historyczne Niemcy ,tego nie wolno zbagatelizowac ,wlasnie ze w imie pogodzenia sie bo jakakolwiek zla wola z ich strony do zgody nie doprowadzi. 2)Zadnego wykupywania ziemi nieruchomosci przed uzyskaniem obwatelstwa unikamy wyprzedaniu za bezcen i przeroznym kombinacjom.{Czyli obecne uprawnienia Dani i chyba Francji Alzacja -Lotaryngia} Jak maja kupic cudzoziemcy to my sie nie boimy ale tylko tych co do ktorych bedzie pewnosc ze przyniosa ze sobs jakis pozytek a nie cwaniactwo zlodziejstwo i ruine.Polskich zlodzieji i kryminalistow powinny obowiazywac te same progi.Tutaj wspoldecydowac powinni lokalne spolecznosci i wladze panstwowe.Nie sprzeciwial bym sie natomiast wszelkiej dzierzawie wynajmowaniu nawet dlugim okresom,prowadzeniu na tym dzialalnosci gospodarczej itp itd.Argument ze np nikt nie bedzie chcial zakladac fabryki nie na swoim do mnie nie trafia,biznes mozan przewidziec na ile? 10-20-30 lat i nie wiecej. 3)nie ma zadnych limitow kwot ograniczen,KAR! za przekroczenia a jeli juz to np bakteri w mleku ale nie jego produkcji czy krzywizne banana.NIE MA TEZ ZADNYCH DOPLAT DO ROLNICTWA !,ani naszego aniu unijnego!.Nie ma doplat do jakichkolwiek zakladow z tym ze zrobil bym wyjatek,czasowo dla obecnych zakladow panstwowych( tez umazanie dlugow),lub jesli by to mialo wywolac jakies perturbacje spoleczne np masowe bezrobocie upadek gospodarki itp.Bardziej jesli mozliwe to powinno byc w formie bezprocentowej moze bezzwrotnej pozyczki. Kazdy kraj ma prawo do wlasnego podatku (najlepiej liniowy!)i ochronie granic a przedewszystkim ochrone runku cla.Wizy zniesc ,turystyka, przemieszczanie sie, studiowanie, bez problemu,kazdy sadzony w kraju gdzie popelnia przestepstwo a nie trybunal europejski.Wszedzie obowiazuja dwa jezyki jako pierwszy danego kraju i drugi angielski . Jest powinna to(Europa) w koncu byc luzna federacja samodzielnych panstw bez jakielkowiek czapy ,a problemy powinny byc rozstrzygane przez przedstawicieli wszystkich panstw na zasadzie glosowania. To wszystko jesli cos pominolem to nie powinno miec wiekszego znaczenia.CZY NAPRAWDE ZADAM(MY)ZA WIELE I DLACZEGO?,i zaznaczam ze to tylko propozycje. Chcialem jeszcze tylko zwrocic uwage na wpis zwolennika! uni,Gosc "Obcy" ,watek:"Jest porozumienie unia zgodzila sie na zadania...",z dnia 15-12-2002,i z godziny 21:59. Jak znajdziecie sami to lepiej zapamietacie. Bardzo ciekawie tez pisze Robert de molesme oraz Brzytwa, Pablo, Finicio i wszyscy. Tak sie sklada ze w zwiazku z moja praca bede przez tydzien nie obecny.Powinienem sie pojawic przed swietami ale na wszelki wypadek i tu juz bez zadnych limitow tak dla zwolennikow jak i przeciwnikow:Zdrowych Wesolych oraz Dosiego Roku!. Odpowiedz Link Zgłoś