rainbow12 01.01.05, 14:07 Witajcie! Może mi ktoś powie dlaczego kiedy jestem głodna, muszę natychmiast coś zjeść, bo czuję się okropnie nie mogę się na niczym skupić i w dodatku czuję jakbym się cała trzęsła. Czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gigi Re: głód a trzęsące się ręce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.01.05, 14:15 To są objawy niedocukrzenia idż do lekarz zrób badania poziom cukru we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: głód a trzęsące się ręce 01.01.05, 19:14 też myślę, mój ojciec tak ma ale on leczy się na cukrzycę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konowal Re: głód a trzęsące się ręce IP: *.los-angeles-19-20rs.ca.dial-access.att.net 01.01.05, 21:31 Jednym z objawow wczesnej cukrzycy moze byc hipoglikemia (niedocukrzenie krwi). Zrob sobie badanie poziomu cukru we krwi (ale na czczo, tj. po minimum 8 godzinach niejedzenia i nie picia), a jeszcze lepiej - badanie poziomu glukohemoglobiny, ktore wykaze jak bylo u Ciebie z cukrem w minionych 3 miesiacach. Szczegolnie, ze w Twej rodzinie jest cukrzyca, wiec trzeba byc uwaznym. Cukrzyca jest choroba dziedziczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: głód a trzęsące się ręce IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.01.05, 23:26 Niekoniecznie musi być to hipoglikemia, mój chłopak ma cukrzycę, więc, kiedy miałam podobne objawy, mierzyłam sobie poziom cukru we krwi i był zawsze ok. Ale, zważywszy na cukrzycę w rodzinie, badania zrób. Myślę, że jeśli to nie hipoglikemia, to może masz nieodpowiednią dietę, dużo szybkospalających się węglowodanów, a mało sycącą na dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś