Gość: asad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:13 wszyscy wokol mnie padaj ajak muchy na wylew nie zawal tylko wylew, jak sie usztrzec przed tym cholerstwem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monisia98 Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:15 polecam tabletki- kwasy omega3 można je kupic bez recepty w kądej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.187-136-217.adsl.skynet.be 11.03.05, 15:02 Stuprocentowej gwarancji nie dostaniesz, ale dwa najwazniejsze czynniki sprawcze "wylewow", poza urazami, to nadcisnienie i miazdzyca. Nie pozwol na nadcisnienie i chron sie przed miazdzyca i wystarczy. Zdrowe naczynia nie pekaja, zmiazdzycowane tak, zwlaszcza gdy musza pracowac pod duzym cisnieniem. Czyli: kwasy omega3 na pewno nie zaszkodza, ale poza tym ruch, kontrola cholesterolu, odpowiednia dieta (polecalbym diete srodziemnomorska, bo najlepiej zbadana), rzucic palenie, po czterdziestce niewielkie ilosci dobrego alkoholu i agresywne leczenie nadcisnienia i otylosci. I bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:08 a slyszalem ze duze ilosci oliwki z oliwek sa najlepsza gwarancja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.ss.shawcable.net 11.03.05, 22:51 Nie tak wiele mozesz zrobic bo np regulacja cholesterolu jakos nie poprawia statystyk wylewu. Duzo ruchu zmniejsza troche twoje szanse na wylew i regulacja cisnienia krwi (jak trzeba to lekami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.ss.shawcable.net 11.03.05, 22:55 .. a nie zauwazylem, ze Doki juz wyzej odpisal i to jakby nawet wiecej ode mnie. No nic, te moje 5 groszy, ze profilaktyka az tak dobrze nie dziala jakbysmy chcieli, ale troche dziala. Zawalom jakos lepiej mozna zapobiegac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:16 Wojownik ma takie problemy? Stare naczynia pekają ?Zwyczajnie idz przed siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 11.03.05, 23:18 Znajomy lekarz powiedział kiedyś w luźnej rozmowie, że doskonale zapobiega zażywanie raz dziennie 1/2 tabletki Polopiryny S, tej dla dzieci. Ale codziennie i "do końca życia". Niedawno usłyszałam w telewizorni newsa o Bushu, że "ma szumy w uszach i podwyższony cholesterol, co nie jest niczym nadzwyczajnym w jego wieku". Lekarz zalecił mu... aspirynę właśnie, a więc potwierdza się ten sposób z Polopirynką. A Polopiryna S dlatego, że aspiryna rozszerza naczynia krwionośne i zażywanie większych ilości może stać się przyczyną krwotoków. Dawka 1/2 Polopiryny S jest i bezpieczna, i skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 11.03.05, 23:41 Tak tak kwas acetylosalicylowy na śniadanie, obiad i kolację i po paru miesiącach wrzody żołądka lub dwunastnicy a jeżeli ominiemy żołądeczek i będziemy jeść aspirynki dojelitowe, jelitka wysiąda itd. Otóż w tym szaleństwie najważniejsza jest zawartość czaszki i ROZSĄDEK i UMIAR we wszystkim.To wszystko. Proste a jednak trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 12.03.05, 01:21 A gdzie i kto zaleca taką terapię??? Napisałam wyraźne ostrzeżenie i nie będę powtarzać. Czytaj jeszcze raz, a dokładnie, bo zdaje się że Tobie też będzie potrzebna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 12.03.05, 13:53 nnike - piszesz tak, cytuję: "Niedawno usłyszałam w telewizorni newsa o Bushu, że "ma szumy w uszach i podwyższony cholesterol, co nie jest niczym nadzwyczajnym w jego wieku". Lekarz zalecił mu... aspirynę właśnie, a więc potwierdza się ten sposób z Polopirynką. A Polopiryna S dlatego, że aspiryna rozszerza naczynia krwionośne i zażywanie większych ilości może stać się przyczyną krwotoków.Dawka 1/2 Polopiryny S jest i bezpieczna, i skuteczna" Jeśli wg Ciebie to jest ostrzeżenie to albo ja nie potrafię czytać po polsku albo jesteś zwykłą hipokrytką. A co Tobie w takim razie jest potrzebne ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 12.03.05, 16:03 villac napisał: > A Polopiryna S dlatego, że aspiryna > rozszerza naczynia krwionośne i zażywanie większych ilości może stać się > przyczyną krwotoków.Dawka 1/2 Polopiryny S jest i bezpieczna, i skuteczna" > Jeśli wg Ciebie to jest ostrzeżenie to albo ja nie potrafię czytać po polsku > albo jesteś zwykłą hipokrytką. A co Tobie w takim razie jest potrzebne ?? Zazwyczaj nie odpowiadam na posty z osobistymi adresami. Zrobię wyjątek, dla Twojego dobra. Różnica między aspiryną, a Polopiryną S jest taka, że aspiryna ma moc 500 mg, a Polopiryna S - 300 mg. Dodatkowo jest łatwo rozpuszczalna i łatwo podzielić ją na pół, co każdy średnio rozgarnięty człowiek wiedzieć powinien. Dzienna dawka 150 mg jest bezpieczna dla zdrowia, a równocześnie zapobiega odkładaniu złogów miażdżycowych. Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 13.03.05, 18:56 Powaliłaś mnie argumentacją i niemym przyznaniem się do bzdury którą napisałaś. Szkoda że nie potrafisz się wycofać tylko mnożysz słowne byty które tak się mają do meritum jak.....dopowiedz sobie. Sądzę że jesteś blondi.To nie jest personalna wycieczka a spostrzeżenie po odczytaniu trzech postów. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 13.03.05, 21:24 Jak widzisz i wśród "blondi" trafiają się inteligentne okazy :p Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? 12.03.05, 11:34 Niestety rokowania sa kiepskie jesli masz zaawansowana miazdzyce. Osoby,ktore dbaly o swoje zdrowie poczawszy od czasow studenckich az do emerytury nie maja takich problemow.Wystarczylo nie palic,nie upijac sie co tydzien,odzywiac sie dobrze i co jest b.wazne byc aktywnym fizycznie. Ich profil nie pasuje do medycznych stereotypow. Wspomniany tutaj G.Bush to byly alkoholik i drug addict. Takze B.Clinton, jak twierdzi jego brat Roger, wciagal nosem white powder jak odkurzacz.Miliony baby boomers nagle obudzilo sie i chce cofnac czas.Jest jednak za pozno.Trudniej jest nie dopuscic do nadwagi niz ja zrzucic. To nie choroba zabija lecz ignorancja i lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: 62.111.156.* 12.03.05, 16:24 Od każdej reguły są wyjątki. Przykład mojej mamy, które miała wylew i opreację wszczepienia by-passów,oraz bardzo zaawansowaną miażdżycę i nadciśnienie leczone od 20 roku życia(!): - nigdy nie paliła - całkowita abstynentka ( m.in.z powodu brania leków) - całe życie na ścisłej diecie z powodu schorzeń gastrologicznych - zawsze była nie tyle szczupła, co wręcz chuda Jedynym czynnikiem ryzyka mógłby być tu stres i geny odziedziczone po rodzicach, którzy oboje zmarli przed 40-stką. Geny te mam "w spadku" i wiem , że to one w 90% decydują o naszym zdrowiu. Wydaje mi się, że w przypadku innych chorób np. raka jest podobnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 16:21 no ja jakos od 14 roku zyci asuper zdrowow sie odzywiam stosuje diete srodziemnomorska, uprawiam sporty, a mimo to czuje si ejak g.. bo mam od kilku lat temp 37,5 non stop a idioci lekarze nie potrafi aznalesc przyczyny bo nimy badania mam ok a ja juz tyle kasy wylozylem ta badania i lekarzy i nic wmawiaja mi ze to nerwica , bo nic innego ni emoga wymyslec, i co mam zrobic?/ mam tylko 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: jak uchronic sie przed WYLEWEM? IP: *.ss.shawcable.net 12.03.05, 18:28 Jezeli wydales duzo kasy, wszystkie badania sa w normie to jest najprawdopodobniej borelioza. Przeczytaj wszystkie watki (bez wyjatku) na forum Borelioza i zacznij diagnostyke w tym kierunku. Nie jest to wesola choroba, ale czasami nie ma wyboru. A lekarze w wrecz dramatyczny sposob ja zaniedbuja zarowno jezeli chodzi o leczenie jak i diagnostyke... a obecnie jest epidemia. Odpowiedz Link Zgłoś