Gość: Martynka IP: 80.53.174.* 17.03.05, 13:46 Czy są jakieś domowe sposoby na wyleczenie owsicy???Prosze o odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: Owsica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:02 Wydaje mi sie ,ze trzeba isc do lekarza po proszki, a poza tym radze zrezygnowac ze slodyczy a jesc wiecej kwasnych i ostrych rzeczy -czosnek tez jest dobry na owsiki Odpowiedz Link Zgłoś
klaton Re: Owsica 17.03.05, 15:16 bardzo dobrym domowym sposobem,sprawdzonym zapewne przez wiele mam (przez moja tez) jest marchew i jej przetwory,najlepiej swierze,domowe, czyli soki marchew tarta i surowa.marchew w przewodzie pokarmowym,a dokladnie w jego koncu:-) wytwarza silne olejki eteryczne,ktorych oczywiscie nieproszeni gosie, o ktorych mowa w tym poscie, nienawidza na szczesice:-) marchew nalezy sobie "aplikowac" poczatkowo w jak najwiekszych ilosciach,sok nawet do kilku szklanek dziennie,odradzam soki kupne,cukier w nich jest. jesli nie pomoze to lepiej isc do lekarza,ta choroba nie dotyczy tylko dzieci i wbrew pozorom bardzo latwo mozna ja "zlapac" basen,sauna itp. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Owsica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:10 Mamy XXI wiek i metody teoienia robactwa tak doskonale i calkowicie bezpieczne dla zdrowia czlowieka, ze nie trzeba sie juz uciekac do metod domowych, bo one musza byc prowadzone bardzo dlugo, a owsica jest obrzydliwa, wyniszcza organizm i nie ma co sie z tym cackac, tylko zniszczyc raz a dobrze. W tej chwili najlepszy jest Vermox, ktory niszczy powloke robakow, a nie przenika przez kosmki jelitowe zarazonego czlowieka. Polecam, jestem farmaceutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Owsica IP: *.com.pl 19.03.05, 20:58 A ja polecam Pyrantellum najlepiej w płynie. Stosuję to u moich dzieci. Do dostania w aptece. Koszt niewielki i b. skuteczny a co najważniejsze pyszny w smaku.A tak na marginesie jak to się łapie? Przestrzegam dzieci przed siadaniem na w-c w szkole. Jedzą zawsze myte owoce i ręce przed jedzeniem. Nie serwuję im też surowego mięsa. A owsica przynajmniej raz w roku powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olim Re: Owsica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:28 czy Vermox jest na receptę??? Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia1970 Re: Owsica 23.03.05, 10:58 mój domowy środek to stosowany u mnie w domu jak byłam dzieckiem i do dziś Po pierwsze najlepjej iść do lekarza po tabletki ,krople leczyc sie musi cała rodzina pościel po kuracji wygotować ręczniki tez a tak jak mówiłam domowy środek to czosnek i kiszona kapusta jak są małe dzieci i bardzo swędzi to nawet krem em posmarować odbyt i włozyc kawałeczek czosnku i jak wspomnjałam dużo czosnku kanapki z czosnkiem ,sok z kapusty .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xena1919 Re: Owsica 27.12.16, 11:02 Włożyć czosnek w odbyt- porąbało!!! Czosnek może wypalić dziurę w skórze- a co dopiero w tak delikatnym miejscu jak odbyt... Połóż sobie surowy czosnek na kilka minut gdzieś na skórze- zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
jan440 [...] 27.12.16, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia_63 Re: Owsica 27.12.16, 17:46 Olejki nie schodzą? Ot bida! Będziesz rozcieńczał? W szopie? Doskonały to ty jesteś janie, niezniszczalny, jak parazyt. A owsiki leczy się za pomocą tak zwanej "chemii" i higieny. Odpowiedz Link Zgłoś