Dodaj do ulubionych

wypadające włosy

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.04, 17:20
czy ktoś mógłby polecić jakiś preparat na powstrzymanie wypadania włosów...
Będę wszięczna.
JAGA
Obserwuj wątek
    • szept_ciszy Re: wypadające włosy 27.11.04, 17:28
      może jakieś tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego?
    • szept_ciszy Re: wypadające włosy 27.11.04, 17:29
      zalezy tez od tego z jakiej przyczyny wypadają Ci włosy, jeśli to brak witamin
      skrzyp powinien zadziałać a jeśli hormony to niezabardzo
      • monika_5 Re: wypadające włosy 29.11.04, 10:21
        Jesli to hormony to właśnie odżywka NISIM -blokuje jakiś hormon odpowiedzialny
        za łysienie.
        • aleksander555 Re: wypadające włosy 27.12.04, 21:33
          Hey Panowie mający problemy z łysieniem. Czy ktoś z Was słyszał o takim środku:
          www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=&id=78&poz=
          Jeśli tak to napiszcie mi coś o tym, nie jest tani bo za 2 butelki trzeba dać
          170zł ale może to naprawdę jest coś warte.Reklamują się dość ostro.
          Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam.
          • Gość: olka Re: wypadające włosy IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 28.12.04, 00:49
            > Hey Panowie mający problemy z łysieniem. Czy ktoś z Was słyszał o takim środku:
            > www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=&id=78&poz=
            > Jeśli tak to napiszcie mi coś o tym, nie jest tani bo za 2 butelki trzeba dać
            > 170zł ale może to naprawdę jest coś warte.Reklamują się dość ostro.
            > Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam.

Dla panow jest dobry Loxon 5% albo Piloxidil (istnieja 2 rodzaje, to ten
            mocniejszy, ale ciezko go dostac w aptece)
          • kzej Re: wypadające włosy 19.01.05, 15:01
            Witam,
            nie wierz w cuda, co wypadlo nie odrosnie. Mozna zahamowac proces lysienia i
            ewentualnie tylko troszke "zwiekszyc" czupryne. Polecam srodki Klorane,
            szczegolnie szampon i balsam/odzywke oraz Seboradin oraz nafte kosmetyczna.
            Dobre sa rowniez produkty Ducray'a, ale niestety nieco drozsze od Klorane. Na
            pewno pomoga przy systematycznym stosowaniu.
      • Gość: jolka Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:20
        garśc suszonych pokrzyw + garść suszonych liści brzozy zalać spirytusem
        potrząsać przez 7 dni a potem wcierać w skórę głowy 2 razy w tygodniu dodatkowo
        kup sobie wyciąg skrzypu z pokrzywą mi pomogło - powodzenia
    • to-ja-007 Re: wypadające włosy 27.11.04, 19:24
      Do srodka - preparat z drozdzami i skrzypem, ewentualnie biotyna ...
      Poza tym gdy przyczyna nie jest niedobor witamin - pomagaja ampulki z aminexilem
      np. Vichy. Drogie ale skuteczne, tylko trzeba te 1-3 miesiace poczekac an efekt.
      Warto sie dowiedziec co jest przyczyna wypadania wlosow.

• Gość: man Re: wypadające włosy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.11.04, 19:29
        Często wypadanie włosów u kobiet to skutek niedoboru żelaza w wyniku
        niewłaściwej diety lub obfitych krwawień miesiączkowych. Wtedy pomaga Vitapil
        lub Falvit albo Biovital. Można też wcierać ampułki Seboradin za ok. 20 zł.
        • heidiklum Re: wypadające włosy 29.11.04, 00:01
          Mi pomogl lotion regeneracyjny Seboradin + tabletki ze skrzypem. Farbuje wlosy
          i naprawde byly mocno zniszczone. Teraz dotykam ich z przyjemnoscia.
    • Gość: agata Re: wypadające włosy IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 19:41
      Jeśli to wypadanie jest tymczasowe to spróbuj cynku najlepiej zincteral
      1-2 dziennie. Ja zaczęłam to zażywać ze względu na zajady. Niestety nie pomogło
      ale za to przestały mi wypadać włosy.
    • monika_5 Re: wypadające włosy 27.11.04, 19:43
      Mnie pomógł dopiero szampon NISIM, ale kup odżywkę do wcierania jest mocniejsza.
      • Gość: Jaga Re: wypadające włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.04, 22:34
        Bardzo dziękuję za te odpowiedzi.
        Łysiejąca Baba Jaga :)
    • Gość: aga Re: wypadające włosy IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 28.11.04, 11:26
      mi baaaardzo ale to bardzo pomógł szampon, który kupuje się w apetce za ok. 7
      zł z wyciągiem ze skrzypu polnego. Nazywa się Radial, taka nieduża pękata
      zielona butelka. I odżywka Treatment Wax (słoik) za ok. 17 zł. I falvit.
      Włosy przestały wypadać, zaczeły się byłyszczeć i układać.
      • Gość: milkshake Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:32
        Mnie tez wypadaly wlosy myslalam, ze to z powodu niedoczynnosci tarczycy, ale
        lekarz ostatecznie tego nie potwierdzil. Przepisal mi natomiast witamine E
        400mg biore trzy rzay dziennie, oprocz tego myje wlosy szmponem Klorane (czy
        jakos tak) ktory kupuje sie w aptece. To pomoglo. Rozne specyfiki ze skrzypem
        nie zadzialaly...
        • Gość: man Re: wypadające włosy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.04, 14:36
          Szampon Klorane wzmacniający z chininą. Z polskim pomagają szampony Radical, a
          w przypadku tłustych włosów Seboravit oraz Dermena.
          • fridolino Re: wypadające włosy 28.11.04, 16:54
            dobre i skuteczne ale za to drogie sa preparaty vichy <szampon odzywka i
            ampolki> do tego witaminy np centrum
            Kamila
    • Gość: hotcot Re: wypadające włosy IP: *.revers.nsm.pl 29.11.04, 10:15
      Nie wiem jaka jest przyczyna wypadania włosów u Ciebie, ale mnie po
      długotrwałym stresie pomógł płyn w ampułkach z wyciągiem z placenty (do
      kupienia w sklepach zaopatrzenia fryzjerów). Działa na odrastanie włosów na 100
      %. Jako kurację wzmacniającą i kondycjonującą włosy poleciłabym wynalazek mój
      własny:
      2-3 żółtka
      4 łyżki oliwy z pestek winogron
      2 łyżki nafty kosmetycznej
      kilka kropli wit. A w płynie
      kilka kapsułek oleju z wiesiołka
      Zmieszać ze sobą (konsystencja rzadkiego majonezu). Można dodać kilka kropli
      soku z cutryny. Nałożyć na skórę głowy i włosy, przykryć czepkiem foliowym i
      ręcznikiem na 0,5 godziny, potem delikatnie zmyć wodą, potem normalnie
      szamponem. Włosy są miękkie, błyszcące, mają zdrowy wygląd. Kuracja dobra do
      włosów przesuszonych słońcem i/ lub farbowaniem.
      Pozdrawiam
      • ja_asiaczek Re: wypadające włosy 28.12.04, 00:00
        Przepis świetny, ale tylko do włosów suchych. Przy tłustych zdecydowanie
        odpada. Czymś podobnym dorobiłam się strasznego łojotoku, mam włosy tłuste
        • Gość: Alka Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:08

Zincas forte w aptece 6 zł, cynk.
          1 tyabl dziennie - mnie pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka