08.08.23, 13:42
gdzie można złożyć skargę na pracownię RTG? rzecznik praw pacjenta radzi zwrócić się do bezpośredniego przełożonego placówki. skąd mam wiedzieć kto jest przełożonym?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: skarga 08.08.23, 13:55
      Nie o nazwisko chodzi, tylko o funkcję kierownika, dyrektora tej konkretnej placówki/przychodni/szpitala
      • malwa200 Re: skarga 08.08.23, 14:34
        no właśnie. jak się dowiedzieć? nie mam pojęcia
        • mrs.rena Re: skarga 08.08.23, 16:34
          Ja kiedyś wysłałam na podany mail na stronie przychodni. Jak się okazało - trafiło bezpośrednio na szefa.
        • koziorozka Re: skarga 08.08.23, 19:13
          Nie wiesz, gdzie robiłaś prześwietlenie?
          • malwa200 Re: skarga 09.08.23, 08:25
            wiem ale w necie nie ma podanego e-maila
            • koziorozka Re: skarga 09.08.23, 16:53
              To zadzwoń i się dowiedz
              Skarga na piśmie, kartce papieru osobiście w kopercie albo pocztą też jest dozwolona.
              • malwa200 Re: skarga 09.08.23, 18:47
                ale przecież wiadomo, że swój swojego będzie bronił. wiadomo, że właściciel prywatnej pracowni będzie krył swoich pracowników. myślałam, że jest jakiś obiektywny zwierzchnik
                • malwa200 Re: skarga 09.08.23, 18:52
                  swoją drogą od dawna zastanawia mnie pewien fakt, że wszyscy dentyści przyjmujący prywatnie-zawsze kierują do tej właśnie pracowni RTG . wręcz nachalnie. a mamy przecież również b. dobrą pracownię radiologiczną na NFZ- z nowoczesnym sprzętem, a do niej nikt nie kieruje. dziwne. hmm

• koziorozka Re: skarga 10.08.23, 05:59
                  malwa200 napisała:

> ale przecież wiadomo, że swój swojego będzie bronił. wiadomo, że właściciel pry
                  > watnej pracowni będzie krył swoich pracowników.
                  ------------------
                  Wiadomo? A ja myślałam, że szefowi przychodni zależy na zadowolonych pacjentach, bo konkurencja nie śpi. Premie też wszystkim pracownikom przyznaje po równo? Skąd ty to wszystko wiesz?
                  Nadzór nad sposobem prowadzenia działalności leczniczej prowadzi minister zdrowia.
                  • malwa200 Re: skarga 10.08.23, 09:02
                    no dobrze. to jak znaleźć przełożonego pracowni, jeśli nie ma namiarów?
                    • snajper55 Re: skarga 10.08.23, 10:28
                      malwa200 napisała:

> no dobrze. to jak znaleźć przełożonego pracowni, jeśli nie ma namiarów?

Gdy prowadzisz własną firmę to kto jest twoim przełożonym? Czyje polecenia wykonujesz? Kto ci wypłaca wynagrodzenie? Kto ci podpisuje zgodę na urlop?

S.
                  • malwa200 Re: skarga 10.08.23, 09:03
                    ale będzie się bał konsekwencji. więc byłoby dla mnie bezpieczniej zwrócić się do kogoś wyżej
                    • snajper55 Re: skarga 10.08.23, 10:29
                      malwa200 napisała:

> ale będzie się bał konsekwencji. więc byłoby dla mnie bezpieczniej zwrócić się
                      > do kogoś wyżej

Pisz do ministra zdrowia. Choć może do premiera będzie lepiej?

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka