Dodaj do ulubionych

lodowate dłonie

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 17:37
Czy ktoś wie z czym moga byc zwiazane lodowate dlonie i stopy??Robilam juz
sobie kapilaroskopie i wszystko niby bylo w normie..chyba krew nie dochodzi
mi do koncowek konczyn.Spotkaliscie sie z tym?Podzielicie sie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: lodowate dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:32
      A moze to wina tarczycy-robilas badania hormonow?
      • Gość: justka Re: lodowate dłonie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 18:54
        Kiedys internista wyslala mnie na morfologie zeby zbadac czy hormony sa ok,ale
        wyszlo ze wszystko jest dobrze.Moze powinnam powtorzyc badania?Jesli juz to
        moze to byc niedoczynnosc,bo jestem szczupla,wrecz chuda..
        • Gość: kinga Re: lodowate dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:00
          Niedoczynnosc powoduje,ze rece i nogi sa zimne a co do wagi to sie tyje.Przy
          nadczynnosci sie chudnie.Tez jestem szczupla a podejrzewam u siebie
          niedoczynnosc.Masz jeszcze jakies objawy?
          • Gość: justka Re: lodowate dłonie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 19:55
            Czasem wieksza potliwosc niz w normie,rozdraznienie,zmeczenie.W ogole jestem
            chyba meteopata,czy jak to sie nazywa;-)Mam bardzo niskie cisnienie,trudno mi
            sie skoncentrowac...Chyba nic wiecej juz nie znajde odchylajacego sie od normy:-
            )
    • Gość: Michał Re: lodowate dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:59
      Hm... ja też mam ten problem, ale jakoś nigdy się nie zastanawiałem skąd się to
      bierze. Chyba pójdę do lekarza, bo czasami to przeszkadza.
      • Gość: kinga Re: lodowate dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:06
        Naprawde moze byc to tarczyca.Trzeba zrobic badania i wszystko bedzie jasne
        • Gość: makata Re: lodowate dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:08
          Tarczyca to opócz zimnych rąk sucha skóra, często wypadające włosy, zaparcia,
          podwyższony cholesterol, zmęczenie, zmaiany nastrojów itp (mówię tu o
          niedoczynności). Nawet jak wyjdzie TSH w normie ale w pobliżu górnej bądź
          dolnej granicy to drąż temat dalej. Wejdź na forum o chorobach tarczycy +
          Hashimoto (to też tarczyca).Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka