Dodaj do ulubionych

Maszkaron ???????

23.11.04, 01:53
Od roku mam lekką nadwagę. Ostatnio usłyszałam jak koledzy ze studiów mówili
że jestem maszkaron ? Co to w ogóle znaczy, mam się obrazić na nich. Ważę 68
kg przy wzroście 168. CZy maszkaron to to samo co pasztet.. ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Telli Re: Maszkaron ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 09:04
      Chłopakom chodziło o Twoje dodatkowe kilogramy. Powinnaś sprawdzić jaka jest
      prawidłowa waga przy Twoim wzroście. Ale raczej nie masz powodów do depresji z
      powodu wagi. Nie każdy wyglądać musi jak szkielet. Czy sie obrazić sama
      zdecyduj. Dobrze jest jednak wiedzieć co znaczy słowo "maszkaron". Maszkarony
      to część attyki krakowskich Sukiennic. Te akurat pochodzą z XVIw. i są dziełem
      Santi Gucciego. Możesz je obejrzeć na stronie:
      www.krakow.demeter.kim.pl/index.php?parametr=detale/maszkarony/maszkarony
      • Gość: dfgdhs Re: Maszkaron ??????? IP: 195.136.118.* 30.11.04, 15:23
        hahaha maszkaron, a to dobre!
    • Gość: Aga Re: Maszkaron ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:36
      hihihihi
      • szept_ciszy Re: Maszkaron ??????? 23.11.04, 12:51
        wydaje mi się ze raczej nie chodziło im o Twoją wagę, bo jest ona prawidłowa,
        nooo ... jest to górna granica, ale nie jest z Toba źle. obejżyj tą strone,
        którą wysłała jedna osoba wypowiadająca się na ten temat i zobacz... Pewnie im
        chodziło o Twoją twarz, sorry, nie obraź się. Maszkaronem nie określa się osobę
        grubą, a brzydką.
        • Gość: Teresa Re: Maszkaron ??????? IP: *.net-serwis.pl 23.11.04, 12:56
          no i po kiego grzyba to napisalas?
          jestes okrutna i glupia, czy tylko az tak glupia?
          mozesz sie obrazic!
          • szept_ciszy Re: Maszkaron ??????? 23.11.04, 13:01
            to było do mnie? nie nie obraze się, bo ćwierćinteligentnym półgłówką się
            wybacza. A jeśli ktos tu jest głupi to chyba ty. nie chciałam nikomu sprawić
            przykrości, poprostu chciała znać prawde to już wie. przynajmniej nie będzie
            się katować niepotrzebnie dietami, tylko postara się zadbać o swój wygląd.
            • Gość: barka Re: Maszkaron ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:56
              Umiejętny makijaż dobrze dobrana fryzura i odpowiednie dostosowanie ubioru do
              swojej sylwetki jest sztuką. Łatwo popsuć zbyt ostrym lub nieodpowiednim
              makijażem najładniejszą buzię lub uzyskać wręcz koszmarny efekt zakładając mini
              lub spodnie wtedy gdy sylwetka wymaga pewnego tuszowania mankamentów. Myślę, że
              to może o to chodziło chłopakom. Pamiętaj, że wszystko to są umiejetności
              których można nabyć , ba których każda kobieta uczy się z wiekiem. Żadna z nas
              nie jest ideałem, ale wiele umiejętnie tuszuje swoje braki.
              • szept_ciszy Re: Maszkaron ??????? 23.11.04, 15:03
                Barko, zgadzam się z Tobą w 100% z ust mi to wyjęłaś
                • Gość: Megi Re: Maszkaron ??????? IP: 195.136.118.* 28.11.04, 12:59
                  nieźle musisz być szkaradna!!! fuuuuuuuuj
    • Gość: Megi Re: Maszkaron ??????? IP: 195.136.118.* 28.11.04, 17:19
      dość że brzydka to na dodatek gruba
      • Gość: barka Re: Maszkaron ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:09
        Droga Megi nie lubi wałasnego lustra. :DD
      • Gość: iloveyou Re: Maszkaron ??????? IP: 80.51.90.* 28.11.04, 20:42
        > dość że brzydka to na dodatek gruba
        jestes brzydka i gruba? wspołczuje!
    • Gość: zz Re: Maszkaron ??????? IP: *.pomorzany.v.pl 28.11.04, 21:00
      Juz tu bylas i tak ocenilas forum, jako ono ocenia ciebie teraz.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=17380773&a=17380773
    • Gość: Ania Do novika7 czy jak Ci tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:31
      Jak nie masz co robic, to zajmij sie czyms. A takie historyjki to
      sobie...daruj. Nikt Cie nie zaprasza do rozmowy na tym forum.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=17380773&a=17380773
      • Gość: Jaga Re: Do novika7 i innych IP: *.chello.pl 28.11.04, 22:57
        Jesteście beznadziejni Ci którzy się nabijają z Noviki,nie wiecie jak to jest
        gdy np w organizmie coś się nie odwracalenie zepsuje ,wypadaja włosy itd bo Was
        na Wasze szczęscie jeszcze zycie nie kopnęło ,oczywiście że wygląd jest ważny
        ale Wy nie macie czegoś co się tak naprawdę liczy ---szare komórki wyginęły u
        was już w życiu płodowym.Ona jak sie wkurzy i bedzie konsekwentan[o ile nie ma
        problemów z tarczycą]schudnie ,zajmie jej to pół roku[racjonalne
        żywienie ,znmiana nawyków ,ruch]i dopnie swego.Wiekszośc ludzi może być ładna i
        co z tego jeśli pod"ładnym "opakowaniejm jest pustka---a na co komu ładny
        manekin?Ja jestem bardzo chora mimo że mam 20 lat[mam chorobę
        autoimmunologiczną]której na dzień dzisiejszy się nie leczy jestem jeszcze
        szczupła 1,70 niecałe 60 kg wagi ,i co ,wypadają mi włosy ,sa nieziemsko
        suche ,mam skórę na maxa suchą ,bolą mnie oczy i bedę jesli sama sobie nie
        pomogę miała dożywotnią niedoczynność tarczycy bo mam jej zapalenie ,dostałam
        suchego oka ,źle wyglądam i się tak czuję.Nie zawsze ma się wpływ na swe
        zdrowie a Wy po prostu jesteście nieludzcy zakładajac że będziecie całe życie
        fenomenalnie wyglądać,przydałoby się trochę empatii bo ciekawe kto WAs będzie
        chcial znać jak wam sie wygląd zepsuje,a macie podły charakter.
        Polecam szczerą refleksję nad sobą --i bez ataków na mnie taka prawda a to że
        prawda w oczy kole przeto kłamstwo wole ?![Wasz wybór]
        Novika zawsze da się coś sensownego ze soba zmienić,albo akceptujesz siebie
        taka jaka jesteś a jesli istnieje możliwość i masz dosyć swego wyglądu to choć
        to wydaje się niemożliwe zmiana jest zawsze MOżliwa to Twój wybór
        • Gość: Lila Re: Do novika7 i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:58
          Jaga, nie denerwuj sie. Zobacz, Novika zrobila sobie zart. Juz kilka razy
          wypowiadal sie na tym foru. Znajdz sobie jej wypowiedzi, to zobaczysz. ja tez
          sie na poczatku oburzylam, co to za ludzie, ale potem...zreszta sama ocen :)
          • Gość: Jaga Re: Do novika7 i innych IP: *.chello.pl 29.11.04, 01:29
            Jeśli tak to zwracam honor
            • Gość: Megi Re: Do novika7 i innych IP: 195.136.118.* 29.11.04, 10:10
              napewno to nie był żart, napewno jest obleśna
    • Gość: JM Re: Maszkaron ??????? IP: 195.136.118.* 30.11.04, 15:24
      na studia chodzi a nie wie co to jest maszkaron. ciemnota sie szerzy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka