Dodaj do ulubionych

OLEJEK CEDROWY kontra OLEJEK PICHTOWY?

10.02.05, 09:56
Czytałam, że jest już dostępny atestowany olejek cedrowy i że ma szersze
zastosowanie niż olejek pichtowy. Czy to prawda?
Mam problemy z cerą i problemy żołądkowe.

Dziekuję za każdą opinię i pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: OLEJEK CEDROWY kontra OLEJEK PICHTOWY? IP: *.sggw.waw.pl 10.02.05, 10:32
      Tylko chyba nie cedrowy, a limbowy. Limba syberyjska, z której nasion jest
      wytłaczany olejek, po rosyjsku nazywa się "kiedr", i zawsze tłumaczone to jest
      jako cedr, podczas gdy cedr jest drzewem iglastym rosnący w na południu Europy
      i w Afryce. A pichta to chyba inaczej jodła syberyjska. Tyle
      uściśleń,przepraszam, ale jestem na to wyczulona. Co do własności w/w olejków
      nic nie wiem, ponadto, że oba te drzewa w medycynie ludowej uważane były za
      lecznicze.
    • Gość: cedrusik TYLKO OLEJEK CEDROWY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:32
      Polecam Tobie Cedrus czyli olejek cedrowy, który działa wspomagająco przy
      leczeniu chorób układu pokarmowego. Olej cedrowy zapobiega schorzeniom krwi i
      limfy, chorobom żył, miażdżycy, oraz obniża ciśnienie krwi. Duże znaczenie
      odgrywają kwas linolowy i linolenowy, które regulują poziom cholesterolu.
      Wskazany dla osób, cierpiących na choroby skóry, podwyższoną łamliwość paznokci
      i włosów, pracujących w niekorzystnych warunkach, wymagających podwyższonego
      zużycia energii fizycznej i umysłowej. Olej cedrowy stosowany jest również do
      użytku zewnętrznego na suchy, złuszczający się naskórek, w celu odmłodzenia
      cery i wygładzenia zmarszczek, a nawet okazuje się on pomocny w przypadku
      żylaków i gojenia ran na ciele.

Znalazłam to na stronie:

www.naturalnezdrowie.bazarek.pl/opis.php/tid,20014?BazarekID=73eff3cd78d81cd0078e358e073c6e54

Pozdrowionka :-) :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka