Dodaj do ulubionych

Coś pociekło z pieprzyka!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 00:20
Mam na brzuchu pieprzyk, odstający, koloru jasnobrązowego. Dziś, gdy go
niechcący nacisnęłam wyleciała z niego wydzielina, rzadka, koloru
śnieżnobiałego. Potem zaczęłam z niego wyciągać takie cieniutkie "piórka". W
miejscach tych potem zrobiły się takie czerwone dziureczki.
Strasznie się zaczynam bać, mam małe dziecko i jeszcze nie stuknęło mi 30 lat.

Obserwuj wątek
    • zonka3 Re: Coś pociekło z pieprzyka! 03.02.05, 00:29
      pomykaj szybko do lekarza...i nie ruszaj tego pod zadnym pozorem wiecej...
      najlepiej by bylo, zebys go wyciela i od razu zbadala histopatologicznie..
      • Gość: Menka Re: Coś pociekło z pieprzyka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 00:34
        Tylko, że znam wiele ptzypadków osób, które coś podobnego wycięły i już ich
        wśród żywych nie ma.
        Nie ma innego sposobu pozbycia się tego, jak tylko poprzez wycięcie?
        • fruttini Re: Coś pociekło z pieprzyka! 03.02.05, 00:56
          a ja wycięłam i żyję:)
          nie ma innego sposobu na sprawdzenie czy takie znamię ma znamiona złośliwości
          czy też nie. Tylko badanie histopatologiczne jest w stanie to potwierdzić lub
          wykluczyć, tak przynajmniej poinformował mnie lekarz przed moim zabiegiem.
          Moje znamię było ok czego i Tobie życzę:)
        • zonka3 Re: Coś pociekło z pieprzyka! 03.02.05, 00:58
          to pierwsze to zabobon, poza tym dermatolog komputerowo okresli ryzyko raka (
          na wstepie) jesli bedzie duze wtedy mozesz zdecydowac sie na usuniecie...ja tak
          zrobilam i nie zaluje, mam co prawda malenka blizne, ale tez spokoj...jak ide
          na plaze...po badaniu okazalo sie, ze bylo ok, ale kiedys mogl zrakowiec...
          idz do dobrego dermatologa!a przy okazji zbadaj tez inne pieprzyki, raz wydasz
          pare zlotych, ale Twoje wyniki (nawet calego ciala) beda w komputerze i m,ozesz
          za jakis czas je porownac, niewiem skad jestes, ale przypuszczam, ze w
          wiekszych miastach na ogol sa jakies specjalistyczne gabinety dermatologiczne
          ja jedynie moge polecic Krakow, ul.Gertrudy Klinika prywatna...(kolo Wawelu)
          • aska2000 Re: Coś pociekło z pieprzyka! 18.06.05, 12:44
            zonka3 napisała:

> ja jedynie moge polecic Krakow, ul.Gertrudy Klinika prywatna...(kolo Wawelu)

No właśnie, jestem niestety "żywo" (jeszcze, he, he,he ;((( zainteresowana-
            mogłabyś podać jakieś bliższe namiary- nie jestem z Kraka, więc wolałabym
            najpierw wszystko dograć telefonicznie, a dopiero potem wyruszać w rajzę ;)
            Dzięki :)
    • sarenka28 specjalne badania??? 03.02.05, 00:59
      a ja mam z związku z pieprzykami i znamionami pytanie.
      Czy badanie ich jest płatne? Czy są na to jakieś specjalne badania? Mam na
      ciele ogromną ilość znamion i postanawiam sobie już od dłuższego czasu by je
      przebadać tym bardziej że niektore prezentują się nie ciekawie.

Czy ktoś wie ile takie badania kosztują?
      Z góry dziękuje za odpowiedz.
      • zonka3 Re: specjalne badania??? 03.02.05, 01:02
        napisalam wczesniej...
        badanie specjalistyczne moze byc niestety platne..
        • fruttini Re: specjalne badania??? 03.02.05, 01:05
          ja akurat byłam u dermatologa i onkologa w szpitalu na wizycie.
      • fruttini Re: specjalne badania??? 03.02.05, 01:04
        jedyne co może zrobić dermatolog to obejrzeć znamiona pod dermatoskopem. Na tej
        podstawie i po przeprowadzeniu wywiadu z Tobą powinien ocenić czy któreś ze
        znamion kwalifikuje się do usunięcia?
        Mój chirurg- onkolog kazał zrobić mapę ciała aparatem cyfrowym i obserwować
        znmiona których mam setki:( zajmujemy się tymi które zmieniają kształty, kolor
        itp.
        W wawie wizyta u dermatologa lub też onkologa kosztuje ok 90 zł. w prywatnych
        klinikach.
        • pupi3 Re: specjalne badania??? 18.06.05, 12:23
          Ale pełna wideodermoskopia kilkuset znamion może być bardzo droga. Ja płacę 500
          zł (cena zależy od liczby pieprzyków). Kontroluję 2 razy w roku i mam spokój,
          że nic nie bedzie przegapione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka