IP: 80.53.174.* 17.03.05, 13:46
Czy są jakieś domowe sposoby na wyleczenie owsicy???Prosze o odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Owsica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:02
      Wydaje mi sie ,ze trzeba isc do lekarza po proszki, a poza tym radze
      zrezygnowac ze slodyczy a jesc wiecej kwasnych i ostrych rzeczy -czosnek tez
      jest dobry na owsiki
    • klaton Re: Owsica 17.03.05, 15:16
      bardzo dobrym domowym sposobem,sprawdzonym zapewne przez wiele mam (przez moja
      tez) jest marchew i jej przetwory,najlepiej swierze,domowe, czyli soki marchew
      tarta i surowa.marchew w przewodzie pokarmowym,a dokladnie w jego koncu:-)
      wytwarza silne olejki eteryczne,ktorych oczywiscie nieproszeni gosie, o ktorych
      mowa w tym poscie, nienawidza na szczesice:-) marchew nalezy sobie "aplikowac"
      poczatkowo w jak najwiekszych ilosciach,sok nawet do kilku szklanek
      dziennie,odradzam soki kupne,cukier w nich jest. jesli nie pomoze to lepiej isc
      do lekarza,ta choroba nie dotyczy tylko dzieci i wbrew pozorom bardzo latwo
      mozna ja "zlapac" basen,sauna itp.
      powodzenia
      • Gość: Matka Re: Owsica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:10
        Mamy XXI wiek i metody teoienia robactwa tak doskonale i calkowicie bezpieczne
        dla zdrowia czlowieka, ze nie trzeba sie juz uciekac do metod domowych, bo one
        musza byc prowadzone bardzo dlugo, a owsica jest obrzydliwa, wyniszcza organizm
        i nie ma co sie z tym cackac, tylko zniszczyc raz a dobrze. W tej chwili
        najlepszy jest Vermox, ktory niszczy powloke robakow, a nie przenika przez
        kosmki jelitowe zarazonego czlowieka. Polecam, jestem farmaceutka.
        • Gość: Kaja Re: Owsica IP: *.com.pl 19.03.05, 20:58
          A ja polecam Pyrantellum najlepiej w płynie. Stosuję to u moich dzieci. Do
          dostania w aptece. Koszt niewielki i b. skuteczny a co najważniejsze pyszny w
          smaku.A tak na marginesie jak to się łapie? Przestrzegam dzieci przed siadaniem
          na w-c w szkole. Jedzą zawsze myte owoce i ręce przed jedzeniem. Nie serwuję im
          też surowego mięsa. A owsica przynajmniej raz w roku powraca.

• Gość: olim Re: Owsica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:28
          czy Vermox jest na receptę???
          • zabcia1970 Re: Owsica 23.03.05, 10:58
            mój domowy środek to stosowany u mnie w domu jak byłam dzieckiem i do dziś Po
            pierwsze najlepjej iść do lekarza po tabletki ,krople leczyc sie musi cała
            rodzina pościel po kuracji wygotować ręczniki tez a tak jak mówiłam domowy
            środek to czosnek i kiszona kapusta jak są małe dzieci i bardzo swędzi to nawet
            krem em posmarować odbyt i włozyc kawałeczek czosnku i jak wspomnjałam dużo
            czosnku kanapki z czosnkiem ,sok z kapusty .Pozdrawiam
            • xena1919 Re: Owsica 27.12.16, 11:02
              Włożyć czosnek w odbyt- porąbało!!! Czosnek może wypalić dziurę w skórze- a co dopiero w tak delikatnym miejscu jak odbyt... Połóż sobie surowy czosnek na kilka minut gdzieś na skórze- zobaczymy...
              • jan440 [...] 27.12.16, 12:45
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • margolcia_63 Re: Owsica 27.12.16, 17:46
                  Olejki nie schodzą? Ot bida!
                  Będziesz rozcieńczał? W szopie?
                  Doskonały to ty jesteś janie, niezniszczalny, jak parazyt.
                  A owsiki leczy się za pomocą tak zwanej "chemii" i higieny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka