Gość: jaga IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.04, 17:20 czy ktoś mógłby polecić jakiś preparat na powstrzymanie wypadania włosów... Będę wszięczna. JAGA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szept_ciszy Re: wypadające włosy 27.11.04, 17:28 może jakieś tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego? Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: wypadające włosy 27.11.04, 17:29 zalezy tez od tego z jakiej przyczyny wypadają Ci włosy, jeśli to brak witamin skrzyp powinien zadziałać a jeśli hormony to niezabardzo Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: wypadające włosy 29.11.04, 10:21 Jesli to hormony to właśnie odżywka NISIM -blokuje jakiś hormon odpowiedzialny za łysienie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander555 Re: wypadające włosy 27.12.04, 21:33 Hey Panowie mający problemy z łysieniem. Czy ktoś z Was słyszał o takim środku: www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=&id=78&poz= Jeśli tak to napiszcie mi coś o tym, nie jest tani bo za 2 butelki trzeba dać 170zł ale może to naprawdę jest coś warte.Reklamują się dość ostro. Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: wypadające włosy IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 28.12.04, 00:49 > Hey Panowie mający problemy z łysieniem. Czy ktoś z Was słyszał o takim środku: > www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=&id=78&poz= > Jeśli tak to napiszcie mi coś o tym, nie jest tani bo za 2 butelki trzeba dać > 170zł ale może to naprawdę jest coś warte.Reklamują się dość ostro. > Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam. Dla panow jest dobry Loxon 5% albo Piloxidil (istnieja 2 rodzaje, to ten mocniejszy, ale ciezko go dostac w aptece) Odpowiedz Link Zgłoś
kzej Re: wypadające włosy 19.01.05, 15:01 Witam, nie wierz w cuda, co wypadlo nie odrosnie. Mozna zahamowac proces lysienia i ewentualnie tylko troszke "zwiekszyc" czupryne. Polecam srodki Klorane, szczegolnie szampon i balsam/odzywke oraz Seboradin oraz nafte kosmetyczna. Dobre sa rowniez produkty Ducray'a, ale niestety nieco drozsze od Klorane. Na pewno pomoga przy systematycznym stosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:20 garśc suszonych pokrzyw + garść suszonych liści brzozy zalać spirytusem potrząsać przez 7 dni a potem wcierać w skórę głowy 2 razy w tygodniu dodatkowo kup sobie wyciąg skrzypu z pokrzywą mi pomogło - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: wypadające włosy 27.11.04, 19:24 Do srodka - preparat z drozdzami i skrzypem, ewentualnie biotyna ... Poza tym gdy przyczyna nie jest niedobor witamin - pomagaja ampulki z aminexilem np. Vichy. Drogie ale skuteczne, tylko trzeba te 1-3 miesiace poczekac an efekt. Warto sie dowiedziec co jest przyczyna wypadania wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: wypadające włosy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.11.04, 19:29 Często wypadanie włosów u kobiet to skutek niedoboru żelaza w wyniku niewłaściwej diety lub obfitych krwawień miesiączkowych. Wtedy pomaga Vitapil lub Falvit albo Biovital. Można też wcierać ampułki Seboradin za ok. 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: wypadające włosy 29.11.04, 00:01 Mi pomogl lotion regeneracyjny Seboradin + tabletki ze skrzypem. Farbuje wlosy i naprawde byly mocno zniszczone. Teraz dotykam ich z przyjemnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: wypadające włosy IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 19:41 Jeśli to wypadanie jest tymczasowe to spróbuj cynku najlepiej zincteral 1-2 dziennie. Ja zaczęłam to zażywać ze względu na zajady. Niestety nie pomogło ale za to przestały mi wypadać włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: wypadające włosy 27.11.04, 19:43 Mnie pomógł dopiero szampon NISIM, ale kup odżywkę do wcierania jest mocniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: wypadające włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.04, 22:34 Bardzo dziękuję za te odpowiedzi. Łysiejąca Baba Jaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wypadające włosy IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 28.11.04, 11:26 mi baaaardzo ale to bardzo pomógł szampon, który kupuje się w apetce za ok. 7 zł z wyciągiem ze skrzypu polnego. Nazywa się Radial, taka nieduża pękata zielona butelka. I odżywka Treatment Wax (słoik) za ok. 17 zł. I falvit. Włosy przestały wypadać, zaczeły się byłyszczeć i układać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkshake Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 14:32 Mnie tez wypadaly wlosy myslalam, ze to z powodu niedoczynnosci tarczycy, ale lekarz ostatecznie tego nie potwierdzil. Przepisal mi natomiast witamine E 400mg biore trzy rzay dziennie, oprocz tego myje wlosy szmponem Klorane (czy jakos tak) ktory kupuje sie w aptece. To pomoglo. Rozne specyfiki ze skrzypem nie zadzialaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: wypadające włosy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.11.04, 14:36 Szampon Klorane wzmacniający z chininą. Z polskim pomagają szampony Radical, a w przypadku tłustych włosów Seboravit oraz Dermena. Odpowiedz Link Zgłoś
fridolino Re: wypadające włosy 28.11.04, 16:54 dobre i skuteczne ale za to drogie sa preparaty vichy <szampon odzywka i ampolki> do tego witaminy np centrum Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotcot Re: wypadające włosy IP: *.revers.nsm.pl 29.11.04, 10:15 Nie wiem jaka jest przyczyna wypadania włosów u Ciebie, ale mnie po długotrwałym stresie pomógł płyn w ampułkach z wyciągiem z placenty (do kupienia w sklepach zaopatrzenia fryzjerów). Działa na odrastanie włosów na 100 %. Jako kurację wzmacniającą i kondycjonującą włosy poleciłabym wynalazek mój własny: 2-3 żółtka 4 łyżki oliwy z pestek winogron 2 łyżki nafty kosmetycznej kilka kropli wit. A w płynie kilka kapsułek oleju z wiesiołka Zmieszać ze sobą (konsystencja rzadkiego majonezu). Można dodać kilka kropli soku z cutryny. Nałożyć na skórę głowy i włosy, przykryć czepkiem foliowym i ręcznikiem na 0,5 godziny, potem delikatnie zmyć wodą, potem normalnie szamponem. Włosy są miękkie, błyszcące, mają zdrowy wygląd. Kuracja dobra do włosów przesuszonych słońcem i/ lub farbowaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_asiaczek Re: wypadające włosy 28.12.04, 00:00 Przepis świetny, ale tylko do włosów suchych. Przy tłustych zdecydowanie odpada. Czymś podobnym dorobiłam się strasznego łojotoku, mam włosy tłuste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:08 Zincas forte w aptece 6 zł, cynk. 1 tyabl dziennie - mnie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś