Dodaj do ulubionych

Problem z rosnącym zębem

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 20:33
Możliwe, żeby w wieku 20 lat rósł mi ząb mądrości?? Boli mnie dziąsło jak
diabli, a twarde jak kamień! Przecież tam prawie nie ma miejsca na ząb! Zaraz
mnie szlag trafi, tak napierdziela noooooo!
Obserwuj wątek
    • Gość: tup tup nie pociesze cię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:06
      ja mam 25 lat i nadal mi rosną ósemki już któryś rok z rzędu. ból jak cholera
      ale po kilku dniach przechodzi żeby znów wrócić po kilku tyg.
      mi ósemki wyżynały się naprawde kilka lat. dopiero w zeszłym roku na wakacje
      wyszły ale tu mały zoonk bo sie nie mieszczą i przesuwają mi wszyskie zęby do
      środka :(

moja rada: kup w aptece żel dla niemowląd na bolące dziąsła i tym smaruj troche
      lżej jest :)

• Gość: pozdrawiam Re: Problem z rosnącym zębem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:14
      Ja mam 20 lat i mi rośnie dopiero dwójka. Nie boli toto, ale jest to poważna
      sprawa.
    • Gość: jaija Re: Problem z rosnącym zębem IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.03.05, 00:31
      Proponuję wizytę u chirurga szczękowego. Skieruje na prześwietlenie i być może
      natnie dziąsło, albo usunie ząb w trakcie operacji (ze szwami, a jakże!), bo
      jeśli nie może wyrosnąć, albo spycha zęby, bo brak miejsca, trzeba się go
      pozbyć. U mnie dziadyga tkwił w szczęce i nie chciał wyjść, facet musiał
      wyciągać, bo już dziąsło się psuło :/ Ale to, na szczeście nie boli, bo
      znieczulenie musi być. Za to potem trzeba kompresy zimne przykładac do policzka
      (najlepiej cały 1 dzień) i papki jeść, a poza tym łykać środki przeciwbólowe i
      jest ok.
    • Gość: Ola Re: Problem z rosnącym zębem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:38
      Tez miałam problemy z ósemkmi , rosły mi do 27 lat...strasznie długo to trwalo
      ale odbyło sie bez chirurga. Jednak ósemki bardzo szybko sie psują ,moze lepiej
      od razu sie ich pozbyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka