Dodaj do ulubionych

Łuszczyca jest problemem psychologicznym

12.05.02, 23:49
Dobry wieczór.
Mój 17 letni syn ma stwierdzona łuszczycę. Leczono go początkowo masciami
strydowymi na łojotokowe zapalenie skóry i jest coraz gorzej, trafilismy do
innej p.doktór na Koszykowej, kazała odstawic.
Ale nie o to mi chodzi.
Syn jest w fatalnej kondycji psychicznej, nie chce wychodzic z domu, ani do
szkoły ani nigdzie. Boje się, zeby mu cos głupiego do głowy nie przyszło.
Czy moze jest tu ktos z zaleczoną łuszczyca albo znacie kogos takiego w
remisji, ale jednocześnie w zblizonym wieku, żeby pomógł mi podtrzymac syna na
duchu, ze to sie leczy i często na tyle skutecznie, że przerwy między
zaostrzeniami są długie. Moje słowa nie trafiają chyba do niego, i on coraz
bardziej sie załamuje.
Prosze pomóżcie mi uratowac syna.
Obserwuj wątek
    • sicil Re: Łuszczyca jest problemem psychologicznym 13.05.02, 09:03
      Jest łuszczyca i łuszczyca.

Odstawić sterydy, słuszna uwaga bo tylko pogarszają sytuację, po jakimś czasie
      zmiany samoistnie ulegną zmniejszeniu (znane z autopsji!)

Jak rozległe są to zmiany (?)jeśli tylko łokcie,kolana i stopy
      to da się problem zminimalizować. Od lat jedynym ekonomicznym, skutecznym
      środkiem bez skutków ubocznych jest maść borna -stosowana punktowo tylko na noc

• iki69 Glowa do gory...... 13.05.02, 15:15
      Wiesz, to zalezy od dermatologa, ale mysle, ze warto samemu dowiedziec sie kilku podstawowych rzeczy....
      1. Sterydy sa ok, ale nie za dlugo- DERMOVATE- masc lub krem, DIPROSALIC-plyn jesli plamy pojawiaja sie w
      owlosionych miejscach, krem jesli normalnie.
      2. Dobre efekty przynosi tez smarowanie mascia smolowa- 1-szy raz na 15 min i zmyc, nastepnie na 30min i
      zmyc itd... codziennie, uciazliwe ale przynosi efekty.
      3. W stanach przygnebienia lepiej odczekac i rozpoczac kuracje po poprawie nastroju...
      4. Moj chlopak ma 26 lat, jestesmy ze soba od 2-och i to ja smaruje mu te plamy, czasem bywa ciezko jak sie
      klocimy, no i szybko mu sie pokazuja czerwone plamki.Wtedy do lazienki i smarujemy, no ale takie to zycie jest,
      jak
      nie urok to przemarsz wojska.
      Wiesz moze Twoj syn ma problemy w szkole, albo z samoakceptacja- to przeciez taki wiek, zapisz go moze do
      psychologa na konsultacje, daj troche swobody. Jesli ma jakies zaburzenia depresyjne, warto pomyslec o jakiejs
      terapii. Rozmowa ze specjalista dziala czasem cuda. Trudno jest mi polecac kogokolwiek w Wawie, ale pewnie
      Sama kogos znajdziesz. Najwazniejsze niech wie, ze nie jest sam. Napisz na jakiej podstawie stwierdzono u
      Niego luszczyce, czy ktos z rodziny na to chorowal?. To nie pojawia sie z kosmosu...
      Jest jeszcze metoda polegajaca na naswietlaniu po podaniu preparatu fotouczulajacego, nie wiem jak to dziala,
      ale od czego sa wyszukiwarki na webie. Poza tym warto sie opalac czy to na sloneczku, czy na solarium, to tez
      daje niezle efekty, przeciez chodz o przyspieszenie calego procesu.
      Poza tym czestym powodem pojawiania sie nowych 'plam' jest alkohol, leki czasem palenie trawy.
      Poza tym warto zastanowic sie, czy Twoj syn nie czuje sie samotny?... Aha luszczyca nie znika samoistnie i
      nawet gdy objawy zniknely trzeba wcierac lek przez jakies dwa dni po...
      Pozdro
      napisz na prva
      • malwe Re: Glowa do gory...... 13.05.02, 20:27
        Dziekuje za słowa otuchy.
        Czy może ktos z Was zna lub słyszał o jakims bioenergoterapeucie, który miałby
        sukcesy w leczeniu łuszczycy?
        Najchetniej z W-wy lub okolic, ale w gruncie rzeczy to mało istotne, pojade
        wszędzie, byleby pomóc synowi. Prosze pomóżcie.
        • Gość: ewa Re: Glowa do gory...... IP: *.154.184.253.Dial1.Seattle1.Level3.net 16.05.02, 18:43
          Witam, Ja przypadkowo natknelam sie na adres Pana MIlosza Wozniaka
          naturoterapeuty (tel. 0 - 91 / 34-61-55) ktory leczy urynoterapia. Jestem pewna
          ze ta metoda pomoze na twoje problemy poniewaz jak to sie mowi tonacy brzytwy
          sie chwyta, ja sie 5 miesiecy temu chwycilam tej brzytwy jako ostatniej deski
          ratunku na moj problem z zanikiem skory twarzy plus tradzikiem rozowatym i
          musze przyznac ze teraz mam twarz z powrotem. Ja osobiscie leczylam sie sama
          bez pomocy naturoterapeuty, poniewaz jest to metoda skuteczna i bezpieczna. Do
          przeczytania podaje linki: www.yahoo.com / Health / Urine therapy. To nie
          jest zadna magia i sekret (tam podane sa naukowe odkrycia w tej dziedzinie) ze
          nasz wlasny mocz to nic innego jak woda, plus mineraly, sole, hormony, enzymy,
          antyciala czyli naturalne antybiotyki, a nie tak jak nasz uczono jakies
          nieczystosci i bakterie. Leczenie ciezkich przypadkow moze trwac od 3 do 9
          miesiecy, to dlugo. W kazdym badz razie ja sie wyleczylam, pomimo ze jeszcze w
          grudniu leczono mnie w klinice i mimo tego moj stan sie tylko pogarszal.
          Pierwsza rzecz nalezy w to uwierzyc. Pozdrawiam Ewa
    • Gość: Aga Re: Łuszczyca jest problemem psychologicznym IP: 195.205.21.* 16.05.02, 13:06
      Ja tez mam łuszczyce. Choruje od 95 roku. Mam w tej chwili 25 lat. Na poczatku
      tez leczona byłam róznego rodzaju masciami, jednak nie przynosilo to zadnych
      specjalnych relultatów.
      Pomoglo mi dopiero naswietlanie lampą PUVA. Ale znowu tez nie na dlugo, gdy
      skonczylam chodzic na te naswietlania, to luszczyca w ciagu tygodnia wrocila.
      Pozniej uslyszalam, ze sa łóżka elektromagnetyczne, które także leczą
      łuszczyce. Poszlam,po dwudziestu zabiegach mam trzy malutkie plamki - na rece i
      na kolanach. Trzeba probowac wszystkiego, zwlaszcza, ze rozne sa odmiany tej
      choroby i na rozne zabiegi kazdy inaczej reaguje. Powodzenia.
      • ja30 Aga - czy mozesz podac wiecej szczegolow? 17.05.02, 12:01
        Prosze Cie napisz gdzie mozna sie poddac takim naswietleniom metoda PUVA i jak
        czesto sie to robi? Szczegoly dotyczace tego lozka elektromagnetycznego tez
        beda mile widziane!

Bylbym wdzieczny za odpowiedz.

Pozdrawiam!
        • malwe Re: Aga - czy mozesz podac wiecej szczegolow? 17.05.02, 20:30
          Ja podrzuce Ci informacje.
          Pytanie - czy jestes z W-wy? bądź z mazowieckiej Kasy chorych?
          P.dr z Koszykowej lecząca mego syna, powiedziała, ze sa naswietlania lampa PUVA
          na Koszykowej.
          Uwaga zaprzyjaźnione osoby odradzają korzystanie z małych gabinetów twierdząc,
          że mają one zbyt mało doświadczenia i różnej klasy sprzęt, jest więc
          niebezpieczeństwo poparzenia. Lepiej w miejscu sprawdzonym.
          • Gość: Fredryk Re: Zglos sie natychmiast do...........zobacz IP: *.telia.com 20.05.02, 12:33
            Malve!
            Zglos sie do Zbyszka Nowaka w Podkowie Lesnej.www.nowak.pl
            Ten czlowiek Napewno Ci pomoze.Nie musisz wierzyc.Pzdr.Fredryk
            • Gość: xxxxxxxx ...może jeszcze doradzisz "babkę" albo szamana IP: *.prokom.pl 21.05.02, 09:59
              Większej głupoty jak ta z Nowakiem to dawno nie słyszałem
              • Gość: y Re: ...może jeszcze doradzisz IP: *.245.167.25.Dial1.Seattle1.Level3.net 21.05.02, 21:18
                Moze w ogole malo slyszales?
                • sicil Sranie w banie 22.05.02, 08:45
                  ... a co w Seattle mogą widzieć o Nowaku?

To nie wiesz że to jeden z tych oszustów-uzdrawiaczy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka