Dodaj do ulubionych

CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:21
od kilkunatsu miesiecy mam caly czas temp 37,3 ok i nie znam przyczyny bo
pozatym czuje sie dobrze , nie choruje, czy taka temp jest normalna? nie mam
nadczynnosci tarczycy bo robilem badadia, ob i morfologia te zok wyszly, wiec
co mi jest? jak obnizyc te temp do normalnych 36 ,6 ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:50
      Przebadaj się od stóp do głów bardzo dokładnie, bo nie chcę zasmucić, ale
      słyszałam, że może to być oznaką rozwijającego nowotworu. Mam nadzieję, że jest
      to nieprawda. Ale działaj zawczasu. Poczytaj literaturę na ten temat i idź do
      lekarza. Nie bagatelizuj. Mam nadzieję, że się mylę i że jest inna tego
      przyczyna. Może niech się wypowiedzą inni, bardziej kompetentni ode mnie.
      • Gość: ?? Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:16
        ok ale jakie badani amam konkretnei zrobic? bo lekaz nie wiem sam, czy np
        tomografia komputerowa calego ciala wykryje przyczyne??
        • ada1077 Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 23.01.05, 00:00
          Hej! Ja mam to samo i też już się denerwuję, bo niby się dobrze czuję, staram
          się normalnie żyć, ale ta temperatura ciągle jest (waha sie od 37,1-37,5). Te
          sugestie o nowotworze chyba sa przesadzone, ale sama zaczynam się bać. Warto
          zrobić sobie badanie ogólne krwi, moczu, możesz zrobić posiew aby sprawdzić,
          czy nie ma jakichś bakterii. Jak wyjdzie podwyższone ob to badaj się dalej.
          Może być tak, ze są to niedoleczone zatoki (zrób prześwietlenie) czy ząb, coś
          przewlekłego, czego sie nawet nie odczuwa i specjalnie nie dolega.
          Też jestem na etapie dochodzenia co mi jest, ale na nowotwory to chyba dla mnie
          za wcześnie ;)
          Życzę zdrówka
          Ada
          • Gość: ob Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 02:09
            wyniki krwi, moczu ob mam w normie acha i jescze bardzo puchne tzn zatrzymuje
            duzo wody pod skora i mam sucha skore, szczegolnie gdy jem weglowodany, i
            podnosi mi sie wtedy cisnienie krwi czsem boli glowa ale nerki mam ok i watroba
            tez
          • blekitna_laguna Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 23.01.05, 11:22
            Ja tak sobie wyskocze jak Filip z konopii-na nowotwór nigdy nie jest za
            wcześnie!!!Może pojawic sie od maleńkości do starości.!!
            A tak na marginesie-Zycze dużo zdrowia!!!
    • miazew Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 23.01.05, 08:55
      Witaj
      Możesz również sprawdzić czy masz migdałki w porządku.
      Wiele lat temu też wyniki krwi w porządku miałam, temp. non stop około 37,3-
      37,4, a migdałki z zewnątrz oglądane niby trochę zainfekowane.
      Dopiero jak mi jeden z lekarzy czymś tam nacisnął na nie, okazało się, że są
      całe zaropiałe. Niestety nie do odratowania były. Ale takie źródło ropy mieć w
      sobie, to nic dobrego.
      Twoja temperatura, to według mnie, nic normalnego, ale nie ma, co się
      denerwować niepotrzebnie, bo ci jeszcze dodatkowo wzrośnie:).
      Nie zostaje ci nic innego jak wędrówka po lekarzach i badania, sprawdź ząbki,
      zatoki itp..Bedzie tego dużo. Ale przynajmniej po tym wszystkim będziesz zdrowy
      i dokładnie przebadany ;).
      Słyszałam, że niektórzy ludzie reagują na stres tak specyficznie -
      podwyższeniem temperatury, może i ty do nich należysz.
      Jak nic ci nie wyjdzie na wynikach, nadal będziesz się dobrze czuł, a temp.
      nadal taka sama, to może na wiosnę (bo pewnie tyle ci czasu zejdzie- daj Boże,
      że na wyrobisz się na tą wiosnę ;)) spróbuj klinem załatwić tą temp.. Czyli
      rower, wysiłek, wybiegaj się i sprawdź co się dzieje. „Co mnie nie zabije to
      mnie wzmocni” czy jak to szło:)
      Życzę powodzenia. Nie ma to jak dziwne objawy, no nie.
    • Gość: h Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:32
      a wiec tak bylem u laryngologa ten powiedzial ze trzeba usunac migdalki
      poszedlem potem do szpitala i 2 innych powiedzialo ze nie ma takiej potzreby,
      fakt ze mam dziurawe te migdaly i cos smierdzacego zolte grudki sie tam czasem
      zbieraja , tak samo z zatokami mam czesto zatkane a czesto nie , cos mi splywa
      z zatok do gardla flegma, mam krzyuwa przegrode nosowa, ale tez nei tak
      strasznie, cierpi etez na przewlekle apalenie gruczolu krokowego , al eteraz
      bez objawowo oprocz smierzdacego zapachu spo dnapletka, czy to co sz tym
      zwiazane? no ale co zatoki, migdaly czy gruczol>? acha i mam caly czas
      zapelenie zaladka, ale wrzodowe nie amm ani helikobakter, czy tomografi akomp
      calego ciala wukaze przyczyne temp? mam pieniadze spoko
      • Gość: up Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 01:14
        u[p
      • ada1077 Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 26.01.05, 01:19
        Ja radzę porobić jednak wymazy i testy alergiczne. Tomograf raczej nic nie
        wykaże, co najwyżej stany zapalne. lepiej ukierunkowac badania na bakterie i
        alergie...
    • Gość: Artur Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.usask.ca 23.01.05, 17:29
      Temperatura sie normalizuje po aspirynie?
      • Gość: doki Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:31
        to pytanie czy twierdzenie??
        • Gość: up Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:11
          up
          • Gość: zyrafa46 Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 18:01
            Znam Twój ból. Temperatura, gargło, dziurawe ohydne migdały...:( Wystarczyło
            mamie pokazać gardło - i laba od szkoły. Nie przesadzałam, szkołe trzeba
            ukończyć w terminie. ....usunęli mi (w bólu, bez znieczulenia bo były
            ohydne, "zapalone") na miesiąc przed maturą. Nie pisałam próbnej bo byłam w
            szpitalu. Mam wspaniały, dzielny organizm: migdały mi odrosły!!! Piąty rok
            studiów...Znowu szpital, operacja, znowu ból :(((. Do egzaminu dyplomowego
            przystąpiłam ledwo żywa, z dużą temperaturą >>> Zapalenie oskrzeli, potem płuc.
            Zamiast cieszyć się dyplomem... 2 miesiące choroby. Zabrakło mi "strażników" w
            buzi. Od tej drugiej operacji miałam wiecznie problemy w obrębie klatki
            piersiowej. Chcesz tego??? No to pozwalaj pozbawiać się tego co Ci Bozia w
            dobrej wierze dala...Resztę dopiszę później. Będę o Tobie pamiętać.
    • Gość: up Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:05
      up
      • Gość: lesia Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.crowley.pl 25.01.05, 18:32
        Mialam podonbna sytuacje tem 37,1do 37,5 wynikalo to z depresji na jaka
        chwilowo cierpialam .Jak znalazlam prace tto wszystko sie unormowalo.Lekarz
        szukali wszelkich przyczyn lacznie z badaniem pluc i oczywiscie podstawowe
        badania to krew i mocz
        • Gość: doki Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:02
          no ale jak logicznei depresja moze powodowac temperature???
          • maszya Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 25.01.05, 21:51
            od doki doki, a jak depresja moze powodowac: zawroty głowy, bóle głowy,
            dretwienie ciała, uciski na twarzy, katar, gule w gardle i wiele innych?
            ja tam nie wiem, nie jestem lekarzem, ale po wielu wielu badaniach (kiedys
            nawet pisalam post o tym), nic nie wyszło wtsawiono mi bioxetin i wszystko mi
            przeszło po miesiącu. wczesniej przez rok sie meczyłam.
            ciało jest związane z umysłem, a jak to do konca nie wiemy. rozwija sie wszak
            silnie kognitywistyka, która tym sie zajmuje.
            moze po prostu depresja osłabia ciało, i słabnie nasz system immunologiczny? a
            czy są badania, które wskazują na relacje miedzy serotoniną, dopaminą,
            adrenaliną a ciałem? dla mnie to zagadka, i tez chciałabym wiedziec na czym
            polega somatyzacja? jak to jest, że bałam sie SM i jak przeczytałam o objawach
            tej choroby, to za chwilę miałam wszystkie objawy (5 minut wystarczyło). a jak
            to jest, że dowiedziałąm się, ze przyjaciółka mojej mamy dostała porazenia
            nerwu V twarzy i ja za chwilę tez tak miałam>? kto mi wytłumaczy?
        • Gość: haha50 Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:18
          Też tak miałam, temperatura do 38 migdałki ze stanem zapalnym zostały usuniete,
          problem znikł na jakis czas, później znowu to samo... Leżałam w szpitalu,
          przyczyny goraczki nie znaleziono. Po latach domyslam sie ze jest to jeden z
          objawów depresji, czy tez przemeczenia albo jedno i drugie, moze nerwica?
          Żeczywiscie pomaga wysiłek fizyczny, typu rower, szybki marsz. Cos w rodzaju
          klina klinem.
          • robaczekbis Re: CIAGŁA TEMPERATURA 37,4 na okraglo 31.01.05, 13:29
            W podobnym przypadku zalecono mi picie 3 x dziennie wapno rozpuszczalne przez
            miesiac i pomoglo, ale wraca, na tle nerwowym, na skutek zetkniecia sie z
            chorym itp. Niektorzy tak maja, nie 36.6 a wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka