Dodaj do ulubionych

Bóle głowy, układ pokarmowy

18.12.24, 16:46
Witam was. Mam pytanie. Mam bóle głowy już od ponad 2 lat. Próbowałam wielu rzeczy, niestety nie skutkują. Byłam też na eliminacjach żywieniowych (ograniczony gluten, laktoza z powodu nietolerancji). Nie poprawiło to mojego stanu zdrowia, bóle są częstsze i mocne. Dodam, że suplementuje witaminy i dodatkowo wspieram układ pokarmowy. Ostatnio miałam też sytuację, że spróbowałam po dłuższym czasie niejedzenia trochę dżemu jabłkowego i potem całą noc bolał mnie brzuch, głównie jelita. Od tego czasu też jest źle z bólami głowy. Co robić? Może ktoś też miał podobne problemy. Ja już nie wiem od czego są tak na prawdę te bóle.
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 16:53
      To i tak dobrze, że nie masz do tego zawrotów głowy. Ja wczoraj czułam się jak na karuzeli - jakbym wirowała razem z łóżkiem a do tego pulsowanie krwi w nogach i puls który od kilku dni rzadko spada poniżej 80. mówią że im dłuższy czas potrzebny na spadek pulsu po wysiłku do poziomu normalnego tym gorzej z sercem. Bóle brzucha to osobna bajka. Plus oddawanie moczu co 7-8 h.
      • oliwia828 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 18:02
        A masz zdiagnozowane bóle głowy z jakiegoś konkretnego powodu? Czy robisz jeszcze jakieś badania i w jakim kierunku?
        • chocolate_dog123 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 18:10
          Od kilku miesięcy już nie miałam bolu głowy. Jedynie nerw trójdzielny - od zębów - i zawroty, ale to może być od serca. Badań masa i nic - ponoć, jeśli wierzyć w wiarygodność tychże badań laboratoryjnych i obrazowych.
          • oliwia828 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 18:19
            Rozumiem. W takim razie współczuje i życzę zdrowia.
            • sp9tcu Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 18:28
              Możesz mnie nawet hejtować tak mówi mój lekarz dietki suplementy witaminowanie i tak się kończy jak nie zmienisz stylu życia to będzie z tobą bardzo źle co teraz zrobić po pierwsze podstawowa bardzo duże badania krwi a więc morfologia morfologia z rozmazem następnie wszystkie próby wątrobowe i próby trzustkowe kreatynina mocznik cholesterol próby próby tarczycowe No nie wiem jak to się dokładnie nazywa minerały w tym potas sód magnez żelazo witamina B12 następnie USG jamy brzusznej Przedtem oczywiście szczegółowe badanie moczu USG tarczycy jak te badania zrobisz to będziesz wiedziała na czym siedzisz a że masz takie rzeczy pod ziemię to znaczy że twój organizm już świruje nie chodzi o choroby psychiczne tylko tymi suplementami diety witaminami zabiłaś nieładnie mówiąc swój organizm czy piłaś dużo witaminy D witaminy K tranu jeśli Jeśli tak to gratuluję głupoty są to witaminy nierozpuszczalne w wodzie i kumulują się w organizmie
            • chocolate_dog123 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 18:31
              Nie masz nadkwasoty, refluksu? To też może dawać bóle głowy. Bakterie w przewodzie pokarmowym? Ew. ból głowy od kręgosłupa szyjnego.
              • oliwia828 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 19:43
                Raczej mam niedokwaszony żołądek, refluks też, ale niewiadomo z czego wynika. Może przerost bakteryjny, trzeba by było zrobić na to badanie.
                • chocolate_dog123 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 20:03
                  Ja też kilkanaście lat temu przy gastro usłyszałam że mam niedokwaszony więc należy częściej jeść. typowe przy dolegliwościach z tarczyca. natomiast inny lekarz stwierdził że pewnie nadkwasota.
                  • oliwia828 Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 18.12.24, 20:30
                    tarczycę mam niby okej, usg robilam i badania ze krwi są dobre. możliwe, że trzeba dokwaszać żołądek, zwlaszcza po tych eliminacjach żywieniowych.
                    • koziorozka Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 19.12.24, 14:48
                      Nie wiem czy ci to pomoże, ale lekarze bywają bezradni.
                      Co nie znaczy, ze należy rezygnować z leczenia.Tylko trzeba szukać odpowiedniej dla siebie metody
                      Poczytaj
                      journals.viamedica.pl/polski_przeglad_neurologiczny/article/view/20102/15805
                      • sp9tcu Re: Bóle głowy, układ pokarmowy 19.12.24, 20:51
                        W skrócie Powiem tak sprawy nowotworowe jeden na milion a następnie kolejność przypadkowa kręgosłup napięcie ciśnienie stres brak minerałów kłopoty żołądkowe eksperymenty z jedzeniem i wiele wiele innych rzeczy wyłączam się z tego tematu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka