Dodaj do ulubionych

Chyba sobie skrecilam noge w kostce...

26.12.04, 21:19
chyba na pewno bo spuchla i boli :/
Smaruje alacetem w zelu i trzymam w gorze, zastanawiam sie czy jutro isc do
pracy czy raczej do lekarza.
Jakies rady?

(Raczej nic nie jest pozrywane, naciagniete ale nie pozrywane, przynajmniej
tak mi sie wydaje).
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Chyba sobie skrecilam noge w kostce... IP: *.chello.pl 26.12.04, 22:19
      do lekarza nie zaszkodzi. Przede wszystkim unieruchomić. Na początwek okłady z
      altacetu - dobrze, potem może opaskę uciskową, albo bandaż elastyczny. Trzeba
      przy tym uważać, bo nie każda maść nadaje się pod opatrunek Wykluczony np.
      Naproxen, za to na ulotce Voltarenu nie piszą o takim przeciwwskazaniu.
      Ważna jest ta opaska, bo mimo pozorów naciągnięcia - coś mogło się uszkodzić.
      Nie chcę straszyć, na pewno będzie dobrze, ale u mnie było tak.
      Skręciłam nogę. Ból, opuchlizna. Przeszło. Po dwóch latach od tej kostki
      zaczęły się cuda ze stawami, posądzano mnie nawet o RZS. Opuchlizny wszędzie.
      Po wielu latach jest dobrze, ale w tamtej kostce mam tzw. zwłóknienia, które
      wynikły z braku opaski, nieodciągniętej opuchlizny i ogólne - z niekompetencji
      lekarzy. Więc - dlatego to piszę. Ale na ogół kostki goją się dobrze, inaczej -
      kolana.
      pozdrawiam
      • keepersmaid Re: Chyba sobie skrecilam noge w kostce... 26.12.04, 22:31
        Dziekuje.
        Mam dosyc elastyczne sciegna i nigdy nic sobie ne zerwalam.
        O zle leczonych skreceniach cos wiem, bo byly maz mial 2 po kolei w tej samej
        kostce, pierwsze zle leczone (czyli nie leczone tylko mu kazali chodzic o kuli i
        nie obciazac nogi), drugie w tym samym miejscu = 3 miesiace gipsu do kolana.
    • Gość: tuscan Re: Chyba sobie skrecilam noge w kostce... IP: *.crowley.pl 26.12.04, 22:48
      mozesz miec rozerwana torebke stawowa.
      idz do lekarza.
      staraj sie nie stapac na tej nodze, usztywnij ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka