18.08.24, 09:27
Czesc pisze z tym poniewaz termin u lekarza dlugi a chcialbym wiedziec czy moze ktos mial podobnie, od moze 2-3 dni czuje z tylu glowy dziwny ucisk ktory rozchodzi sie na calosc a najbardziej na przod i zatoki, bardzo sie tego boje i na swoje nie szczescie czytam po internetach co to moze znaczyc a jedyne odpowiedzi to albo guz albo tetniak… Bylem niedawno w szpitalu na badaniach kontrolnych w ktorych wszystko wyszlo w porzadku. Krew, krew z wymazem, mocz, usg idealne. Stres i nerwy zzeraja mnie od srodka i juz nie wiem co ze soba robic, staram sie jakos uspokajac typowymi domowymi sposobami: melisa, trening oddechu czy treningi autogenne shultza. Na dodatek dzis po przebudzeniu poczulem bol brzucha i odrazu schiza, na szczescie po wypiciu kawy bol ustapil. Prosze o odpowiedzi. Milego dnia….
Obserwuj wątek
    • demureklemurek Re: Pomocy 18.08.24, 10:19
      Dodam tez ze jestem strasznym hipochondrykiem i mimo ze nic mi nie jest to czuje sie chory a normalnie funkcjonuje..
      • koziorozka hipochondria 18.08.24, 17:27
        demureklemurek napisał(a):
        > Dodam tez ze jestem strasznym hipochondrykiem i mimo ze nic mi nie jest to czuje sie chory a normalnie
        > funkcjonuje..
        -----------------
        Nerwica hipochondryczna może wywołać też depresję, więc uważaj, bo leczenie jest trudne.
        Terapia jest długa i czasem bolesna (ból nie fizyczny a psychiczny)
        Zapisz się do psychiatry - terminy są długie, ale im dłużej będziesz zwlekać, tym dolegliwość będzie większa i cięższa do leczenia

• demureklemurek Re: hipochondria 18.08.24, 18:27
          A ten ucisk z tylu glowy to normalne?… mam juz tak kolejny dzien, jak wrocilem ze szpitala to samo i potem moze 3 dni przerwy i potem znowu nerwy i ucisk wrocil a znika jak robie jakies cwiczenia i to tylko na chwile
          • demureklemurek Re: hipochondria 18.08.24, 18:28
            Bo przed tymi kontrolnymi odlezynami tam nie moalem nigdy takiego ucxucia
          • sp9tcu Re: hipochondria 18.08.24, 22:04
            W jakim szpitalu
            z jakiego powodu ?
            • demureklemurek Re: hipochondria 18.08.24, 22:11
              Zwykly szpital a powod to szybka akcja serca natomiast badania wykazaly ze nie mam zadnyc zmian w miesniu sercowym
    • demureklemurek Re: Pomocy 18.08.24, 13:46
      Przy tym ucisku glowa mnie absolutnie nie boli, jedyne co czuje to raz na jakis czas pojedyncze ukłucie po prawej stronie a tak to nic
    • sp9tcu Re: Pomocy 18.08.24, 22:02
      Sprawy nowotworowe 0.0001 %
      Od kręgosłupa 10 do 20 % a nawet 30 %
      Od zatok 10 %
      Sres ,newy ,napiecie ,ból napięciowy 70 %
      • demureklemurek Re: Pomocy 19.08.24, 13:38
        No wlasnie czuje taki ucisk w zatokach i mam zatkany nos, uzywam spreju Xedine HA zeby odetkalo, z kregoslupem nigdy nie mialem problemow nie bolal ani nic. Natomiast stres i nerwy pojawiaja sie codziennie, codziennie mysle o chorobachc i co ze mna bedzie… w srode wizyta u psychologa pierwsza w zyciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka