Dodaj do ulubionych

powrot tradziku po roaccutane

IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 18:23
Czy jest tu ktos kto bral roaccutane i tradzik mu wrocil po kuracji?Tak sie
wlasnie dzieje u mnie i nie wiem co robic...
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 18:30
      Jesli bylby tu ktos taki to prosze o kontakt na maila: lilith_ed@poczta.onet.pl
      • terenia.nasweter Re: powrot tradziku po roaccutane 20.02.05, 18:33
        Gość portalu: :( napisał(a):

> Jesli bylby tu ktos taki to prosze o kontakt na maila:
        lilith_ed@poczta.onet.pl
        Radio Maryja od początku swego istnienia stało się obiektem ataków ze strony
        nieprzyjaznych mu sił lewicowo-liberalnych, które razi formuła rozgłośni
        otwartej na prezentacje poglądów, dla których brak miejsca w innych środkach
        przekazu.
        Dzięki formule otwartego radia miliony Polaków uzyskują alternatywną wiedzę
        wobec jednostronnych, często tendencyjnych prezentacji naszego życia społeczno-
        politycznego i gospodarczego.
        • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 18:43
          Jak nie masz nic to do powiedzenia to sie nie oddzywaj!Trudno siedziec cicho??
          • Gość: kaśka Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.chello.pl 20.02.05, 19:42
            www.acnevulgaris.prv.pl
          • Gość: kaśka Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.chello.pl 20.02.05, 19:43
            zobacz stronk acnevulgaris.prv.pl [[księga gości] u kogo leczyłaś się????/
            • lilith_ed Re: powrot tradziku po roaccutane 20.02.05, 19:54
              Leczylam sie w gabinecie kosmetycznym Bella w Wwie. Dzieki za strone:)
              • Gość: XXSW Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 20.02.05, 20:17
                Młoda osoba w moim otoczeniu leczyła się tym świństwem efekt taki sam jak u
                Ciebie, przy czym były inne objawy uboczne. Lekarz ordynujący lek uprzedził że
                mogą wystąpić bardzo niekorzystne skutki uboczne, żeby siebie kontrolować i w
                razie zauważenia czegoś niepokojącego natychmiast sie skontaktować.
                Jednocześnie powiedział że w przypadkach ciężkich trądzika jest to ostatnia
                deska ratunku.NIGDY WIĘCEJ NIE BIERZ TEJ TRUCIZNY ! Poczytaj o efektach
                leczenia tym, m.in. w USA jest zakazany, udowodnione przypadki samobójstw -
                (dzieci dwóch senatorów popełniły samobójstwa dlatego sprawa nabrała rozgłosu)-
                wg. badań skutki uboczne leczenia tym świństwem sa b groźne i przeważaja nad
                korzyściami wynikającymi ze stosowania.Jakiś czas temu na tym forum było
                wyczerpująco na ten temat przeszukaj historię.
                • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 20:28
                  U mnie skutki uboczne byly do przezycia. I wszystko mi pomoglo...az do teraz.
                  Skoro roaccutane to ostatnia deska ratunku to juz ja wykorzystalam i nic mi nie
                  pomoze...swietnie... :/
                  • Gość: kaśka Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.chello.pl 20.02.05, 21:03
                    Nigdy więcej nie chodź do Łopuszańskiej
                    • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 21:13
                      Znasz ja czy kogos kto sie u niej leczyl?? Bo ja wlasnie u niej sie lecze od
                      grudnia 2003r. :)
                      • Gość: malysmok Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.server.ntli.net 20.02.05, 21:34
                        z tymi samobojstwami to przesada, w duzej ilosciprzypadkow te samobojstwa moglby
                        byc spowodowane tym, ze roaccutane wlasnie nie pomagal. a u mlodych ludzi
                        tradzik potrafi doprowadzic do duzej depresji i do samobojstwa wlasnie
                        leczylem sie roaccutanem przez 7 miesiecy, ale bralem bardzo male dawki
                        (pierwsze 2 miesiace 20mg/doba, nastepne 5 miesiecy 10mg/doba) i leczylem sie na
                        lojotkowe zapalenie skory (i tradzik rozowaty o ktorym wtedy nie wiedzialem)
                        pomoglo na dwa lata, i teraz prawdopodobnie znowu zdecyduje sie na roaccutane
                        (jesli lasery nie pomoga)
                        aha, pierwsze efekty kuracji widzialem dopiero po 3 miesiacach

pozdrawiam
                        • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 21:45
                          Czy kuracje roaccutanem mozna powtarzac?? Ja wzielam 6900mg i mi sie to nie
                          usmiecha,ale niczego innego chyba nie wynaleziono:(
                        • Gość: Teresa pod rozwage, zanim IP: *.net-serwis.pl 20.02.05, 21:53
                          siegniesz po te "lekarstwa" - poglad naturoterapeutow:
                          "Trądzik powstaje najczęściej w wyniku nadmiernego jadania skrobi. Organizm
                          usiłuje wyrzucić nadmiar skrobi i najczęściej robi to właśnie za pomocą
                          wyprysków. Skrobia zaśluzowuje przewód pokarmowy i daje dobre warunki do rozwoju
                          grzybów. Taka dieta z przewagą skrobi pozwala panoszyć się grzybicy. Leczenie
                          hormonalne, czy antybiotykami niewiele mogą pomóc w tym przypadku. Najlepszą i
                          jedyną zresztą metodą wyleczenia grzybicy i zarazem trądziku jest więc
                          odpowiednia dieta. Po pierwsze należy całkowicie wyeliminować skrobię. Jadać
                          duże ilości surowych warzyw i owoców. Oczyścić jelita za pomocą płukania lub
                          lewatyw. Później można także zastosować głodówkę leczniczą. Uwaga. Przy zmianie
                          diety objawy mogą się nasilić. Będzie to świadczyć o odpowiedniej reakcji na
                          dietę, lepszym oczyszczaniu się organizmu z toksyn. Nie trądzik jest tu do
                          leczenia, ale to co dzieje się w jelitach. Tłumienie trądziku za pomocą leków
                          może doprowadzić w konsekwencji do ciężkich stanów chorobowych. Organizm nie
                          będzie mógł wyrzucić tą drogą toksyn i będą one lokować się, na przykład, w
                          nerkach lub w stawach. Należy się wręcz cieszyć z tego, że organizm znalazł
                          sobie taką drogę oczyszczania się z toksyn i wykorzystuje ją, gdy jest mu to
                          potrzebne."
                          • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 21:58
                            Z tego co wiem to nie udowodniono,zeby tradzik zalezal tylko od diety.Pewne
                            sklonnosci sa tez uwarunkowane genetycznie.Poza tym bralam roaccutane przez
                            dluuuugi czas i w czasie kuracji diete mialam idealna,regularnie robilam
                            badania.Teraz tez jem owocki i warzywka,ale nie wszystkim to wystarczy...
                            • Gość: Teresa Re: pod rozwage, zanim IP: *.net-serwis.pl 20.02.05, 22:29
                              a ja czytalam, ze wystarczy aby pracowala 1/4 watroby, zeby wyniki byly w normie..
                              ale to na szczescie twoje zdrowie
                              • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 22:47
                                Nie znasz historii mojej choroby, nie wiesz jak sie leczylam i ile. Jesli nie
                                mialas ciezkiej postaci tradziku albo nie jestes dermatologiem to sie nie
                                wymadrzaj.
                                • Gość: kaśka Re: pod rozwage, zanim IP: *.chello.pl 20.02.05, 23:27
                                  nie powinnaś już brać R nic Ci to nie da a Łopuszańska pakuje każdemu Roaccutan-
                                  -rzekomo się zna ,Roaccutan powinien już bardzo dawno temu zniknąć z rynku
                                  ponieważ miesza biochemię w organizmie i wszystko co złe sie o nim pisze na
                                  forach zagranicznych to Niestety prawda.Ja jestem ofiarą tego leku i jak źle
                                  pójdzie to juz nie wyzdrowieję choruję poważnie ponad rok ,wogóle nie mam
                                  nawilżenia skóry ,śluzóweki zaczyna mi się jakaś choroba autoimmunologiczna!!!
                                  Miałam wątpliwa przyjemność pozanć Łopuszańską!!!
                                  Oczywiścieleczyła tym lekiem już tysiące osób i jest przekonana o swej
                                  nieomyslności ---po prostu szkoda słów że większość dermatologów zawsze wciska
                                  R albo antybiotyki k tóre wogóle problemw nie rozwiązują.Roaccutan to jedno
                                  wielkie dno i nie zycze Ci zebyś się o tym tak boleśnie jak ja przekonała
                                  • Gość: :( Re: IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 23:34
                                    Mnie po leczeniu pozostala co prawda suchosc skory i spojowek,ale sie niczym
                                    nie przejmowalam dopoki tradzik nie zaczal wracac...Teraz to juz sama nie wiem
                                    co robic..a jak szybko nie zrobie nic to on mnie po prostu zje:( A Tobie
                                    roaccutane pomogl czy po kuracji dalej mialas problemy z tradzikiem?Z gory
                                    dzieki za odp:))
                                    • Gość: malysmok Re: IP: *.server.ntli.net 20.02.05, 23:40
                                      przez dwa lata mialem sucha skore co kilka tgodni przez kilka dni (takie napady
                                      kilkodniowe suchej skory). teraz wszysctko wrocilo do normy, lupiez tez wrocil :/
                                      • Gość: :( Re: IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 23:44
                                        Dzieki za odp:) Mam nadzieje, ze Kasia jeszcze tez cos dorzuci;)
                                  • Gość: malysmok Re: pod rozwage, zanim IP: *.server.ntli.net 20.02.05, 23:39
                                    nieprawda jest ze roaccutan to jedno wielkie dno. ludzie, prosze, torche
                                    obiektywizmu. nie ma lekow ktore pomoga 100% pacjentow (byloby super,
                                    nieprawdaz?). organizamy ludzkie sa rozne, i jednym pomoga, drugim nie, jeszcze
                                    innym moga zaszkodzic.
                                    rozumiem kaska ze sie przjechalas na tym leku, ale to nie znaczy, ze wszyscy
                                    musze sie przejechac. chociaz przyznaje, ze jest sporo negatywnych ocen
                                    roaccutanu, ale jest tez przeciez dobrych.
                                    mi akurat pomogl ten lek...i chociaz tylko na dwa lata, to jestem wdzieczny za
                                    te dwa lata, ze nie musialem przejmowac sie moja twarza. co prawda bralem male
                                    dawki, bo takie dawki bierze sie na tradzik rozowaty czy lojotkowe zapalenie
                                    skory. przyznam, ze mialbym opory przy wiekszych dawkach.

jesli chodzi o nowe leki, to w fazie testow jest lek ktory jest podobny do
                                    roaccutane, ale nie ma tylu skutkow ubocznych. dokladnej nazwy nie pamietam, ale
                                    moze moglbym odszukac na zagranicznym forum gdzie o tym czytalem

sa takze prowadzone badania na bazie roaccutane do leczenia raka - dzienna dawka
                                    1mg - 2mg

pozdrawiam, i zycze powodzenia
                                    • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 20.02.05, 23:41
                                      Prosze prosze prosze jakbys mogl sprawdzic jak sie nazywa ten nowy lek to
                                      bylabym baaaaaardzo wdzieczna:))
                                      • Gość: malysmok Re: pod rozwage, zanim IP: *.server.ntli.net 21.02.05, 00:01
                                        hej :)
                                        Nie moge znalezc nazwy tego leku :/ Poszukam jeszcze pozniej.
                                        Innym lekiem jest Zileuton (ktory tez chyba sie stosuje do leczenia astmy)

Ponizej po ang (moge ew. przetlumaczyc pozniej)
                                        The other benefits would be reduced sebum by
                                        65% and reduced papules, pustules and acne by around 75% (studies
                                        entering phase III)

Also, singulair has no effect on sebum secretion
                                        and sebaceous gland activity, while zileuton can depress this as
                                        much as 65% to 70% which is comparable to accutane. Zileuton will
                                        have several indications when it is approved by the FDA
                                        • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 00:22
                                          DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))
                                          • Gość: kaśka Re: pod rozwage, zanim IP: *.chello.pl 21.02.05, 10:52
                                            Jasne po tej całej chemii weź coś jeszcze innego Kobieto /Do małegosmoka wybacz
                                            ale ja mogę być kaleką do końca zycia a gdybyś stracił włosy ,miała tak suche i
                                            jeszcze inne problemy m,am to co byś powiedział?Ten lek jest zły jeśli może
                                            zrobić taką krzywde .Nawet 1/2 skutków ubocznych nie ma opisanych w ulotce.Już
                                            tu nie wpadam bo ten wątek mnie wkurza.Mądry polak po szkodzie
                                            • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 10:59
                                              Ja nie powiedzialam,ze chce brac jakis inny lek czy z powrotem roaccutane!Po
                                              prostu nie slyszalam o tym nowym tyle.
                                              • Gość: man Re: pod rozwage, zanim IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.02.05, 11:34
                                                A może spróbować miejscowe leki z grupy retinoidów np. Retin A krem lub Isotrex
                                                krem (składnik identyczny jak roaccutane, ale działanie tylko miejscowe i cena
                                                ok. 40 zł). Można też spróbować kwasu azelainowego np. Skinoren, Hascoderm lub
                                                acnederm (20 zł). Dodatkowo antybiotyki miejscowe np. Dalacin T lub
                                                Metronidazol. Przecież leczenie tradziku to nie tylko Roaccutane. Lek ten jest
                                                to lek ostatniego rzutu, kiedy zmiany są bardzo rozległe i zajmują również
                                                plecy, dekolt, pośladki.
                                                W leczeniu ogólnym stosuje się też rozmaite antybiotyki np. doxyxyclina,
                                                limecyklina (tetralysal), davercin, metronidazol (mało działań niepożądanych i
                                                bardzo tani). Czasami wystarcza tylko 2 tygodniowa kuracja antybiotykiem np.
                                                Davercin. Dodatkowo warto stosować vit. np. B2 czy Calcium pantothenicum oraz
                                                preparaty kw. linowego np. Oeparol.
                                                • Gość: kaśka Re: pod rozwage, zanim IP: *.chello.pl 21.02.05, 12:43
                                                  Bez obrazy ale czy nie sądzisz że skoro wzięła ten cholerny Roaccutan toto jej
                                                  nie pomogło wcześniej itd ?!Poza tym uzywanie na tak wysuszona skórę po R mija
                                                  się z celem?Na Twoim miejscu poczytałabym stronke dr Różańskiego który wie co
                                                  robi ,ten nowy lek to pewnie polski odp Roaccutanu--Izotek czy jakoś
                                                  tak.Stronkę różańskiego znajdziesz wpisując w google LUSkiewnik podtytuł będzie
                                                  pryszcze 2002---facet zna się na tym wszystkim ja dzięki niemu może się
                                                  uratuję .Jest tez stronka o regeneracji organizmu po R radzę Ci zabrać się za
                                                  to zanim zaczną pojawiać sie co raz nowsze skutki uboczne a wierz mi ja też nie
                                                  od razu je miałam!!!
                                                  www.rozanski.gower.pl/detoxretin.html

Na stronkach różańskiego jest wszystko znakomicie opisane ,polecam Ci do picia
                                                  czarnuszke siewną i zapomnij o Roaccutanie --rozmawiałam z Różańskim i nikt u
                                                  nas nie leczy trądziku po retinoidach a Ty już taki masz skoro Ci po nim
                                                  wrócił.Pozatym ten lek jest tam też opisany.Ja strasznie cierpie po tym
                                                  leku ,trądzik mi powrócił po miesiącu ,nie biorę prawie 2 lata a skutki uboczne
                                                  co rusz nowsze.Nie mam swojej skóry,włosów ,ani oczu ---ten lek zrobił ze mnie
                                                  kalekę.Powinnas się odtruć z tego szajsu zanim bedzie gorzej a wierz mi może być
                                                  • Gość: kaska Re: pod rozwage, zanim IP: *.chello.pl 21.02.05, 12:45
                                                    na dole stronki o odtruwaniu masz link do strony MATKI różańskiego,powodzenia
                                                  • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 13:37
                                                    No wlasnie - Kasia slusznie zauwazyla:skoro bralam roaccutane to znaczy,ze
                                                    wczesniej bralam juz te WSZYSTKIE antybiotyki, masci, kremy itp itd i wyobraz
                                                    sobie,ze nie zdecydowalabym sie na roaccutane gdyby mi cos pomagalo...
                                                    Do Kaski=>dzieki za stronke i rady:)
                                                  • Gość: :( Re: pod rozwage, zanim IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 14:01
                                                    Tak jak czytam to co piszesz to sobie mysle,ze powinnam popelnic samobojstwo,bo
                                                    skutki uboczne po roaccutanie i tak mnie dopadna,nie odtruwalam sie ani w
                                                    czasie kuracji ani po,wiec albo zabije sie sama albo zrobi to za mnie
                                                    roaccutane...tak z tego wynika. Bron Boze nie uwazam,ze przesadzasz ani nic z
                                                    tych rzeczy, tylko po prostu czuje sie jakby moje dni byly policzone:(
                                                    Ale dzieki za strone do pana doktora i cala reszte!! :))
                                                  • Gość: kaska Re: pod rozwage, zanim IP: *.chello.pl 21.02.05, 14:10
                                                    Przepraszam po prostu ten lek i nie tylko mi spieprzył życie--powysiadały mi
                                                    wszystkie śluzówki i mam inne przyjemności ,przez pewien czas nie widziałam i
                                                    miałąm różne inne historie ---wierz mi horror przy tym to bajka.Więcej wydaje
                                                    na zniwelowanie ubocznych skutków leczenia niż na R---zresztą jak pocztasz
                                                    sobie moje wpisy tu wczesniej jako Jagi oraz na Acnevulgaris jako Meggy to
                                                    zrozumiesz --naprawdę mam na imię Goska.Stronka Różańskiego jest naprawdę
                                                    dobra.Przepraszam że Cię zdenerowałam/nastraszyłam po prostu nie wiem jak to
                                                    coś może byc na rynku mimo ze od wielu lat rujnuje ludziom życie!
                                                    No ale to koncern Roche --kto go ruszy/bomba atomowa?////Pozdrawiam i naprawdę
                                                    popróbuj w zalezności od stanu skóry metod Różańskiego mi pomógł olejek
                                                    pichtowy na plecy---dostałam po R trądziku piuronującego!!!!Wszystko jest na
                                                    str acnevulgaris opisane przez mnie!!!
                                                    Czrnuszkę musisz pić min 3 miesiące.Jesli już musisz iść do Belli to nie daj
                                                    sobie tej lekarce od siedmiu boleści wcisnąć jeszcze raz R!!!!!
                                                  • Gość: man Re: pod rozwage, zanim IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.02.05, 15:32
                                                    Może winny nie jest koncern Roche, ale lekarze którzy zbyt gorliwe wypisują ten
                                                    środek. Działają tak zapewne bo firma Roche odpowiednio ich motywuje, ale to
                                                    ich etyka. Przecież lekarze znają te działanie niepożądane! Poza tym najgorsi
                                                    dermatolodzy to ci znani z gazet, reklam prasowych, z tytułami naukowymi itp.
    • Gość: marcin Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 16:13
      Straszą Cię tutaj wszyscy jednynie jak widzę, natomiast ja napiszę coś innego.
      Leczyłem się tym preparatem i pomógł mi a trądzik zniknął z mojego życia raz na
      zawsze ale ... dopiero po drugiej kuracji. Stąd moja rada: powtórz kurację.
      • Gość: kaska Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.chello.pl 21.02.05, 17:23
        Nikt jej nie straszy tylko to niestety prawda ciekawe jak bys miał
        rozpieprzone oczy ,siwe prawie i cienkie jak szpilka włosy i tak ściągniętą
        skórę że nawet balsamy na Atopowe zaplanie skóry nie pomagają,śluzówki padnięte
        i powaznie uszkodzone oczy to inaczej byś śpiewał.
        Ten lek na miłość boską miał być na trądzik a nie pozbwaienie organizmu
        wszystkiego co najlepsze .Pozatym rozmawiałam z dr Różańskim i potwierdził że
        lek prowadzi do chorób autoimmunologicznych!!!!!!!!
        Jak taki mądry jesteś to pewnie wiesz że są one nieuleczlane i bardzo agresywne.
        Pozatym co sama zauwazyłam nikt ---żaden z tych pieprzonych dermatologów nie
        orientuje się dobrze co do działania tych leków wiedziałbyś gdybyś tak jak ja
        zwiedził multu tak zwanych specjalistów.Ja leczyłam się u Chlebus Ewy i mam
        nadzieję że piekło ja pochłonie.Nawet z tego co się potem zorientowałam nie
        klasyfikowałam się do leczenia R[miałam upierdliwy ale nie aż taki trądzik jak
        się po tem dowiedzialam że to naprawdę powinno być stosowane w hardcorowych
        przypadkach]---nigdy nie miałam trądziku na plecach/dekolcie nie to co
        t6eraz.Mówi się że powinien leczyć tym lekarz który się w tym orientuje---nie
        znam takiego///Masz szczęście chłopie że żyjesz ,ja wiem na temat tego leku
        cholernie dużo i zdarzały się przypadki że ludzie po tym wzrok stracili/Chlebus
        to już to chyba wszystkim od pierwszej wizyty przepisuje ,przeklinam godzine
        dzień minuitę w której poznałam tę jędżę---bo prawda jest taka że nie weim czy
        wyzdrowieję.
        Wygladałm super poza twarzą ale nawet wtedy nie miałąm takiego dziwactwa jak
        teraz.Dlatego radzenie jej że powinna brać ten syf to delikatnie mówiąc
        nieporozumienie!!!!!!!!Pozatym to babka i u niej dochodzą problemy hormonalne
        ewentualnie a nie sama nadprodukcja łoju
        • Gość: ja Re: powrot tradziku po roaccutane IP: 80.51.226.* 21.02.05, 17:27
          A ja polecam coś zupełnie innego. Sposób joginów
          Radze przejść na diete wegetariańska i po kilku dniach przemyc miejsca
          zmienione własnym moczem.
          Piszę to całkiem poważnie.
          • Gość: malysmok Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.server.ntli.net 21.02.05, 17:50
            kaska wyluzuj troche. powtarzam to, ze Ty mialas takie objawy uboczne nie znaczy
            ze kazdy je bedzie mial. a tym co mowisz zastraszasz niepotrzebnie ludzi.
            bardzo mi przykro z powodu tego co Cie spotkalo, ale nie znaczy to ze kazdego to
            czeka.
            a skad dr Rozanski moze wiedziec ze roaccutane prowadzi do chorob
            autoummunologicznych? zeby to potwierdzic musialby przeprowadzic badania,
            ktorego by go kosztowaly niesamowite pieniadze. nie mozna wpadac z jednego
            ekstrema w drugie.
            ':(' nie nastawiaj sie prosze, ze wszystkie efekty uboczne Cie jeszcze dopadna i
            zabija.
            jesli bedzie potrzeba potworzenia kuracji roaccutanem to mysle, ze zdecyduje sie
            na to. tak jak marcin wczesniej powiedzial, czasami ludzie potrzebuja dwoch
            kuracji zey osiagnac efekty.
            pamietaj, ze to Ty masz decydujace zdanie, a nie lekarz

moze warto sprobowac terapie swiatlem lub laserem? podobno sa bardzo skuteczne,
            a na pewno nie maja efektow ubocznych oddzialujacych na caly organizm. minusem
            jest cena takich zabiegow, ale pol roczna terapia roaccutanem moze wyjsc podobnie

pozdrawiam
            • Gość: kaska Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.chello.pl 21.02.05, 18:10
              tak się składa ze znam całkiem sporą grupkę ludzi którym ten lek nieźle
              zamiesza w życiu.A Różański wie co mówi bo był na stypendiach zagranicznych i w
              innych krajach mają na ten temat info a on przebywa dużo za granicą.Dowód jest
              nawet w necie jest stowarzyszenie prawników bodajże accutane help
              które potwierdz ze dostaje się po tym chorób autoimmunologicznych---mnie się
              taka właśnie kroi--mam poczatki.Pozatym skutki uboczne moga wychodzić po latach-
              --jak u mnie ,Różański pisał że R daje wiele spóźnionych skótków ubocznych
              możesz mi nie wierzyć
              ale taka prawda.no nic napisałam co mogłam --na więcej oczy moje nie
              pozwalają .Twoja sprawa co z tym zrobisz faktem jest że lek który zmienia
              ekspresję genów dla receptorów retinowych nie powinien być w użytku,lekarze nie
              iformują ,trakują jak lek pierwszego rzutu a potem nie ma winnych---naprawdę
              daruję sobie pisanie bo nikt nie wierzy i wychodze na psychpatke próbując komuś
              pomóc.Takie zycie --nie obrazam się ani nic tylko mi zal ze ktoś oprócz mnie
              może sobie spieprzyć życie a Joanną D Arc nie chcę być wszyscy pamiętamy jak
              skończyła.Załozyciecle wątku dużo zdrowia zyczę spadam for ever
              • Gość: :( Re: powrot tradziku po roaccutane IP: *.torun.mm.pl 21.02.05, 21:25
                Ehh....sama juz nie wiem co myslec:/ Nic mi nie pomagalo,roaccutane byl jedynym
                wyjsciem,wiec..jesli mnie teraz zabija skutki uboczne to widocznie taki mial
                byc moj los;) Pozdrowionka dla Kasi:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka